Halkbank'tan döviz alım-satım işlemlerine ilişkin açıklama
Halkbank tarafından, 31 Ağustos akşamı döviz kurlarının sisteme aktarılmasında kullanılan 3. parti bir yazılımdan kaynaklanan hatalı döviz kurları ile gerçekleştirilen müşteri döviz alım-satım işlemlerinin herhangi bir geçerliliğinin bulunmadığı bildirildi.
Giriş: 01.09.2018 - 17:36 Güncelleme:
Bankanın internet sitesinde yer alan açıklamasında, 31 Ağustos akşamı banka tarafından döviz kurlarının sisteme aktarılmasında kullanılan 3. parti bir yazılımdan kaynaklanan hatalı döviz kurları ile gerçekleştirilen müşteri döviz alım-satım işlemlerinin herhangi bir geçerliliğinin bulunmadığı belirtildi.
Açıklamada, söz konusu işlemler nedeniyle bankanın ve müşterilerin hiçbir şekilde kar/zarar durumu oluşmadığı aktarılarak, "Sistemimiz, normal işleyişinde döviz alım-satım işlemlerine devam etmektedir." ifadeleri kullanıldı.
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ