Yerel Haber Hattı 0536 266 79 69
KONUŞMAYI BAŞLAT
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Son Dakika

Preveze deniz savaşı Haberleri, Güncel Preveze deniz savaşı haberleri ve Preveze deniz savaşı gelişmeleri

preveze deniz savaşı haberleri

Son dakika preveze deniz savaşı haberleri ile ilgili Habertürk'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan preveze deniz savaşı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan preveze deniz savaşı haber sayfamızda...
  • Kanuni Sultan Süleyman dönemi genel özellikleri

    Gündem, 16 Ekim 2023

    Kanuni Sultan Süleyman dönemi genel özellikleri

    1520 yılından 1566 senesine kadar hükümdar olan ve 46 yıllık bu süreyle Osmanlı padişahları arasında en uzun süre tahtta kalan padişah olan Kanuni Sultan Süleyman, Osmanlı Devleti’nin onuncu padişahı ve 89. İslam halifesidir. Hükümdarlık süresinin yaklaşık olarak 10 senesini seferlerde geçiren, Akdeniz’den Kızıldeniz’e kadar olan sularda büyük bir Osmanlı hakimiyeti kuran Kanuni Sultan Süleyman, bu başarıları sebebiyle Batı dünyasında Muhteşem Süleyman olarak da bilinmektedir. Peki, devletin en parlak dönemlerinden bir tanesi olan Kanuni Sultan Süleyman dönemi genel özellikleri ve önemli olayları nelerdir? Kanuni Sultan Süleyman gelişmeleri ve siyasi olayları hangileridir?

  • Osmanlı Devleti'nin kazandığı savaşlar

    Gündem, 14 Mart 2023

    Osmanlı Devleti'nin kazandığı savaşlar

    Osmanlı Devleti; 622 yıl boyunca tarih sahnesinde kalmış ve üç kıtaya birden yayılarak cihan imparatorluğu haline gelmiş bir devlettir. Devletin kuruluş tarihi olan 1299’dan 1922’ye kadar Osmanlı Devleti’nin kazandığı savaşlar hangileridir? Osmanlı Devleti yendiği savaşlar neticesinde nereleri ele geçirmiştir? Osmanlı Devleti’nin kazandığı savaşlar hakkındaki tüm bilgileri yazımızın devamında bulabilirsiniz.

  • Osmanlı Devleti yükseliş dönemi savaşları ve yılları

    Gündem, 14 Mart 2023

    Osmanlı Devleti yükseliş dönemi savaşları ve yılları

    Osmanlı Devleti yükseliş dönemi, imparatorluğun siyasi ve askeri açıdan en etkili olduğu 1453 ile 1579 yılları arasını kapsamaktadır. Devletin, Orta Avrupa’ya kadar olan bölgeyi kontrol altına almasını ve Afrika’ya kadar yayılmasını sağlayan Osmanlı Devleti yükseliş dönemi savaşları hangileridir? Osmanlı Devleti yükselme döneminde kaç tane savaş yapmıştır? Merak edilen tüm soruların cevaplarını sizler için hazırladık.

  • Osmanlı Devleti yükseliş dönemi padişahları ve hayatları

    Gündem, 14 Mart 2023

    Osmanlı Devleti yükseliş dönemi padişahları ve hayatları

    1453 ile 1579 yılları arasını kapsayan Osmanlı Devleti yükseliş dönemi; Osmanlı Devleti’nin en parlak yıllarını yaşadığı dönemdir. Devletin en başarılı yıllarına imza atan Osmanlı Devleti yükseliş dönemi padişahları kimlerdir? Devletin sınırlarını günbegün genişleten ve gerçekleştirdikleri fetihlerle üç kıtaya yayılan bir cihan imparatorluğu yaratan Osmanlı Devleti yükseliş dönemi padişahları icraatları nelerdir?

  • Osmanlı Devleti yükseliş dönemi özeti

    Gündem, 14 Mart 2023

    Osmanlı Devleti yükseliş dönemi özeti

    Osmanlı Devleti yükselme dönemi; kuruluş döneminin hemen ardından gelen ve devletin en parlak çağlarını yaşamış olduğu dönemdir. Genel kabule göre; İstanbul’un fethedildiği tarih olan 1453 ile Sadrazam Sokullu Mehmet Paşa’nın vefat ettiği 1579 tarihi arasındaki yılları kapsayan Osmanlı Devleti yükseliş dönemi padişahları kimlerdir? Osmanlı Devleti yükseliş döneminde ele geçirdiği yerler nereleridir? Günden güne sınırları genişleyen ve hakim olduğu coğrafyalara yenilerini ekleyen Osmanlı Devleti yükseliş döneminde en çok hangi devletle savaştı? Tüm bu sorulara verdiğimiz cevapların yanında, Osmanlı Devleti yükseliş dönemi savaşları hakkında da bilgiler bulabileceğiniz yazımızı sizler için derledik.

  • Preveze Savaşı önemi ve özeti

    Gündem, 14 Mart 2023

    Preveze Savaşı önemi ve özeti

    Preveze Deniz Savaşı, Türk denizcilik tarihinde kazanılmış olan, en büyük zaferlerden bir tanesidir. Osmanlı Devleti’nin donanma gücünün ispatı niteliğinde olan Preveze Deniz Savaşı kimler arasında yapılmıştır? Akdeniz’de dengeleri değiştiren ve Osmanlı Devleti’ne büyük bir saygınlık kazandıran Preveze Deniz Savaşı hangi padişah döneminde oldu? Preveze Savaşı Kaptanı Deryası kimdir? Bunların yanında Preveze Savaşı nedenleri, özeti, Preveze Deniz Savaşı tarihi ve sonuçları hakkında bilgiler edinebileceğiniz içeriğimizi sizler için hazırladık.

  • Cerbe Savaşı önemi ve özeti

    Gündem, 14 Mart 2023

    Cerbe Savaşı önemi ve özeti

    Cerbe Savaşı ya da Cerbe Deniz Muharebesi, Türk tarihinde mühim bir yer tutan savaşlardan bir tanesidir. Osmanlı donanması ile Haçlı donanmasını karşı karşıya getiren Cerbe Savaşı hangi padişah döneminde oldu? Cerbe Savaşı Kaptanı Deryası kimdir? Hem karada hem de denizde sürmüş olan ve Türk tarihi için önemli sonuçlar barındıran Cerbe Deniz Savaşı tarihi kaçtır? Cerbe Savaşı nerede yapıldı? Cerbe Savaşı ile alakalı, bilinmesi gerekenleri derlediğimiz yazımızı sizler için hazırladık.

  • Venedik Deniz Savaşı önemi ve özeti

    Gündem, 14 Mart 2023

    Venedik Deniz Savaşı önemi ve özeti

    Uzun yıllar boyu Akdeniz; Osmanlı Devleti ile Venedik Cumhuriyeti arasında çok çetin mücadelelere sahne olmuştur. Osmanlı Devleti’nin denizlerde de büyük bir güç olma iddiası ve Venedik’in Akdeniz’deki kontrolü, bu iki devletin donanmalarını sık sık karşı karşıya getirmiştir. 15.yy’dan başlayarak 18.yy’a kadar süren Venedik Savaşı hangi padişah döneminde yapılmıştır? İlk Osmanlı Venedik Deniz Savaşı’nın adı nedir? Venedik Savaşları Tarihi ile ilgili tüm bilgileri derlediğimiz yazımızı sizler için hazırladık.

  • Türk tarihine yön veren savaşlar

    Gündem, 13 Mart 2023

    Türk tarihine yön veren savaşlar

    Yaklaşık olarak 5000 yıllık bir zamanı kapsayan Türk tarihi, uygarlık tarihinin önemli bir parçasıdır. Türkler, Bu 5000 yıl içinde zengin bir medeniyet, büyük bir kültür inşa etmiş ve birden fazla büyük devlet kurmuşlardır. Diğer birçok medeniyet, bu özellikleri ve tarihe bıraktıkları etkileyici miras sebebiyle Türk tarihi ve kültüründen etkilenmişlerdir.

  • Kanuni Sultan Süleyman'ın portresi Londra'da açık artırmada satılacak

    BBC, 23 Mart 2021

    Kanuni Sultan Süleyman'ın portresi Londra'da açık artırmada satılacak

    İngiltere'de müzayede evi Sotheby's, 'İslam Dünyası ve Hindistan Sanatları' başlıklı koleksiyonda Kanuni Sultan Süleyman'ın portresini satışa sunuyor.

  • İngiltere'de Kanuni Sultan Süleyman portresi satışa sunulacak

    Dünya, 22 Mart 2021

    İngiltere'de Kanuni Sultan Süleyman portresi satışa sunulacak

    İngiltere'de müzayede evi Sotheby's, aralarında 16. yüzyıla ait Osmanlı padişahı Kanuni Sultan Süleyman'ın portresinin de yer aldığı İslam dünyası ve Hindistan ile ilgili bazı sanat eserlerini açık artırmaya çıkaracağını duyurdu.

  • Meclis yeni yasama dönemi için toplandı

    Gündem, 01 Ekim 2020

    Meclis yeni yasama dönemi için toplandı

    Meclis yeni yasama dönemi için özel oturumla toplandı. Toplantıya koronavirüs tedbirleri nedeniyle hiç kimse davet edilmezken, Azerbaycan'a destek amacıyla sadece Azerbaycan Ankara Büyükelçisi Hazar İbrahim izledi. TBMM Başkanı Mustafa Şentop, yaptığı konuşmada, Doğu Akdeniz ve Azerbaycan'da yaşanan gelişmelere vurgu yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan da Meclis açılışında yaklaşık 45 dakikalık konuşmasında Türkiye'nin Azerbaycan'ın yanında olduğunu vurgularken, iç ve dış politika ile koronavirüs salgınıyla mücadele konusunda önemli mesajlar verdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meclis'teki konuşmasının sonrasında yaptığı açıklamada idam cezasıyla ilgili olarak "Meclis'ten geçip bana gelirse onaylarım" derken, Anayasa Mahkemesi'yle ilgili olarak da, "Meclis adım atarsa ben de seve seve katılırım" ifadelerini kullandı

  • Akar'dan "Preveze Zaferi" için yıldönümü mesajı!

    Gündem, 26 Eylül 2020

    Akar'dan "Preveze Zaferi" için yıldönümü mesajı!

    Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın Preveze Deniz Zaferi'nin yıl dönümü ve Deniz Kuvvetleri Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Akar mesajında, "Deniz Kuvvetlerimiz çok daha güçlü bir konuma ulaşacak; Ege, Doğu Akdeniz ve Karadeniz başta olmak üzere tüm denizlerde hak, alaka ve menfaatlerimizi azim ve kararlılıkla korumaya devam edecektir" dedi

  • Bakan Akar'dan Doğu Akdeniz mesajı!

    Dünya, 26 Eylül 2020

    Bakan Akar'dan Doğu Akdeniz mesajı!

    Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Preveze Deniz Zaferi'nin yıldönümü nedeniyle yayınladığı mesajda, "Doğu Akdeniz'de yaşanan gelişmeler göstermektedir ki modern bir deniz gücüne sahip olmak ülkemiz için hayati önemi haizdir" ifadelerine yer verdi

  • Cumhurbaşkanlığı'ndan Cumhuriyet'in 96. yılına özel video

    Gündem, 28 Ekim 2019

    Cumhurbaşkanlığı'ndan Cumhuriyet'in 96. yılına özel video

    Cumhurbaşkanlığı'nca, Cumhuriyet'in ilanının 96. yılı dolayısıyla özel olarak hazırlanan videoda, Anadolu'yu Türklere vatan kılan Malazgirt Zaferi'nden Cumhuriyet'in ilanına kadar geçen tarihi süreç savaş tablolarının 3D teknolojisi kullanılarak modellenmesiyle anlatıldı

  • Napolyon'un 'beni oyuncak yaptı' dediği Türk Paşa!

    Gündem, 14 Ocak 2017

    Napolyon'un 'beni oyuncak yaptı' dediği Türk Paşa!

    Üç kıtaya hükmetmiş Osmanlı Devleti'nin 600 yıllık tarihinden en önemli 10 savaş

  • Barbaros Hayreddin Paşa

    , 04 Temmuz 2014

    Barbaros Hayreddin Paşa

    Barbaros Hayreddin Paşa 1478'de doğdu. Barbaros Hayreddin Paşa 4 Temmuz 1546'da vefat etti. Barbaros Hayreddin Paşa Osmanlı Devleti tarihinin ünlü Türk denizcilerinden, kaptan-ı derya olarak Osmanlı İmparatorluğunun ilk kaptan paşası ve büyük amirali. Barbaros Hayreddin Paşa doğumu, Barbaros Hayreddin Paşa vefatı, Barbaros Hayreddin Paşa hayatı hakkında her şey haberturk.com'da

  • Kaddafi'den çirkin benzetme!

    Dünya, 07 Mart 2011

    Kaddafi'den çirkin benzetme!

    "El-Kaide kazanırsa Akdeniz suları korsanların, Barbaros'un, Osmanlılar'ın zamanına döner"

  • Barbaros Hayreddin Paşa denize açıldı

    Teknoloji, 08 Ocak 2007

    Barbaros Hayreddin Paşa denize açıldı

    Osmanlı’nın efsane donanma kaptanından esinlenerek hazırlanan bilgisayar oyununu piyasaya çıktı

  • Preveze Deniz Savaşı

    , 26 Eylül 2014

    Preveze Deniz Savaşı

    Preveze Deniz Savaşı'nın önemi,nedenleri ve sonucu haberturk.com'da