Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika Hollywood'da taciz skandallarına Dustin Hoffman da eklendi

        Yapımcı Harvey Weinstein ile başlayan taciz skandalları, geçtiğimiz günlerde Oscar ödüllü aktör Kevin Spacey ile devam etmişti, şimdi taciz itiraflarına Dustin Hoffman da dahil oldu.

        80 yaşındaki Oscar ödüllü dünyaca ünlü sinema oyuncusu Dustin Hoffman'a yöneltilen iddiaların başrolü yazar Anna Graham Hunter oldu.

        Anna Graham Hunter, 1985 yılında 17 yaşındayken 'Deatlh of a Salesman' (Satıcının Ölümü) filminin setinde stajyerlik yaparken başrol oyuncusu Dustin Hoffman'ın tacizine uğradığını iddia etti. Hunter, işteki ilk gününde Hoffman'ın kendisinden ayak masajı yapmasını istediğini ve kendisinin de yaptığını söyledi. Daha sonra açık açık kendisiyle flört ettiğini, kalçasını ellediğini ve cinsel içerikli konuşmalar yaptığını iddia etti. Bir sabah giyinme odasında kahvaltısını hazırlarken Hoffman'ın kendisine taciz içerikli sözler söylediğini ve odada koşarak çıkıp ağladığını anlattı.

        REKLAM

        Hunter bu olayı yazdığı hatıra defterini daha sonra ablasına gönderdiğini de belirtti. Günlüğünde şu ifadelere yer veren Hunter, "Bugün Dustin ile arabasına doğru yürürken, dört kez kalçamı elledi, ona vurdum ve 'sen iğrenç yaşlı bir adamsın' dedim.

        DUSTIN HOFFMAN'DAN ANNA GRAHAM HUNTER'A ÖZÜR

        Dustin Hoffman, bu yazının Hollywood Reporter'de yayınlanmasının ardından yazılı bir açıklama yaparak, "Genelde kadınlara fazlasıyla saygılıyım, onu zor duruma soktuğum için özür dilerim. Ama ben aslında böyle biri değilim. Bu benim gerçek yüzümü yansıtan bir hareket değil ve tekrar özür dilerim"dedi.

        DUSTIN HOFFMAN KİMDİR?

        8 Ağustos 1937 doğumlu olan aktör, Hollywood'da kendine has bir tarz yakalamış, film dünyasının ilk dikkatini çekmesi, Mike Nichols'un 'The Graduate' adlı filminde çizdiği Benjamin Braddock rolüyle olmuştur. Filmdeki rolüyle Oscar adaylığı aldıktan sonra, ilerleyen yıllarda Midnight Cowboy, Lenny, Tootsie ve Wag the Dog gibi birbirindenfarklı filmlerdeki başarısıyla altı kez daha Oscar adaylığı aldı. "Papillon" filminde Steve McQueen ile kamera karşısına geçti; bu filmde daha da ünlendi. Toplamda yedi defa eşiğinden döndüğü Oscar ödülünü, 1979 yılında oynadığı Kramer Vs. Kramer ve 1988 yılında Tom Cruise ile birlikte kamera karşısına geçtiği Yağmur Adam getirdi.

        Kramer vs Kramer filminde, 20 kez Oscar'a aday olmuş filmdeki partneri Meryl Streep'e doğaçlama yaparken kadeh fırlattığı, tokat attığı, Streep'in hayatını kaybeden erkek arkadaşıyla alay ettiği haberleri basına yansımış, filmin yönetmeni Robert Benton, Dustin Hoffman ile çalışmanın zorluğuna değierek, "Verdiğiniz hiçbir ödül, bana Dustin ile geçirdiğim dört ayımı geri veremez" demişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ