Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Müzik İş Sanat'ın çevrimiçi sezonu 17 Kasım'da başlıyor

        Pandemi döneminde İş Sanat’ın “Umut ve Dayanışma” adını verdiği çevrimiçi sezonunda çoğunluğu bağımsız çalışan müzisyenlerden oluşan ve o dönemin sembolü haline gelen İstanbul Ensemble, bu sezon 60 kişiden oluşan kadrosuyla Türkiye’nin önde gelen orkestra şeflerinden Rengim Gökmen’in batonu altında açılış konserini gerçekleştirdi.

        István Várdai
        István Várdai

        2014 yılında İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası ile verdiği konserin ardından ikinci defa İstanbul seyircisiyle İş Sanat’ın yeni sezon açılışında buluşmaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getiren István Várdai ise konserde viyolonsel repertuvarının en tanınan eserlerinden biri olan Edward Elgar’ın viyolonsel konçertosunu seslendirdi.

        İstanbul Ensemble
        İstanbul Ensemble

        Avrupa'nın hemen hemen bütün ülkeleri dahil olmak üzere ABD'de ve Güney Amerika'da da konserler yöneten Rengim Gökmen’in yönetiminde gerçekleşen İş Sanat 22. sezon açılış konserinin programında ayrıca Gioacc­hino Rossini’nin ‘Hırsız Saksağan Uvertürü’ ve Ludwig van Beethoven’ın ‘Pastoral’ Senfonisi yer aldı. Konserin bitiminde orkestra dakikalarca ayakta alkışlandı. Konser, 17 Kasım Çarşamba saat 20.30’dan itibaren İş Sanat’ın YouTube kanalında yayında olacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ