Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul'da yollar açıldı mı? İBB Trafik haritası! E-5, TEM, Kuzey Marmara: Mahmutbey - Hadımköy

        İstanbul'da trafik felç oldu. Dün akşam saatlerinde aniden bastıran kar yağışı nedeniyle yollar kilitlendi. D-100 (E-5) TEM, Kuzey Marmara Otoyolu gibi ana arterler ve Mahmutbey Gişeler ve Hadımköy gibi kilit noktalarda binlerce araç mahsur kaldı. Peki, İstanbul'da yollar açıldı mı? İstanbul trafik haritası son durum ne? İşte merak edilen detaylar...

        İSTANBUL'DA YOLLAR AÇILDI MI?

        İstanbul'da sabah saatleri itibariyle en az 12 saatlik mağduriyetin ardından trafik açılmaya başladı. Ancak yeni sorun ise gece boyu süren soğuk hava nedeniyle yollarda don meydana geldi. Don nedeniyle 12 saatten fazla süredir kontak kapatan araçlar adım adım da olsa hareket etmeye başladı.

        Saat 08.00 itibariyle İBB trafik haritasında trafik yoğunluğu yüzde 47 olarak görülürken duran yollar bordo renkle net bir şekilde ayırt ediliyor.

        REKLAM
        İSTANBUL TRAFİK HARİTASI İÇİN TIKLAYIN

        YASAK GELDİ!

        İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Twitter'dan yaptığı açıklamada, şu bilgileri paylaştı:

        "Saygıdeğer İstanbullular, alınan son meteorolojik raporlara göre, ilimizde olumsuz hava koşulları devam etmektedir. Bu nedenle, bugün saat 13.00’e kadar, toplu taşıma ve görevli araçlar dışındaki özel araçların trafiğe çıkışına müsaade edilmeyecektir. Anadolu ve Trakya istikametlerinden şehrimize araç girişi çıkış kısıtlaması devam edecektir. Gelişmelerden kamuoyu bilgilendirilecektir. Gösterdiğiniz sabır ve anlayış için teşekkür ederiz."

        TEM AÇILDI!

        İstanbul'da dün akşam saatlerinde şiddetini artıran kar yağışı, saatlerdir yolda kalan vatandaşlar için adeta işkence oldu. Mahmutbey Gişeleri bölgesinde uzun araç kuyrukları oluştu. TEM Otoyolu'nda Mahmutbey'den sonra araçlar yerinde saydı. Bölgede kimi araçların da yakıtları azaldı. İstanbul Valisi Yerlikaya ise, "İkinci bir duyuruya kadar Trakya istikametinden İstanbul yönüne seyahat eden araçların ilimize girişine yoğun kar yağışı nedeniyle izin verilmeyecektir" açıklamasında bulundu. Yerlikaya ayrıca, "İlimizde Esenler, Harem ve tüm cep otogarlardaki çıkışlar yarın 08.00’e kadar durduruldu" paylaşımında da bulundu. Anadolu'dan İstanbul yönüne ulaşım da Sakarya'dan itibaren tüm araçlar için durduruldu. TEM Mahmutbey Altınşehir Köprüsü yönünde vatandaşların araç içinde bekleyişinin sabah saatlerinde de devam ettiği görüldü.

        KUZEY MARMARA YOLU AÇILDI

        İstanbul'da kar yağışı ve 30 aracın karıştığı zincirleme kaza nedeniyle dün kapanan Kuzey Marmara Otoyolu, yaklaşık 17 saat sonra Çatalca yönüne doğru tek yönlü trafiğe açıldı. Kazanın meydana geldiği İstanbul istikametinde ise araç kaldırma çalışmalarının devam ettiği ve yolun önümüzdeki saatlerde trafiğe açılacağı öğrenildi. Bölgede mahsur kalanlar kurtarıldı.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Haberi Hazırlayan: Mehmet Kerem Hançer
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ