Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul kar! Aylardır beklenen kar yağışı İstanbul'a geldi! Yarın da kar yağacak mı? (Hava durumu)

        Meteoroloji'den gelen uyarılardan sonra İstanbul'da 2018 yılının ilk kar yağışı başladı. İstanbul'da beklenen kar yağışı ajanslardan geçen son dakika haberi ile geldi. Ajanslardan gelen peş peşe videolar, İstanbul'un bazı bölgelerinde lapa lapa kar yağışının olduğunu gösterdi. Kent merkezine kadar inen kar yağışı şiddetini arttırarak devam ediyor.

        İSTANBUL'DA KAR YAĞIŞI BAŞLADI

        İstanbul'da beklenen kar yağışı kentin yüksek kesimlerinde etkili olmaya başladı. İstanbul'da aylardır beklenen kar yağışı kentin yüksek kesimlerinde etkili olmaya başladı. Silivri'de sabah saatlerinde yağmaya başlayan karın gün içinde kent merkezine kadar inmesi bekleniyor. (İHA)

        Beylikdüzü ve Hadımköy'de lapa lapa kar yağıyor. İstanbul'da ayladır beklenen kar yağışı sabah saatlerinde etkili olmaya başladı. Kentin yüksek kesimlerinde başlayan kar yağışı kısa sürede etkisini arttırarak şehrin merkezine kadar indi. Beylükdüzü ve Hadımköy'e lapa lapa kar yağıyor.(10:00 İHA)

        İstanbul'da kar yağışı başladı. Kar yağışı kentin batı kesimlerinde etkili olmaya başladı. Kar yağışı aralıklarla lapa lapa şeklinde de yağıyor. (10:00 DHA)

        Taksim'de kar yağışı başladı (DHA)

        Edirne ve Trakya'da devam eden kar yağışı İstanbul'da da etkili olmaya başladı. Bir süredir soğuk havanın etkisinde kalan kentte, sıcaklıklar bazı bölgelerde sıfır dereceye kadar düştü.

        Parçalı, çok bulutlu havanın görüldüğü kentin bazı ilçelerinde kar yağışı etkili oluyor.Kağıthane, Beşiktaş, Başakşehir, Çatalca, Beykoz, Çekmeköy ve Zeytinburnu'nda kar yağışı görülürken, Kadıköy ve Üsküdar'da da karla karışık yağmur yağıyor. (AA)

        İSTANBUL HAVA DURUMU

        Meteoroloji'den yapılan hava durumuna göre İstanbul’da bugün (Salı) öğleden sonra aralıklı hafif sağanak yağışlı bir havanın hakim olması beklenirken, Çarşamba günü sabah ilk saatlerden itibaren İstanbul’un yeni sistemin etkisi altına gireceği ve gün boyu zaman zaman kuvvetli olması beklenen sağanak yağışların, akşam saatlerinden sonra karla karışık yağmur ve kar yağışına döneceği tahmin edilmektedir.

        Kar yağışının Perşembe sabah saatlerine kadar etkili olduktan sonra yerini soğuk bir havaya bırakarak terk etmesi beklenmektedir. İstanbul’da Çarşamba gecesi, Perşembe günü ve Cuma sabah saatlerine kadar hava sıcaklıklarının sıfırın altına düşmesi beklendiğinden buzlanma don olayı meydana geleceğinden trafik de meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

        HAVA SICAKLIĞI: Mevsim normallerinin 1 ila 3 derece altında seyredeceği tahmin edilmektedir.

        RÜZGAR: Batı ve Kuzeybatı (Karayel), akşam saatlerinden itibaren Kuzey ve Kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden orta kuvvette, zaman zaman kuvvetli (30-50 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

        Büyükçekmece Belediyesi'nde kar alarmı

        Meteoroloji'nin kar yağışı uyarısı üzerine teyakkuz haline geçen Büyükçekmece Belediyesi gerekli tüm tedbirleri aldı. Büyükçekmecelileri tedbirli olmaları konusunda uyaran Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, "Kar yağışı ve olumsuz hava koşulları ile mücadele için oluşturduğumuz ekiplerimiz her zaman olduğu gibi 24 saat esasıyla görev başında olacak" dedi.

        Büyükçekmece Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı Kar Timi, Balkanlardan gelen soğuk hava dalgasına hazır. Geçtiğimiz yıllarda kış mevsimlerinde yoğun kar yağışına rağmen hazırlıksız yakalanmayan ve ilçe halkını mağdur etmeyen Büyükçekmece Belediyesi, bu yıl da aynı titizlikle çalışmalarını sürdürüyor.

        Büyükçekmece Belediyesi, karla mücadele ekipleri, tuzlama araçları, kepçeler, greyderler, kamyonlar, ambulanslar ve 250 personelle ile 24 saat teyakkuzda olacak. Fen İşleri Müdürlüğünce oluşturulan Kar Timleri ilçenin ana giriş yolları, cadde, sokak ve bulvarlarında hizmet verecek.

        YURT GENELİ HAVA DURUMU

        Meteoroloji'den yapılan son hava durumu değerlendirmelere göre; Marmara, Ege, Akdeniz'in batısı, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun güney ve batısı, Güneydoğu Anadolu ile Kahramanmaraş, Adana, Hatay, Osmaniye ve Erzurum çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

        Yağışların; öğle saatlerinde Muğla çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) olmak üzere genellikle yağmur ve sağanak, Trakya, İç Anadolu'nun kuzeyinin yüksek kesimleri, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Gümüşhane, Bayburt, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Bitlis ve Hakkari çevrelerinde yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

        REKLAM

        HAVA SICAKLIĞI: Kuzeydoğu kesimlerde 4 ila 7 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

        RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı yönlerden orta kuvvette, batı ve iç kesimlerde kuvvetli (40-60 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.

        KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların öğle saatlerinde Muğla çevrelerinde kuvvetli (21-50 Kg/m2) olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (Ani sel, su baskını, yıldırım tehlikesi, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

        EDİRNE'DE YOĞUN KAR YAĞIŞI

        Edirne'de yoğun kar etkisini artırarak devam ediyor.Edirne Özel İdare Genel Sekreteri Alaaddin Uğur, AA muhabirine yaptığı açıklamada 7 köy yolunun yağış nedeniyle kapandığını söyledi.Meriç ilçesine bağlı Büyükaltıağaç, Küçükaltıağaç, Küpdere, Rahmanca, Nasuhbey, Alibey ve Yenicegörece köylerinde kapalı olan yolları açma çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Uğur, 10 ayrı ekibin bölgede çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti.Kent merkezinde ise maddi hasarlı birçok kaza meydana geldi. Kayganlaşan yollarda araç sürücüleri zor anlar yaşarken bazı sürücüler de yol kenarında aracının lastiklerine zincir taktı.

        REKLAM

        Kara yolları ekipleri uluslararası ulaşımın sağlandığı Kapıkule ve Hamzabeyli yolunun açık kalması için çalışmalarını sürdürüyor.Edirne Belediyesi ekipleri ise kent merkezi ve mahallerde, greyder ve kepçelerle trafiğin açık kalması için çalışma yapıyor.Ayrıca, olumsuz hava şartları ve kar nedeniyle Edirne merkez, ilçeler ve köyler ile Trakya Üniversitesinde eğitime yarın bir gün süreyle ara verildi.Çalışmak zorunda olan anne ve babaların çocuklarını bırakacak kimseleri olmayabileceği düşüncesiyle Edirne'de özel kreş ve bakımevleri hizmeti aksatmayacak personel ile görevini sürdürecek.

        Haberi Hazırlayan: Mehmet Kılıç
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ