İş Sanat'tan çocuklar için eğlenceli atölyeler
İş Sanat ağustos ayında da minik sanatseverler için Beyoğlu'ndaki Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi'nde ve Ankara'daki İktisadi Bağımsızlık Müzesi'nde ücretsiz atölyeler düzenliyor.
ABONE OLYaz tatilinde çocukları sanat, yaratıcılık ve eğlence ile buluşturan İş Sanat, ağustos ayı için İstanbul ve Ankara’daki müzelerinde birbirinden keyifli atölyeler planladı. Farklı yaş gruplarına özel olarak hazırlanan bu ücretsiz atölyelerde minik sanatseverler, 100. kuruluş yıl dönümünü kutlayan Türkiye İş Bankası’nın müzeleri ve koleksiyonlarıyla tanışacak, sanatçıların eserlerini gözlemleyecek ve bu eserlerden ilhamla kendi tasarımlarını ortaya koyacak.
Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi Atölyeleri
KARTPOSTALLARDA SAKLI İSTANBUL HATIRALARI
8 ve 29 Ağustos Perşembe, 14.00
Yaş grubu: 7-12 yaş
Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi’nin “İstanbul’un Resmi” sergisinde önce keyifli bir İstanbul turuna çıkacak olan çocuklar, İstanbul’un simge yapılarını tanıyacak ve şehre özgü pek çok unsuru keşfedecek. Çocuklar bu sergiden ilhamla İstanbul anılarını kartpostallara işleyerek sevdikleri birine göndermek üzere, eski bir haberleşmek aracı olan kendi kartpostallarını tasarlayacak.
ZÜHTÜ MÜRİDOĞLU’NDAN İLHAMLA YARATICI HEYKEL ATÖLYESİ
10 ve 24 Ağustos Cumartesi, 13.00
Yaş grubu: 9-12 yaş
Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi’nde sergilenen heykelleri inceleyerek atölyeye başlayacak olan çocuklar, sanatçıları tanıyacak ve kullandıkları teknikler hakkında fikir sahibi olacaklar. Sergi turunun ardından çocuklar, heykeltıraş Zühtü Müridoğlu’ndan ilham alarak alüminyum folyolar ve tellerle kendi heykellerini üretecekler.
BENİM KUMBARAM
13 ve 27 Ağustos Salı, 14.00
Yaş grubu: 6-9 yaş
Bu atölyede, Edip Hakkı Köseoğlu’nun Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi’nde sergilenen “Kumbaralı Çocuk” eserinden yola çıkarak, çocukların tasarruf alışkanlığı kazanması amacıyla 1928 yılında dağıtılmaya başlanan İş Bankası’nın ikonik kumbarasını konuşacağız. Tasarruf, birikim, emek ve zaman gibi kavramlara odaklanan atölyede çocuklar, müzede sergilenen eserlerden ilham alarak kendi kumbaralarını tasarlayacaklar.
GEÇMİŞTEN GELEN MİSAFİR
14 ve 21 Ağustos Çarşamba, 14.00
Yaş grubu: 6-9 yaş
Çocuklar bu atölyede resimlerin arka planına odaklanarak sanatçıların resimlerinde yarattıkları mekânları keşfedecek. Ziya Keseroğlu’nun “Enteriyör” isimli eserinden İbrahim Çallı’nın “Gül Koklayan Kadın” tablosuna; Eşref Üren’in iç mekân resimlerinden Osman Hamdi Bey’in kendine özgü tekniklerle oluşturduğu eşsiz tablolarına, pek çok eserdeki mekânlar detaylıca incelenecek. Sergi turunun ardından çocuklar hayallerindeki mekânları tasvir ederek Osman Hamdi Bey’i kendi resimlerine davet edecek.