Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Her yanı oyuncak bebeklerle kaplı olan ürkütücü adanın hüzünlü hikayesi
        1

        Şimdi, Meksika'da yer alan ve görenleri ürküten bir adanın ilginç geçmişinden bahsedeceğiz. Ürkütücü ve ilginç diyoruz çünkü adanın her tarafından çeşitli uzuvları olmayan oyuncak bebekler asılı. Bu yüzden adaya Oyuncak Bebekler Adası (orijinal ismiyle Isla de las muñecas) deniyor. Gelin, bu hikâye perdesini biraz aralayalım.

        2

        Adanın resmi web sitesinde, adaya ismini veren olay anlatılıyor. Bir zamanlar adada bir bekçi olarak yaşayan Don Julian Santana Barrera (fotoğrafta görülüyor), bir gün kızını boğulmuş halde buldu. Bu durum üzerine derin bir keder yaşayan baba, kısa bir süre sonra kanalların birinde yüzen oyuncak bir bebek fark etti.

        3

        Bu bebeği, kızının ruhuna saygı göstermenin ve onu desteklemenin bir yolu olarak gördü ve bir ağaca astı. Julian, kızının ruhunun peşini bırakmadı ve onu memnun etmek için daha fazla oyuncak bebek asmaya başladı.

        4

        Ancak kısa süre sonra yaşlı adam, oyuncak bebeklerin kötü ruhlar tarafından ele geçirildiğini fark etti. Julian, adanın her yerinden oyuncak bebekler bulmaya devam etti.

        5

        50 yıl sonra Julian, kızının boğulduğu aynı yerde boğularak hayatını kaybetti. Adadaki birçok insan, Julian'ın adanın diğer ruhlarına katıldığına ve burasının büyülüğü bir yer olduğuna inanıyor.

        6

        Julian'ın 2001'deki ölümünden sonra ada, ziyaretçilerin daha fazla oyuncak bebek getirdiği bir turistik cazibe merkezi haline geldi.

        7

        Bu hikâyeye inananlar olduğu gibi her şeyin uydurma olduğunu düşünenler de var. Kimisi boğulan kızın varlığından bile şüphe ederken, bir kısmı babanın büyük kaybından sonra akli dengesini yitirdiğini söylüyor.

        8

        Tüm senaryolar içinde; Julian'ın ölümünden sonra hikâye bir efsane haline geldi ve adanın orijinal bir parçası oldu.

        9
        Haberi Hazırlayan: Başak Kanık

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ