Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hava Durumu YENİ UYARI! Son dakika hava durumu alarmı! GELİYOR - Haberler
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ve Batı Karadeniz ile Aksaray, Kırşehir ve Çorum çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor.

        Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan uyarıya göre, ülkenin batı ve iç kesimlerinde havanın parçalı ve yer yer çok bulutlu olacağı, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ve Batı Karadeniz ile Aksaray, Kırşehir

        ve Çorum çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak görüleceği, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

        Yağışların Muğla ve Antalya çevreleri ile Aydın'ın kıyı ilçelerinde yer yer kuvvetli olması öngörülüyor.

        BODRUM'DA SOKAKLAR GÖLE DÖNDÜ

        Muğla’nın Bodrum ilçesinde aniden bastıran sağanak yağmur sokakları göle çevirdi. Turizmin gözbebeği Bodrum’da aniden bastıran yağmur sokakları göle çevirdi. Hayatı olumsuz yönde etkileyen yağmur nedeniyle bazı sokaklar ve caddelerde su birikintileri oluştu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün, kıyı Ege'ye dair yaptığı yağış uyarısı sonrası sabah saatlerinde başlayan yağmur, Bodrum'da etkili oldu. Bazı caddelerde yağmur suları birikintileri oluşurken, araç trafiğinde de sıkışıklıklar meydana geldi. Bodrum Turgutreis Yolu'nda biriken sular nedeniyle hem vatandaşlar hem de araç sürücüleri zor anlar yaşadı. Yağmurdan herhangi bir işyeri ya da ev zarar görmezken, meteoroloji yetkilileri balıkçılara da alabora riskine karşın uyarıda bulundu. 15 dakika süren sağanak yağmur sonrasında aralıklara yağışlar devam etti.

        Öte yandan, Batı Akdeniz'de yarın sabah saatlerinden itibaren görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanağın, Antalya genelinde kuvvetli, Antalya'nın doğusunun iç kesimleri (Serik, Manavgat, İbradı) ile Isparta'nın güney (Sütçüler) ve Burdur'un doğu (Bucak) ilçelerinde yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.

        Ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı ve hortum oluşma riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

        .png
        .png

        İstanbul

        Güneşli 18°

        Ankara

        Bulutlu 17°

        İzmir

        Güneşli 22°

        Antalya

        Güneşli 23°

        Trabzon

        Bulutlu 14°

        Bursa

        Kısmen Güneşli 16°

        Adana

        Yağmurlu 22°

        Diyarbakır

        Sağanak Yağış 17°

        Gaziantep

        Yağmurlu 17°

        Ağrı

        Yağmurlu 11°

        İLLERE GÖRE HAVA DURUMU

        İSTANBUL °C, 21°C

        Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

        ANKARA °C, 24°C

        Parçalı ve az bulutlu

        İZMİR °C, 23°C

        Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların akşam saatlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

        ANTALYA °C, 26°C

        Parçalı bulutlu, doğu ilçeleri sabah saatlerinde, batı ilçeleri gece saatlerinden itibaren yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

        ZONGULDAK °C, 21°C

        Parçalı bulutlu

        TRABZON °C, 24°C

        Parçalı ve az bulutlu

        ERZURUM °C, 20°C

        Parçalı ve az bulutlu

        DİYARBAKIR °C, 28°C

        Az bulutlu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ