Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji İnternet Internette unutulmak hakkımız - Haberler - Teknoloji Haberleri

        Avrupa Adalet Divanı, Google'nin internet aramalarında "unutulmahakkı" uygulamasının Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkeler için geçerli olduğuna, bunun tüm dünyada uygulanması gerekmediğine hükmetti.

        Merkezi Lüksemburg'ta bulunan,AB'nin en yüksek mahkemesi Avrupa Adalet Divanı,internetteunutulma hakkıile ilgili davayı karara bağladı.

        Mahkeme,unutulmahakkıkapsamındaki verilerin arama motorlarınınABdışındaki bütün sürümlerinden kaldırılması gerekmediğine hükmetti.

        Kararda,AByasaları uyarınca bir arama motorunununutulmahakkını birlik üyesi ülkelerde uygulamak zorunda olduğu kaydedildi.

        UNUTULMA HAKKI

        Unutulmahakkıyla birey ve kurumlar, internet ortamında kendilerine ilişkin yapılan aramalarda yer alan fotoğraf, bilgi ve kişisel verilerin kaldırılmasını talep edebiliyor. Bu talep doğrultusunda Google'nin arama sonuçlarında söz konusu verileri göstermemesi gerekiyor.

        Avrupa Adalet Divanı, 2014 yılında Google'ye karşı açılan bir davada vatandaşların talep etmesi halinde onlarla ilgili ilgisiz ve geçersiz bilgilere yönelik linklerin arama motorlarından silinmesi gerektiğine hükmetmişti.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ