Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul hava durumu son dakika haberi: DEK'ler vurdu! İstanbul kar yağışı ne kadar sürecek, ne zaman bitecek? (25, 26, 27, 28 Ocak İstanbul hava durumu)
        1

        İstanbul hava durumu son dakika... Şiddetli kar yağışının görüldüğü İstanbul için uyarılar art arda yapılıyor. Meteoroloji, AFAD ve AKOM tarafından İstanbul hava durumu tahmin raporları paylaşılırken kar yağışına karşı vatandaşların tedbirli olması gerektiği belirtiliyor. Megakentte etkisini gösteren şiddetli kar yağışı, yer yer 20 cm'nin üzerine çıktı. Bu durum vatandaşlara zaman zaman zor anlar yaşatırken İstanbul kar yağışı ne kadar devam edecek sorusunun da araştırılmasına neden oluyor.

        SON DAKİKA HAVA DURUMU UYARISI | İSTANBUL'U DEK'LER VURACAK!

        Meteoroloji verilerine göre, İstanbul'da soğuk hava dalgası en sert hâlini bugün (24 Ocak) gösterecek. DEK'ler olarak da bilinen deniz etkisi kar yağışı, öğle saatlerinden sonra şehir genelinde etkisini hissetirmeye başladı. Konuyla ilgili İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu da açıklamalarda bulundu.

        İşte, İstanbul'da kar yağışı ile ilgili son gelişmeler...

        2

        EN SERT GÜN BUGÜN!

        Tahminlere göre soğuk hava dalgasının en sert günü pazartesi yaşanacak. Deniz etkisi kar yağışı olarak bilinen DEK’ler bugün öğle saatlerinden sonra İstanbul’da kendisini göstermeye başladı. Karadeniz üzerinden şehre gelecek kütlelerin yoğun kar yağışına neden oluyor.

        3

        DENİZLER İÇİN FIRTINA UYARISI

        Meteoroloji, Batı Karadeniz'in Batısı, Marmara ve Kuzey Ege'de denizler için de fırtına uyarısında bulundu.

        METEOROLOJİ'DEN FLAŞ UYARI: BU AKŞAM SAATLERİNE DİKKAT

        Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Marmara’nın güney ve doğusunda kar yağışlarının bu gece saat 21.00'den itibaren başlayarak sabah 06.00'ya kadar sürmesinin tahmin edildiği bildirildi. Açıklamada, "Yapılan son değerlendirmelere göre, bu akşam saatlerinden sonra Marmara’nın güney ve doğusunda görülecek olan kar yağışlarının yer yer kuvvetli (30-50 km/sa) kuzeyli rüzgar ile birlikte, Kocaeli, Sakarya ve Yalova çevreleri ile Balıkesir ve Bursa’nın kuzey ilçelerinde orta kuvvette (5 ila 15 cm) olması beklendiğinden başta buzlanma ve don olayına bağlı ulaşımda aksamalar ile tipi şeklinde yağış gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" ifadelerine yer verildi.

        4

        İSTANBUL'DA KAR NE KADAR DEVAM EDECEK?

        Soğuk hava dalgasının perşembe gününe kadar İstanbul ve çevresinde etkisini göstereceği tahmin ediliyor. Yurdun doğu kesimlerinde gelecek hafta sonuna kadar kar yağışı sürecek. Karlı hava uzun süre Türkiye gündeminde kalacak.

        5

        METEOROLOJİ DE AÇIKLADI... 3 GÜN BOYUNCA KAR YAĞIŞI!

        Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, halen aralıklarla devam eden kar yağışlarının gelecek 3 gün boyunca il genelinde etkisini sürdüreceği tahmin ediliyor.

        Rüzgarın akşam saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğu yönlerinden kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde esmesi beklendiğinden, İstanbul'un kuzey ve batı kesimleri ile boğaz çevresinde yoğun olmak üzere deniz etkili kar yağışlarının 3 gün boyunca aralıklarla kentte etkisini sürdürmesi bekleniyor.

        6

        İBB BAŞKANI İMAMOĞLU: BASKIN KAR YAĞIŞLARI BİZİMLE OLACAK

        İstanbul'un herhangi bir yerinde her an ani bastıran kar yağışları görülebileceğini belirten İmamoğlu, "Meteorolojinin verdiği uyarılara göre her an baskın yağışları bizimle olacak. Vatandaşlarımıza olan uyarımız devam etmektedir. Her ne kadar trafikle ilgili akışı en verimli şekliyle şu an sürdürdüğümüzü ifade etsek de bir anda bastıran bir kar, kış koşullarına hazırlık olmayan bir araç ya da yoğunlaşan trafikten dolayı tıkanıklık o yollara hizmet etmemizi de engelleyecek. Lütfen vatandaşlarımız bu koordineli çalışmalarına bizimle devam etsinler. Hiçbir vatandaşımız acil ihtiyacını hissettiğinde kendini yalnız hissetmesin. Bizler 7/24 onların yanında olmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

        7

        İLLERE GÖRE HAVA DURUMU

        İSTANBUL °C, 3°C

        Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kuvvetli poyrazla birlikte kuzey ve batısı ile boğaz çevresinde yer yer yoğun olması bekleniyor.

        ANKARA °C, -4°C

        Çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı kar yağışlı

        İZMİR °C, 5°C

        Parçalı ve çok bulutlu

        ANTALYA °C, 8°C

        Parçalı ve çok bulutlu, kentin kıyı kesimleri gündüz saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı, akşam ve gece saatlerinden sonra karla karışık yağmur ve kar, 70-100 metre üzeri rakımlı yerleri kar, doğusunun iç ve yüksek kesimleri yoğun kar yağışlı

        ZONGULDAK °C, 2°C

        Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı

        TRABZON °C, 6°C

        Çok bulutlu, karla karışık yağmur ve yüksekleri yer yer kar yağışlı

        ERZURUM °C, -3°C

        Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı

        DİYARBAKIR °C, 1°C

        Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı, yağışlar kentin kuzey kesimlerinde yoğun kar şeklinde

        8

        BU HAFTA HAVA DURUMU NASIL OLACAK?

        Meteoroloji'nin verileri ile İstanbul ve yurt geneline ilişkin hava durumu raporlarını Habertürk'ün hava durumu sayfasından takip edebilirsiniz.

        Haberi Hazırlayan: Kubilay Kos

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ