Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Merak Edilenler Benzin ve motorin fiyatları düştü, LPG'ye zam var mı? 30 Temmuz 2022 bugün LPG, motorin (mazot) ve benzin akaryakıt fiyatları İstanbul - İzmir - Ankara - Bursa ne kadar, litresi kaç lira oldu? - Merak Edilenler Haberleri
        1

        Son dakika haberi... Benzin ve motorin fiyatlarına indirim geldi! Fed'in olası faiz artırımı etkisiyle brent petrol fiyatlarında sert düşüşler dikkat çekiyor. Brent petrol fiyatlarındaki düşüş beraberinde benzin, mazot ve LPG fiyatlarına da indirim olarak yansıyor. Son olarak mazota 92 kuruş indirim, benzine ise 50 kuruş indirim yapıldı. Akaryakıt sektöründen edinilen bilgiye göre, 30 Temmuz'dan itibaren geçerli olmak üzere LPG'ye zam geldi. Peki, indirim sonrası benzin ve motorin fiyatları ne kadar oldu? İşte 30 Temmuz mazot, LPG ve benzin fiyatları canlı tablo....

        2

        LPG'YE ZAM!

        Akaryakıt sektöründen edinilen bilgiye göre, 30 Temmuz'dan itibaren geçerli olmak üzere otogazın (LPG) litre fiyatına 30 kuruş zam geldi.

        Motorin ve benzinde fiyat değişimi olmayacak.

        Zamla birlikte otogazın litre fiyatı yaklaşık olarak İstanbul’da 11,24 TL’ye, Ankara’da 11,21 TL’ye, İzmir’de 11,11 TL’ye yükselecek. Fiyatlar, iller ve bayiler arasında belirgin farklar gösterebiliyor.

        3

        BENZİNDE BEKLENEN İNDİRİM GELDİ!

        Sektör kaynaklarından edinilen bilgiye göre, 27 Temmuz 2022 Çarşamba günü itibarı ile benzinde 50 kuruş bir indirim yapıldı.

        MOTORİN FİYATLARINA İNDİRİM

        Motorin (mazot) grubuna 26 Temmuz Salı günü geçerli olmak üzere 92 kuruş indirim geldi. İşte indirim sonrası güncel mazot fiyatları

        4

        PETROLDE DÜŞÜŞ YÜZDE 5'İ AŞTI!

        Petrol fiyatları, küresel resesyon beklentilerinin güçlenmesiyle talebin azalacağına yönelik endişelerle düşüşe geçti. Ham petrol fiyatı 11 Mayıs gününden itibaren ilk kez 100 doların altına düştü.

        Dünya genelinde görülen yükselen enflasyon ve resesyon endişeleri küresel piyasalarda fiyatlanmaya başladı. ABD'nin 10 yıllık tahvil faizi yüzde 2,80 seviyelerine gerilerken ons altın ve borsalarda yüzde 3'e varan düşüşler var. Dolar endeksi ise 106 puanı aşarak 20 yılın zirvesine çıktı. Enerji belirsizliği yaşayan Avrupa'da, Norveç'te gaz endüstri çalışanlarının grevinin de etkisiyle Euro/dolar çaprazı 1,02'li seviyelere indi. Resesyon endişelerin enerjiye olan talebi düşüreceği beklentisiyle petrolde günlük düşüş yüzde 5'i aştı.

        5

        İSTANBUL GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI LİSTESİ 30 TEMMUZ 2022

        İstanbul Anadolu yakasında bir litre benzin fiyatı: 22,25

        İstanbul motorin (mazot) litre fiyatı Anadolu Yakası'nda 24,50 TL

        İstanbul LPG litre fiyatı Anadolu Yakası'nda 10,82 TL

        İstanbul Avrupa Yakası'nda bir litre benzin fiyatı: 22,24TL

        İstanbul motorin litre fiyatı Avrupa Yakası'nda 24,47TL

        İstanbul LPG litre fiyatı Avrupa Yakası'nda 11,27 TL

        6

        ANKARA BENZİN VE MOTORİN FİYATLARI

        Ankara'da benzin litre fiyatı 22,36 TL

        Ankara'da motorin litre fiyatı 24,59 TL

        Ankara'da LPG litre fiyatı 11.14 TL

        7

        İZMİR AKARYAKIT FİYATLARI

        İzmir'de benzin litre fiyatı 22,38 TL

        İzmir'de motorin litre fiyatı 24,60TL

        İzmir'de LPG litre fiyatı 10,94 TL

        Haberi Hazırlayan: Mehmet Kerem Hançer

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ