Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor 2018 Dünya Kupası İngiltere İngiltere Belçika MAÇ ÖZETİ - (Dünya Kupası maçları) Belçika gruptan lider olarak çıktı - 2018 Dünya Kupası Haberleri
        DÜNYA KUPASI HEYECANI HTSPOR ARENA'DA... İNGİLTERE - BELÇİKA MAÇININ DAKİKA DAKİKA ÖZETİ İÇİN TIKLAYINIZ

        Rusya'da düzenlenen FIFA 2018 Dünya Kupası G Grubu'nda İngiltere ile Belçika, Kaliningrad Stadı'nda karşı karşıya geldi.

        Daha önce gruptan çıkmayı garantilemiş olan iki takımın 11'inde de sürpriz isimler yer aldı. Belçika'da De Bruyne, Lukaku ve Hazard, İngiltere'de ise Alli, Sterling ve Kane gibi önemli isimler 11'de yer almadılar.

        Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz eşitlikle tamamlandı.

        Belçika, 51. dakikada Adnan Januzaj'ın golüyle 1-0 öne geçti, kalan dakikalarda başka gol olmayınca 3 puan Belçika'nın oldu.

        Bu sonuçla 9 puana ulaşan Belçika, gruptan lider olarak çıktı. 6 puanlı İngiltere ise ikinci olarak son 16 turuna yükseldi.

        REKABETTE BÜYÜK FARK

        İngiltere ile Belçika arasında bugüne kadar 22 maç oynandı. İngiltere, bu karşılaşmaların 15'inde sahadan galibiyetle ayrıldı. Rekabette 5 maç beraberlikle sona erdi, Belçika 2 kez kazanabildi. İki takımın attığı gol sayılarında da büyük fark bulunuyor. İngiltere'nin attığı 70 gole, Belçika 26 golle yanıt verebildi.

        İLK MAÇ 97 YIL ÖNCE

        İngiltere ile Belçika ilk maçlarını 21 Mayıs 1921'de oynadı. Brüksel'de oynanan hazırlık maçını İngiltere 2-0'lık sonuçla kazandı.

        EN FARKLI GALİBİYET

        İki ekip arasındaki en farklı skor ise 1927'de ortaya çıktı. İngiltere, Belçika'yı deplasmanda 9-1 mağlup ederek tarihi bir skor elde etti.

        SON MAÇ 2012'DE

        İngiltere ile Belçika arasındaki son mücadele ise 2 Haziran 2012'de İngiltere'nin başkenti Londra'da oynandı. Roy Hodgson idaresindeki İngilizler, Danny Welbeck'in 36. dakikada attığı golle bu mücadeleyi de 1-0 galip bitirdi.

        DÜNYA KUPASI'NDA 3. RANDEVU

        İki ekip Dünya Kupası'nda daha önce 2 kez karşı karşıya geldi. 1954'te İsviçre'nin ev sahipliği yaptığı şampiyonada grup aşamasında oynanan maç 4-4 sona erdi. İtalya'da 1990'da düzenlenen şampiyonanın son 16 turudaki mücadeleyi ise İngiltere 1-0 kazanarak adını çeyrek finale yazdırmıştı.

        2018 DÜNYA KUPASI GRUPLARI VE PUAN DURUMU 2018 DÜNYA KUPASI FİKSTÜRÜ

        BELÇİKA

        Rusya'nın ev sahipliği yapacağı 21. FIFA Dünya Kupası'nda mücadele edecek Belçika Milli Takımı, kupada ilk şampiyonluğuna uzanmak istiyor.

        İngiltere, Tunus ve Panama ile G Grubu'nda yer alan Belçika'nın kupaya katılma mücadelesi, öne çıkan oyuncuları, Dünya Kupası geçmişi ve kadrosuyla ilgili ayrıntılar şöyle:

        KUPAYA KATILMA MÜCADELESİ

        İspanyol teknik adam Roberto Martinez'in 2016'dan beri başında olduğu Belçika, Avrupa elemelerinde Yunanistan, Bosna Hersek, Estonya, Kıbrıs Rum Kesimi ve Cebelitarık'ın yer aldığı H Grubu'nda mücadele etti.

        10 maç sonunda 9 galibiyet ve bir beraberlikle 28 puan toplayan Belçika, 43 gol atarken yalnızca 6 gol yediği grubu lider bitirerek adını 13. kez Dünya Kupası finallerine yazdırdı.

        ÖNE ÇIKAN OYUNCULARI

        Daha önceki turnuvalarda Jan Ceulemans, Eric Gerets, Jean-Marie Pfaff ve Enzo Scifo'nun öne çıktığı Belçika'nın kadrosundaki futbolcuların çoğu Avrupa'nın en büyük liglerinde top koşturuyor.

        Elemelerde gösterdiği performans göz önünde bulundurulursa turnuvanın gizli favorilerinden biri olduğu söylenebilecek Belçika'nın savunması, Vincent Kompany, Toby Alderweireld, Thomas Vermaelen ve Jan Vertonghen'e emanet.

        Orta sahasında Mousa Dembele, Marouane Fellaini, Axel Witsel, Kevin De Bruyne gibi dinamik oyuncuların bulunduğu Belçika'nın forvet oyuncuları ise Avrupa'nın yıldız isimleri Eden Hazard, Romelu Lukaku, Michy Batshuayi ve Dries Mertens.

        Belçika'nın Dünya Kupası kadrosunda yer alan önemli isimlerinden biri de kaleci Thibaut Courtois.

        DÜNYA KUPASI GEÇMİŞİ

        Belçika Milli Takımı, Dünya Kupası'na daha önce 12 kez katıldı.

        1930, 1934 ve 1938'de yapılan ilk 3 organizasyonda ilk turdan öteye gidemeyen Belçika, İspanya 1982'de 2. tura, bir sonraki turnuva Meksika 1986'da ise kupa tarihindeki en iyi derecesi yarı finale yükseldi.

        Belçika futbolunun "altın jenerasyonu" olarak kabul edilen kadrosunda, Ceulemans, Gerets, Pfaff ve turnuvanın en iyi genç oyuncusu seçilen Scifo'yu barındıran takım, finalde Almanya'yı mağlup ederek kupayı kaldıran Maradonalı Arjantin'e 2-0 yenildi. Üçüncülük maçında da Fransa'ya kaybeden Belçika, Meksika 1986'yı dördüncü tamamladı.

        Katıldığı son turnuvada (2014) çeyrek finalde elenen Belçika'nın organizasyon geçmişi şöyle:

        1930 - İlk tur

        1934 - İlk tur

        1938 - İlk tur

        1954 - İlk tur

        1970 - İlk tur

        1982 - 2. tur

        1986 - Dördüncü

        1990 - 2. tur

        1994 - 2. tur

        1998 - İlk tur

        2002 - 2. tur

        2014 - Çeyrek final

        -------------------

        İNGİLTERE

        Belçika, Panama ve Tunus ile G Grubu'nda yer alan İngiltere'nin kupaya katılma mücadelesi, öne çıkan oyuncuları, Dünya Kupası geçmişi ve kadrosuyla ilgili ayrıntılar şöyle:

        KUPAYA KATILMA MÜCADELESİ

        İngiltere Milli Takımı'nın eski savunma oyuncularından Gareth Southgate'in teknik direktörlüğünü yaptığı İngiltere, Avrupa elemelerinde Slovakya, İskoçya, Slovenya, Litvanya ve Malta ile mücadele etti.

        Elemelerde çıktığı 10 maçın 8'inden galip ayrılan ve beraberliklerini İskoçya ve Slovenya deplasmanlarında alan İngiltere, F Grubu'nu 26 puanla namağlup lider tamamlayarak 2018 Dünya Kupası'na katılım hakkı kazandı.

        ÖNE ÇIKAN OYUNCULARI

        Daha önceki turnuvalarda Bobby Charlton, Peter Shilton, Gary Lineker, Steven Gerrard ve Frank Lampard gibi eski yıldız oyuncuların forma giydiği İngiltere, Rusya'daki Dünya Kupası'nda genç yıldızlarına güveniyor.

        Premier Lig'de 37 maçta 30 gol atarak, 32 kez fileleri havalandıran Muhammed Salah'ın ardından gol krallığını ikinci sırada tamamlayan Harry Kane, İngiltere'nin Rusya'da gol yollarında en önemli kozu olacak. Ayrıca, Dele Alli ve Raheem Sterling de İngilizlerin güvendiği genç oyuncular.

        FIFA dünya sıralamasında 13. sırada bulunan İngiltere'nin kadrosundaki tüm oyuncuları İngiltere Premier Lig'de forma giyiyor.

        DÜNYA KUPASI GEÇMİŞİ

        İngiltere Milli Takımı, Dünya Kupası'na daha önce 14 kez katıldı.

        Dünya Kupası'nın deneyimli takımları arasında yer alan İngiltere, son katıldıkları Brezilya'da düzenlenen şampiyonada beklentileri karşılayamadı. Roy Hodgson yönetimindeki İngiltere; Kosta Rika, İtalya ve Uruguay ile yer aldığı grubu yalnızca 1 puan ile son sırada tamamlayarak büyük bir hayal kırıklığı yaşatmıştı.

        İngiltere'nin Dünya Kupası geçmişi şöyle:

        1950 - Grup aşaması

        1954 - Çeyrek final

        1958 - Grup aşaması

        1962 - Çeyrek final

        1966 - Şampiyon

        1970 - Çeyrek final

        1982 - Altıncı

        1986 - Çeyrek final

        1990 - Dördüncü

        1998 - Son 16

        2002 - Çeyrek final

        2006 - Çeyrek final

        2010 - Son 16

        2014 - Grup aşaması

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ