Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İran ınstagram ve Whatsapp’a erişemiyor! Bazı bölgelerde internet engellendi!
        1

        Geçtiğimiz hafta İran’da kılık kıyafet kurallarına uymadığı için İrşad devriyeleri (ahlak polisi) tarafından göz altına alınan Mahsa Amini’ni hayatını kaybetmişti. Hayatını kaybeden Amini’nin trajik olayı üzerine ülkede vatandaşlar büyük protestolar düzenledi.

        2

        Vatandaşlar sokaklarda Amini’nin ölümüne ve hükumetin bu durumuna sessiz kalmasına tepki gösterirken, yetkililer ülke genelinde internet erişimini keserek güvenlik sebebiyle yavaşlamalar ve kesintiler olabileceği ile ilgili duyuru yapmıştı.

        3

        Dün akşam saatlerinde ise tüm dünyada internet kesintilerini denetleyen NetBlocks yetkilileri, İran’ın bazı kesimlerinde internete erişimin tamamen kesildiğini söyledi.

        4

        INSTAGRAM VE WHATSAPP'A ERİŞİM ENGELİ

        Londra merkezli olan NetBlocks yetkilileri, ülkenin diğer bölümlerinde ise WhatsApp ve Instagram’a erişimin engellendiğini bildirdi.

        İran hükumeti bu tarz kesintileri daha öncede uygulamış bir ülke, geçtiğimiz zamanlarda yine büyük bir kesintiye uğrayan vatandaşlar Elon Musk’a Twitter üzerinden ulaşarak Starlink’i sunmasını istemişti. Musk ise İran hükumetinden Starlink için muafiyet isteyeceğini duyurmuştu.

        Haberi Hazırlayan: Kübra Çorluk

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ