Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam İşte Global Türkler - İş-Yaşam Haberleri

        BOĞAZİÇİ VE ODTÜ AĞIRLIĞI VAR

        Boğaziçi Üniversitesi en çok global lider yetiştiren üniversite olarak öne çıkıyor. Her 5 global Türk liderden biri Boğaziçi Üniversitesi’nden mezun. Yüzde 16.7’si, ODTÜ mezunu. Örneğin PepsiCo Global Yetenek Yönetimi, Çeşitlilik ve Dahil Etme Kıdemli Başkan Yardımcısı Ümran Beba, BBVA’nın yeni CEO’su olan Onur Genç, Perfetti Van Melle Kuzey Amerika Başkanı ve CEO’su Mehmet Yüksek ve Diversey Afrika, Orta Doğu ve Türkiye Başkanı Somer Gündoğdu, Boğaziçi Üniversite’sinden mezunlar arasında yer alıyor.

        Prysmian Group Kuzey Amerika Başkanı ve CEO’su Hakan Özmen ile Bosch Grubu Elektrikli Tahrik Sistemleri Kıdemli Başkan Yardımcısı Mehmet Gürcan Karakaş ODTÜ mezunu. Üniversite eğitimini yurtdışında tamamlayan global liderlerin mezun olduğu okullar arasındaysa Columbia, Princeton, Cornell, Harvard Business School, California Berkeley ile Almanya, Fransa, Avusturya ve İsviçre’deki okullar ilk sıralarda yer alıyor.

        REKLAM

        İŞTE GLOBAL TÜRK CEO'LAR

        Peki çokuluslu bir şirketin tepe noktasına çıkmak için en uygun yaş nedir? Capital Dergisi’nin yayınladığı ankete katılan global liderlerin yüzde 66.7’si şu an 40-50, yüzde 19’u 30-40 yaş arasında ve global pozisyonlarda görevlerine devam ediyor. Geri kalanlar 50 ve üzeri yaş grubuna dahil. Bu liderlerin yüzde 31’i, 7-10 yıllık global deneyime sahip. Yüzde 28.6’sı 15 ve daha fazla süredir yurtdışında kariyerlerini sürdürüyor.

        Yüzde 19’u ise 5-7 yıldır yurtdışı kariyeri deneyimliyor. TÜRK yöneticilerin global arenada pek çok farklı yeteneğiyle öne çıktığı görülüyor. Anketten çıkan sonuçlara göre ilk 5 özellik vizyonerlik, kriz yönetiminde deneyim sahibi olmak, çalışkan olmak, çok yönlülük ve performans baskısına dayanıklı olmak.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ