Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Ağrı'nın Patnos ilçesinde düğünlerde silah kullanımını önlemek amacıyla İlçe Emniyet Müdürlüğü'nce drone destekli denetim uygulaması hayata geçirildi.

Read more!

Patnos İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, düğünlerde silahla rastgele ateş açılmasının önüne geçmek için yeni bir uygulama başlattı.

Uygulama kapsamında, ilçede gerçekleştirilen bir düğünde ilk kez drone kullanılarak havadan denetim yapıldı.

Ekipler, düğün boyunca havadan takip sağlarken, olası ihlallere anında müdahale edebilmek amacıyla teyakkuza da geçti.

.png
.png

Emniyet yetkilileri, denetimlerin düğünlerle sınırlı kalmayacağını, aynı zamanda sosyal medya platformlarında paylaşılan düğün görüntülerinin de inceleneceğini belirtti. Yetkililer ayrıca kurallara uymayan kişiler hakkında yasal işlem başlatılacağını kaydetti.

.png
.png
"İNSANLARIMIZ ÖLMESİN, CANLAR YANMASIN"

Diğer yandan düğün sahibi Mithat Kaya'nın ağabeyi Yaşar Kaya "Silahsız düğünlere başlamamız lazım. Yıllardan beri töre gereği düğünlerimizde silah patlatıyoruz. Bu silahlar havaya sıkıldığında, yorgun mermi olarak geri döndüğünde kurşun kendi hızından 2-3 misli hızla iniyor ve insanlar ya da araçlar zarar görüyor. Valilik, kaymakamlık ve emniyetin 'Silahsız Düğün' kampanyasına destek veriyoruz. Tüm düğün sahiplerinin bunu uygulamasını istiyor ve bekliyoruz. İnsanlarımız ölmesin, canlar yanmasın, analar ağlamasın" dedi.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ