Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hac kuraları ne zaman çekilecek? 2019 hac kuraları hangi gün çekilecek? Hac başvuru tarihleri açıklandı mı?

        Hac ibadetini kutsal topraklarda gerçekleştirmek isteyen vatandaşlar Hac kuralarının ne zaman çekileceğini araştırıyor.Peki, milyonlarca hacı adayının beklediği Hac kuraları ne zaman çekilecek? 2019 hac kuraları hangi gün çekilecek? Hac başvuru tarihleri açıklandı mı?

        HAC KURALARI NE ZAMAN ÇEKİLECEK?

        Hac kuraları, Diyanet İşleri Başkanlığı güvencesiyle, geçtiğimiz yıl 1 Şubat Perşembe günü halka açık bir şekilde canlı yayınla çekilmişti. Kuraların bu yıl da buna yakın bir tarihte çekilmesi bekleniyor.

        HAC KURA BAŞVURULARI NE ZAMAN ALINACAK

        Diyanet İşleri Başkanlığı bu yıl Hac farizası için tarih açıklamasında bulunmadı. Geçtiğimiz yıl aralık ayında ön başvuruları duyuran ve 21-29 Aralık 2017 tarihlerinde müraacatları alan Diyanet İşleri Başkanlığı'nın, bu yıl da aynı zaman diliminde başvuru sürecini başlatması bekleniyor.

        REKLAM

        ÖN KAYIT VE KAYIT YENİLEMEDE ORTAK KRİTERLER NELER OLMUŞTU?

        1- Konaklama Türleri

        a) Oda Tercihli Konaklama Türü:

        Mekke-Medine'de oda içinde banyo-tuvalet, buzdolabı ve karyolası bulunan, asansör sayısı yeterli, lobisi geniş ve ferah, müstakil yemekhane/irşat salonu bulunan, oda kapasitelerine ve belirli oranlarda 2, 3 ve 4 kişilik odalarda konaklama yaptırıldı.

        Mekke'de Mescid-i Harama en fazla 7 km. Medine'de ise Merkeziye'de veya Mescid-i Nebeviye en fazla 700 metre mesafede yer alan binalarda konaklama yaptırıldı.

        Sabah kahvaltısı ve akşam yemeğini tabldot usulü, öğle öğünü için kumanya paketi verildi.

        b) Otel Konaklama Türü:

        Mekke ve Medine standartlarında günlük oda temizliği, çarşaf ve havluların değişimi vb. hizmet veren 4 ve 5 yıldızlı otellerde 2 veya 3 kişilik odalarda konaklama yaptırıldı. Otellerin Mescid-i Harama ve Mescid-i Nebeviye olan takribi uzaklıklarına göre iki ayrı kategoride organizasyon düzenlendi.

        REKLAM

        Otel-1 konaklama türünde; Mekke'de Mescid-i Haram’a en fazla 500 metre mesafede, Medine'de ise Merkeziye'de bulunan yıldızlı ve 3 öğün açık büfe yemek hizmeti veren otellerde konaklama yaptırıldı.

        Otel-2 konaklama türünde; Mekke'de Mescid-i Haram’a en fazla 1000 metre mesafede, Medine'de ise Merkeziye'de bulunan yıldızlı ve 2 öğün açık büfe yemek hizmeti veren otellerde konaklama yaptırıldı.

        Otel konaklama türlerinde (Otel 1 / Otel 2) otel ve oda kapasite sayıları sınırlı olup, kesin kayıt hakkı kazananların kayıtları otel ve oda boşluklarına göre yapıldı.

        2- Müracaat formunda belirtilen hac konaklama türleri bağlayıcı olacağından ve daha sonra tür değişikliğine imkan tanınmayacağından, tercihler dikkatli bir şekilde yapıldı.

        3- Vatandaşları iletişim bilgilerini mutlaka girmeleri gerekmektedir. (Kura çekimi sonrası hacca gitmeye hak kazanan vatandaşlar “Kesin Kayıt Yaptırabilir” belgelerini cep telefonlarına gelecek olan SMS şifresi ile alabileceklerdir.)

        4- Kesin kayıt tarih ve ilkeleri ile hac konaklama türlerine göre alınacak ücretler bilahare duyuruldu.

        Haberi Hazırlayan: Ümit Gündoğdu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ