Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa İstanbul'da sahte içki operasyonu

        Fatih Süleymaniye'de 2. dereceli 5 tarihi binayı sahte içki imalathanesine dönüştüren çeteye operasyon düzenlendi. Operasyonda 120 bin şişe sahte içki ile sahte içki yapımında kullanılan 10 ton metil alkole el konuldu. 3'ü Türkmen uyruklu 5 kişi gözaltına alındı.

        Habertürk Haber Merkezi'nden Nihat Uludağ'ın haberine göre, İstanbul Kaçakçılıkla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Sarıyer'de yaşanan bir sahte içki zehirlenmesi olayını araştırmaya aldı. Yapılan araştırmalar sonucunda, İstanbul genelinde sahte içki imal eden yerlerin adresleri tek tek tespit edildi.

        REKOR SAHTE İÇKİ YAKALAMASI YAPILDI

        Fatih'te 20 ayrı adres ile 5 ayrı imalathaneye eş zamanlı baskın düzenlendi. Yapılan baskınlarda piyasaya sürülmek üzere hazırlanmış 120 bin şişe sahte içki ile sahte içki yapımında kullanılan 10 ton metil alkol ele geçirildi. 3'ü Türkmen uyruklu 5 kişi gözaltına alındı. Yakalanan sahte içki miktarı ve malzemelerinin tek seferde yakalanan en büyük sahte içki miktarı olduğu öğrenildi.

        ÇÖPTEN ŞİŞE TOPLAYAN AFGANLARA SINIR DIŞI

        Çete üyelerinin, eğlence mekanlarının çöplerinden topladıkları içki şişelerine sahte içkileri doldurarak yeniden piyasaya sürdüğü tespit edildi. Eğlence mekanları etrafındaki çöplerden şişe toplayarak çete üyelerine veren Afganistan uyruklu 20 kişi de yakalanarak sınır dışı edildi.

        TARİHİ BİNALARI İÇKİ İMALATHANESİNE DÖNÜŞTÜRMÜŞLER

        Çete üyelerinin, Fatih Hoca Gıyasettin Mahallesi Divan Sokak'ta bulunan kentsel dönüşüme girmiş ancak 2. derece tarihi eser niteliğinde olduğu için yıkılamayan 5 tarihi binayı sahte içki imalathanesine dönüştürdükleri belirlendi.

        Gözaltına alınan Türk uyruklu çete liderinin PKK terör örgütüne üye olmak suçundan poliste kaydının bulunduğu öğrenildi.

        SAHTE İÇKİNİN ZARARLARI

        Metil alkol, boya inceltici, teksir makine sıvısı, antifiriz ve cam temizleyici gibi maddelerin yapımında kullanılıyor. Maliyeti ucuz olduğu için sahte içki yapımında da kullanılan metil alkol ile yapılan sahte içkiler, kullananlarda, bulantı, kusma, baş dönmesi, baş ağrısı, tansiyon düşmesi, geçici görme bozukluğu, görme bozukluğu ve ölümlere neden olabiliyor

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ