Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Aziz Yıldırım'ın anlaştığı dünyaca ünlü futbol adamı ortaya çıktı! (Ilidio Vale kimdir?)! - Fenerbahçe Haberleri
        1

        F.Bahçe'ye 20 yıldır başkanlık yapan Aziz Yıldırım'ın en çok eleştiri aldığı konuların başında 'altyapıdan futbolcu çıkmaması' yer alıyordu.

        2

        Yıldırım, haziran ayında yapılacak seçim öncesi altyapıyla ilgili radikal bir karar alıp, dünyaca ünlü bir isimle anlaştığını ifade etmişti.

        3

        Aziz Yıldırım, "Futbolun kalkınması projemizle ilgili olarak, Avrupa'nın önemli bir ismi ile anlaştık. Kendisi Dünya Kupası için Rusya'ya gidiyor. Dünyada bu konunun denenmiş ve başarıya ulaşmış modelinin yaratıcısı ve uygulayıcısı. Dünya çapında bir otorite. Kendisinin ismini Dünya Kupası'nın ardından duyuracağız. Bu proje, Türk futbolu için örnek teşkil edecek" demişti.

        4

        Bu ismin 2010'dan beri Benfica'nın scout şefliğini yapan Jose Boto ile Hollandalı Kees van Wonderen'den biri olduğu konuşuluyordu.

        5

        Fotomaç'ın haberine göre; Aziz Yıldırım'ın, "Dünya Kupası'na gittikten sonra aramıza katılacak" dediği ismin Portekiz Milli Takımı Teknik Direktörü Fernando Santos'un yardımcısı Ilidio Vale olduğu ifade edildi.

        6

        SAYISIZ İSİM ÇIKARDI

        Vale, 1986'da Nogueirense genç takımında göreve başladı ve 1 yıl aynı kulübün A takımını çalıştırdı.

        16

        Fernando Reges

        17

        DAHA GELMEDEN SİSTEMİ BAŞLATTI​

        ​Ilidio Vale'nin Porto'ya getirdiği sistem aslında altyapı hamlesinden biraz farklı. Bu sistemin temeli altyapı yıldızlarına dayanmıyor.

        18

        Altyapıdaki isimleri yetiştirmekten çok, scout ekibiyle dünyanın her bölgesinden gelişime açık oyuncular tespit ediliyor ve gelişimleri profesyonelce gerçekleştiriliyor.

        19

        Eljif Elmas, Andreas Kilit, Adis Shala ve Boris Rapajic gibi isimlerin altyapıya dahil edilmesi, Vale'nin daha gelmeden sistemini çalışmaya başlatması olarak yorumlandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ