Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hadi ipucu 12 Mayıs cevabı: Yüksek Tansiyonlu Çınar Ağacı kitabı yazarı kimdir? 19.30 Hadi ipucu sorusu

        Hadi ipucu 12 Mayıs sorusu yayınlandı. Hadi ipucu sorusu olarak; Yüksek Tansiyonlu Çınar Ağacı kitabı yazarı kimdir?sorusu hadi yarışmacılarına yöneltildi. Bugün saat 19.30'da oynanacak hadi ipucu yarışmasına sayılı dakikalar kaldı. İşte, Hadi ipucu 12 Mayıs sorusu ve cevabı...

        HADİ İPUCU SORUSU12 MAYIS

        Hadi resmi instagram adresi üzerinden ipucuyu yayınlandı. Yapılan duyuru ise:

        Hadi İpucu bugün saat19.30'de

        Ödül ise;henüz belli olmadı!

        HADİ İPUCU SORUSU 12 MAYIS CEVABI: BEHİÇ AK

        Behiç Ak Kimdir?

        Behiç Ak (d. 1956, Samsun), Türk karikatürist, yazar ve belgesel film yönetmeni. Behiç Ak, Yıldız Üniversitesi ve İTÜ'de mimarlık öğrenimi gördü. 1982’den beri karikatür çizmekte olan Behiç Ak, Cumhuriyet Gazetesi’nde “Kim Kime Dum Duma” adlı çizgi bandı çizmektedir. Türkiye ve değişik ülkelerinde sergilenmiş Tiyatro oyunları yazmıştır. Çocuk kitapları Japonya, Kore, Almanya'da yayınlanmaktadır. 2011'den itibaren Çin'de yayınlanmaya başlayacaktır.

        Çocuk Kitapları

        Birçok çocuk kitabı ilk baskısını Japonya'da yapmıştır. Japonya'nın Gakken, Fukiankan Shoten, Kagyuşa gibi önemli yayınevlerinden kitapları çıkmıştır. Japonya'da en çok kitabı basılan Türk çocuk kitabı yazarıdır.

        Japon çocukları tarafından ilgi ile karşılanan Gakken yayınlarının çıkardığı Yoiki no gakhuşu adlı dergide bir yıl boyunca Mau mio mi adlı seri çizgi hikâyesi yayınlanmıştır.

        Çocuk kitapları Türkiye, Almanya, Japonya ve Kore'de, karikatür bant kitapları Türkiye ve Almanya'da yayımlanmıştır. Karikatürleri Türkiye’nin birçok kentinin yanı sıra Hollanda, Almanya ve İsviçre'de sergilenmiştir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ