Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hadi ipucu sorusu 26 Kasım: Kredi kartı ile temassız ödeme yöntemine ne denir? 20.30 Hadi ipucu sorusu yanıtı

        Hadi ipucu 26 Kasım sorusu, Hadi ekibi tarafından sosyal medya üzerinden yayınlandı. Yarışma her gün saat 20.30'da, Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri ise 12.30 ve 20.30'da düzenleniyor. 12 soruya da doğru cevap veren katılımcılar büyük ödülü aralarında paylaşıyor. Bugün saat 20.30'daki Hadi ipucu olarak Kredi kartlarıyla temassızödeme yöntemi işaret edildi. Hadi ipucu 26 Kasım sorusu ise;"Kredi kartı ile temassızödeme yöntemine ne denir?"

        HADİ İPUCU SORUSU 26 KASIM

        Hadi resmi instagram adresi üzerinden ipucuyu yayınlandı. Yapılan duyuru ise:

        Hadi bu akşam20:30'da

        Ödül ise 30.000 TL

        Hadi İpucu; Kartınızı ödeme noktasında pos makinesine temas ettirmeden, sadece göstererek işlem yaptığımız ödeme teknolojisinin adı. Bu ödeme yönteminin adını bilen hadiciler, bugünkü ipucumuzu bilmiş oluyor. Peki,"Kredi kartı ile temassızödeme yöntemine ne denir?"

        REKLAM

        HADİ İPUCU SORUSU VE YANITI: MASTERPASS (TEMASSIZ ÖDEME)

        Masterpass özelliği ile temassızkredi kartını (Mifare kart)pos cihazına temas ettirmeden ödemeyapılabiliyor. Masterpass özelliği Türkçe adıylatemassız ödeme özelliğikredi kartlarını pos cihazına temas ettirmeden sadece göstererek ödeme yapma teknolojisi anlamına geliyor.

        Masterpass özelliği, insanların alışveriş yaparkenkart bilgilerini her seferinde girmesine gerek bırakmadan alışverişi güvenli hale getirmeyi amaçlar.

        Cep telefonlarında NFC (Yakın Alan İletişimi) özelliği bulunan insanlar temassız ödeme teknolojisinden akıllı cep telefonları ile de faydalanabilirler.

        Haberi Hazırlayan: Fatih Berktaş
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ