Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor 2018 Dünya Kupası İspanya İspanya Rusya penaltılara gitti kazanan penaltılarla belirlendi! İspanya Rusya maç ve penaltı sonucu - 2018 Dünya Kupası Haberleri

        A Grubu'ndaki tek yenilgisini Uruguay karşısında alan ev sahibi Rusya, 6 puanla grubu ikinci sırada tamamlamış ve son 16'ya yükselmişti. İspanya ise B Grubu'nu 5 puanla lider olarak tamamlasa da beklentilerin altında bir performans ortaya koymuştu. Rusya, normal süresi 1-1 biten mücadelede penaltılarda İspanya'ya 4-3'lük üstünlük kurdu ve çeyrek final biletini aldı!

        DÜNYA KUPASI HEYECANI HTSPOR ARENA'DA... İSPANYA - RUSYA MAÇININ DAKİKA DAKİKA ÖZETİİÇİN TIKLAYINIZ

        NORMAL SÜRE: İSPANYA: 1 - RUSYA: 1 | (12'Ignashevich kendi kalesine | 41' Dzyuba pen.)

        (İkinci uzatma devresi sona erdi ve maç penaltılara gitti...)

        PENALTI ATIŞLARI: 3-4

        İSPANYA: Iniesta attı | Pique attı | Koke kaçırdı | Ramos attı | Aspas kaçırdı

        RUSYA: Smolov attı | Ignasevich attı | Golovin attı | Cheryshev attı |

        12. dakikada İspanya, Sergei Ignashevich'in kendi kalesine gönderdiği gol ile öne geçti. Sağ kanattan kullanılan serbest vuruşta Marco Asensio ortasını uzak direğe doğru gönderdi. Bu noktaya hareketlenen Sergio Ramos kayarak vuruşunu yaptı ve meşin yuvarlak savunmada Sergei Ignashevich'den sekerek sağ üst köşeden filelerle buluştu.

        40. dakika oynanırken Rusya, penaltı kazandı! Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Aleksandr Samedov ortasını uzak direğe doğru gönderdi. Gelen topa yükselen Artem Dzyuba kafa vuruşunu yaptı ancak top Gerard Pique'nin eline çarparak geri geldi. Pozisyon sonrasında hakem Björn Kuipers beyaz noktayı işaret etti. Pique bu pozisyon sonrasında sarı kart gördü. Penaltı vuruşunda topun başına Artem Dzyuba geçti ve hata yapmadı. Maçın ilk yarısında başka gol olmadı.

        İspanya, ikinci yarıya hızlı başladı. 47. dakikada ceza sahası içi sağ tarafında topla buluşan Marco Asensio son çizgiye inerek ortasını alıpas sol çaprazına doğru gönderdi. Diego Costa'yı aşan topu Jordi Alba dizi ile tamamlamak istedi ancak sağ köşeye uzanan kaleci Igor Akinfeev meşin yuvarlağı kontrol etmeyi başardı.

        İspanya, 85. dakikada gole çok yaklaştı: Jordi Alba sol kanata topla buluştu ve pasını havadan penaltı noktasına doğru gönderdi. Iago Aspas gelen topu göğsü ile ceza yayına doğru çevirdi, bu noktada bulunan Andres Iniesta yerden sert vurdu ancak kaleci Igor Akinfeev güçlükle çıkardı.

        Maçın 90 dakikalık diliminde başka gol olmadı ve mücadele uzatmaya gitti.

        BİR İLK YAŞANDI!

        Uzatma dakikalarında Dünya Kupası tarihinde bir ilk daha yaşandı. Rusya uzatma dakikalarında 4. değişiklik hakkını kullandı ve Kuziaev'in yerine Erokhin oyuna dahil oldu. FIFA, Dünya Kupası'nda maçın uzatmaya gitmesi durumunda dördüncü oyuncu değişikliği yapılmasına izin veren kuralı getirmişti.

        2018 DÜNYA KUPASI GRUPLARI VE PUAN DURUMU 2018 DÜNYA KUPASI FİKSTÜRÜ

        Mücadelenin ilk uzatma devresinde de iki takım da skoru değiştiremedi.

        114. dakikada İspanya, kazanılan serbest vuruşta penaltı kararı bekledi ancak pozisyonu VAR uygulamasıyla izleyen hakem, devam kararı verdi.

        Mücadelenin ikinci uzatma devresinde de gol olmadı ve maç seri penaltı atışlarına gitti.

        İspanya'da Anres Iniesta, Gerard Pique ilk iki penaltı atışını kullandı ve hata yapmadı. Rusya'da Smolov ve Ignasevich de penaltı vuruşlarını gole çevirdi ve 3. penaltı atışında Koke kaçırıp Golovin gol atınca Rusya avantajı ele geçirdi. 4. penaltılarda Ramos ve Cheryshev de gol attı.

        İSPANYA: 4 - RUSYA: 5

        STAT: Luzhniki

        HAKEMLER: Bjorn Kuipers, Sander van Roekel, Erwin Zeinstra (Hollanda)

        İSPANYA: De Gea, Jordi Alba, Sergio Ramos, Pique, Nacho (Dk. 70 Carvajal), Sergio Busquets, Koke, Asensio (Dk. 104 Rodrigo), Isco, David Silva (Dk. 67 Iniesta), Diego Costa (Dk. 80 Aspas)

        RUSYA: Akinfeev, Zhirkov (Dk. 46 Granat), Kudriashov, Ignashevich, Kutepov, Fernandes, Kuziaev (Dk. 97 Erokhin), Zobnin, Samedov (Dk. 61 Cheryshev), Golovin, Dzyuba (Dk. 65 Smolov)

        GOLLER: Dk. 12 Ignashevich (Kendi kalesine) (İspanya), Dk. 41 Dzyuba (Penaltıdan) (Rusya)

        SARI KARTLAR: Dk. 40 Pique (İspanya), Dk. 54 Kutepov, Dk. 71 Zobnin (Rusya)

        MAÇTAN POZİSYONLAR

        12. dakikada İspanya öne geçti. Rusya ceza sahasının sağından kullanılan serbest vuruşta topun başına Asensio geçti. Asensio'nun altıpas önüne gönderdiği topta Sergi Ramos ile mücadeleye giren Ignashevich'in düşerken bacağına çarpan top kendi ağlarına gitti: 1-0

        36. dakikada Rusya beraberlik golüne yaklaştı. Sol kanattan gelişen atakta Zobnin'le paslaşan Golovin, ceza sahası içinde sol çaprazdan köşeye plase bir vuruş yaparken, top az farkla yandan auta çıktı.

        40. dakikada Rusya penaltı kazandı. Sağ kanattan kullanılan kornerde arka direkte Dzyuba kafa vuruşu yaparken kaleye giden topun Pique'nin eline çarptığı gerekçesiyle hakem Kuipers penaltı noktasını gösterdi. 41'inci dakikada penaltı atışını kullanan Dzyuba, kaleci De Gea ve topu ayrı köşelere göndererek skoru 1-1 yaptı.

        45+1. dakikada gelişen İspanya atağında Asensio'nun ara pasıyla savunmanın arkasına sarkan Diego Costa, ceza sahası içinde kayarak vuruşunu yaptı. Kaleci Akinfeev'in yatarak müdahale ettiği top yükseklik kazanırken, meşin yuvarlağı savunma uzaklaştırdı.

        Karşılaşmanın ilk yarısı, 1-1 berabere tamamlandı.

        85. dakikada İspanya tehlikeli geldi. Ceza sahası dışında Aspas'ın pasıyla topla buluşan Iniesta, önünde seken topa çok sert vurdu. Kaleci Akinfeev'in müdahalesi sonrası Isco'nun şutunda ise savunma tehlikeyi önledi.

        109. dakikada İspanya ikinci golüne yaklaştı. Hızlı gelişen İspanya atağında Rodrigo süratle ceza sahasına girip, sağ çaprazdan şutunu çekerken, kaleci Akinfeev'den dönen top altıpas önünde Carvajal'ın önünde kaldı. Bu oyuncunun vuruşunda ise top savunmadan döndü.

        Mücadelede 90 dakika ve uzatma bölümü 1-1'lik eşitlikle tamamlandı ve penaltı atışlarına geçildi. Penaltılarda rakibine üstünlük kuran Rusya, adını çeyrek finale yazdırdı.

        Rusya adına penaltıları kullanan Smolov, Ignashevich, Golovin ve Chershev atışlarını gole çevirdi.

        İspanya'da Iniesta, Pique ve Sergio Ramos penaltılarda fileleri havalandırırken, Koke ve Aspas penaltı atışından faydalanamadı.

        2018 DÜNYA KUPASI GRUPLARI VE PUAN DURUMU 2018 DÜNYA KUPASI FİKSTÜRÜ

        RUSYA

        Suudi Arabistan, Mısır ve Uruguay'ın bulunduğu A Grubu'nda ilk ikiye girmek için çaba harcayacak Rusya Milli Takımı'nın turnuva öncesi form grafiği, öne çıkan oyuncuları, kadrosu ve Dünya Kupası geçmişiyle ilgili ayrıntılar şöyle:

        FORM GRAFİĞİ

        Rusya Milli Takımı'nın kalesini 1992'den 2002'ye kadar koruyan Stanislav Cherchesov'un, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın ardından teknik direktörlüğe getirildiği Rusya, Dünya Kupası'na ev sahibi kontenjanından katılma hakkı kazandı.

        Milli takıma gelmeden önce Legia Varşova'yı Polonya liginde şampiyonluğa taşıyan Cherchesov yönetimindeki Rusya, Dünya Kupası'nın provası niteliğindeki 2017 Konfederasyonlar Kupası'nda Portekiz, Meksika ve Yeni Zelanda ile A Grubu'nda mücadele etti.

        3 karşılaşmada 1 galibiyet, 2 yenilgi alan Rusya, 3 gol attığı ve 3 gol yediği gruptan çıkmayı başaramadı. 2018'de oynadığı hazırlık maçlarında Brezilya, Fransa ve Avusturya'ya yenilen Rusya, Türkiye'yle de berabere kaldı.

        ÖNE ÇIKAN OYUNCULARI

        Sovyetler Birliği döneminde Lev Yashin, Igor Chislenko, Oleg Blokhin, Eduard Streltsov gibi futbolcuların sürüklediği ülkenin kalesini, CSKA Moskova formasıyla Rusya Premier Ligi'nde 6 şampiyonluk yaşayan Igor Akinfeev koruyor.

        Rusya'nın kadrosunda Fedor Smolov (Krasnodar), Artem Dzyuba (Arsenal Tula), Alexei Miranchuk (Lokomotiv Moskova), Alexander Golovin (CSKA Moskova) ve Alan Dzagoev (CSKA Moskova) dikkati çekiyor.

        Teknik direktör Cherchesov, Rusya Milli Takımı formasını en fazla giyen futbolcu olan 38 yaşındaki Sergey Ignashevich ve 34 yaşındaki Yuri Zhirkov'un da tecrübeleriyle katkı yapmasını bekliyor.

        DÜNYA KUPASI GEÇMİŞİ

        Rusya, 1991'de dağılan SSCB ismiyle Dünya Kupası'na 7 kez katıldı. Turnuvada ilk kez boy gösterdiği İsveç 1958'de çeyrek finale çıkan SSCB, 1962 ve 1970'de de aynı başarıyı tekrar etti.

        En büyük başarısını ise İngiltere'de düzenlenen 1966 Dünya Kupası'nda yakaladı. İtalya, Kuzey Kore ve Şili ile yarıştığı grubu lider bitirerek 2. tura yükselen SSCB, Macaristan'ı 2-1 ile geçerek adını ilk defa yarı finale yazdırdı. SSCB, yarı finalde Batı Almanya'ya, üçüncülük karşılaşmasında da Portekiz'e 2-1 mağlup oldu ve turnuvayı 4. sırada tamamladı.

        Sovyetler Birliği sonrası dönemde turnuvaya 3 kez (1994, 2002, 2014) katılabilen Rusya, üçünde de grup aşamasını geçemedi.

        Dünya kupalarında 9 maç yapan Rusya, 2'şer galibiyet ve beraberlik, 5 de mağlubiyet aldı. Rusya, Dünya Kupası tarihi boyunca 13 gol attı ve 13 gol yedi.

        2018 FIFA Dünya Kupası'nın ev sahibi Rusya'nın ve SSCB'nin dünya kupaları geçmişi şöyle:

        Rusya:

        1994 - Grup aşaması

        2002 - Grup aşaması

        2014 - Grup aşaması

        SSCB:

        1958 - Çeyrek final

        1962 - Çeyrek final

        1966 - 4'üncü

        1970 - Çeyrek final

        1982 - İkinci tur

        1986 - Son 16 turu

        1990 - Grup aşaması

        -------------------

        İSPANYA

        Portekiz, Fas ve İran ile B Grubu'nda yer alan İspanya Milli Takımı'nın kupaya katılma mücadelesi, öne çıkan oyuncuları, Dünya Kupası geçmişi ve kadrosuyla ilgili ayrıntılar şöyle:

        KUPAYA KATILMA MÜCADELESİ

        Kaleci kökenli teknik adamlardan Julen Lopetegui'nin çalıştırdığı İspanya, Avrupa Elemeleri'nde İtalya, Arnavutluk, İsrail, Makedonya ve Lihtenştayn ile G Grubu'nda mücadele etti.

        Brezilya'da düzenlenen 2014 Dünya Kupası'na grup aşamasında veda eden İspanya, 2016'da göreve gelen teknik direktör Lopetegui yönetiminde kadrosunu yeniden yapılandırarak çıkışa geçti.

        Elemelerde çıktığı 10 maçın 9'undan galip ayrılan ve tek beraberliğini İtalya deplasmanında alan İspanya, G Grubu'nu 28 puanla namağlup lider tamamlayarak 2018 Dünya Kupası vizesi aldı.

        ÖNE ÇIKAN OYUNCULARI

        Önceki Dünya kupalarında Raul Gonzalez, David Villa, Xavi, Carles Puyol ve Iker Casillas gibi yıldız oyuncuların forma giydiği İspanya, kaptan Sergio Ramos, Gerard Pique, Andres Iniesta, Isco ve Diego Costa gibi önemli oyuncularıyla bu turnuvada da şampiyonluk kovalayacak.

        FIFA dünya sıralamasında 8'inci sırada bulunan İspanya'nın Rusya biletini cebine koymasında en büyük katkıyı, elemelerde ağları 5'er kez sarsan Costa, Isco, Alvaro Morata ve David Silva sağladı.

        Dünya Kupası'nın favori adayları arasında yer alan İspanya'nın aday kadrosunun önemli bir kısmını, önceki yıllarda olduğu gibi önde gelen İspanyol takımları oluşturdu. Real Madrid'den 6, Barcelona ve Atletico Madrid'den 3'er futbolcu İspanya Milli Takımı'nda aday kadroya adını yazdırdı.

        DÜNYA KUPASI GEÇMİŞİ

        İspanya Milli Takımı, Dünya Kupası'na daha önce 14 kez katıldı. Güney Afrika'da 2010 yılında düzenlenen Dünya Kupası'nda şampiyonluğa uzanan İspanya'nın Dünya Kupası geçmişi şöyle:

        1934 - Çeyrek final

        1950 - Dördüncülük

        1962 - Grup aşaması

        1966 - Grup aşaması

        1978 - Grup aşaması

        1982 - İkinci tur

        1986 - Çeyrek final

        1990 - Son 16 turu

        1994 - Çeyrek final

        1998 - Grup aşaması

        2002 - Çeyrek final

        2006 - Son 16 turu

        2010 - Şampiyon

        2014 - Grup aşaması

        -------------------

        SON 16 TURU EŞLEŞMELERİNİN TARİHLERİ VE PROGRAMI

        2 Temmuz Pazartesi

        17.00 Brezilya-Meksika (Samara Arena)

        21.00 Belçika-Japonya (Rostov Arena)

        3 Temmuz Salı

        17.00 İsveç-İsviçre (Saint Petersburg Stadı)

        21.00 Kolombiya-İngiltere (Spartak Stadı)

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ