Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hava Durumu Hava durumu son dakika: KAR KAPIDA - 15 Ocak bugün hava durumu İstanbul
        1

        Son dakika hava durumu tahminleri bugün yani 14 Ocak Perşembe günü en çok merak edilip araştırılanlar arasında ilk sıralarda yer alıyor. Peki, bugün hava durumu nasıl? Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve kar yağışlı hava bugün İstanbul başta olmak üzere özellikle Marmara Bölgesi'nde birçok ilde etkisini göstermeye başladı. Peki, hava durumu İstanbul tahmin raporuna göre İstanbul'a kar ne zaman yağacak? Bugün hava durumu nasıl? İşte, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan hava durumu İstanbul, Ankara ve İzmir için 14 Ocak Perşembe günü tahmin raporu...

        2

        SICAKLIKLAR DÜŞÜYOR, KAR GELİYOR

        Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; ülkemiz genelinin çok bulutlu ve aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

        3

        Genellikle yağmur ve sağanak, Trakya, Marmara’nın güneyi, İç Ege, Batı Akdeniz’in iç ve yüksek kesimleri, İç Anadolu, Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’da karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların; Doğu Anadolu’nun güney ve batısı ile Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Trabzon, Rize, Artvin, Adıyaman, Diyarbakır, Siirt çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Hava sıcaklığının ise ülkemiz genelinde hissedilir derecede azalacağı tahmin ediliyor.

        4

        SEL VE FIRTINA UYARISI

        Yağışların, Doğu Anadolu’nun güney ve batısı ile Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Trabzon, Rize, Artvin, Adıyaman, Diyarbakır, Siirt çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelebilecek ulaşımda aksamalar, su baskını gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

        5

        Rüzgarın ise Doğu Anadolu ile Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde güneyli yönlerden kuvvetli ve fırtına (50-80 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç devrilmesi, soba ve baca gazı zehirlenmeleri gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

        6

        İSTANBUL'A KAR NE ZAMAN YAĞACAK?

        İstanbul'da bugün hava sıcaklılarının ortalama 6 derece dolaylarında seyretmesi bekleniyor. Yüksek kesimlerde karla karışık yağmur görülmesine karşılık Megakent'te bugün değil kar yağışının yarın öğleden sonra görülmeye başlanması bekleniyor.

        7

        İZMİR °C, 11°C

        Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı

        8

        ANKARA °C, 3°C

        Parçalı ve çok bulutlu, bu sabah ve öğle saatlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlı

        9

        DENİZLERDE HAVA

        Doğu Karadeniz ile Kuzey Ege’de fırtına; Akdeniz ile Van Gölü’nde fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

        Haberi Hazırlayan: Mehmet Kerem Hançer

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ