Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Kadın İşte hayatınızı kolaylaştıracak en pratik güzellik sırları
        1

        Hayatınızı kolaylaştıracak güzelliğinizle ilgili sırları sizler için bir araya getirdik, işte birbirinden pratik güzellik sırları...

        1- Güzel saçlara sahip olmak için

        Kullandığınız şampuana 2-3 yemek kaşığı tuz ekleyerek saçlarınızın daha uzun süre temiz kalmasını sağlayabilirsiniz.

        2

        Yağlı saçlara sahipseniz, deniz tuzu ya da günlük olarak sofralarımızda bulunan tuz ihtiyacınız olan tek şeydir. Bu yöntemi dener denemez işe yaradığını göreceksiniz!

        3

        2- Kalın kaş ve kirpiklere sahip olmak için

        Eski maskara şişenizi atmayın. Maskaranın fırçasını yıkayın ve aloe vera bitkisinin sıvısını kirpiklerinize uygulayın.

        4

        Maskara fırçası, karışımın kaş ve kirpiklere uygulanabilmesi için oldukça uygun. Bir ay düzenli olarak her gece aloe vera kürünü uygulayarak sağlıklı kaş ve kirpiklere sahip olabilirsiniz.

        5

        3- Göz etrafındaki halkaları yok etmek için

        Kahve içtikten sonra telvesini göz altına ve etrafına masaj yaparak uygulamak cildinizin canlı kalmasına yardımcı olacaktır.

        6

        Kahve telvesini hindistan cevizi yağı ile karıştırın ve cildinize uygulayın. 15 dakika kadar karışımı göz altlarınızda beklettikten sonra ılık suyla yıkayın. Bu maskeyi haftada 3-4 defa kullanmak göz etrafınızdaki halkaları yok edecektir.

        7

        4- Fit bir vücuda sahip olmak için

        Fit bir vücuda sahip olmak için evde anti selülit sargısı yapmak hiç de zor değil! 2 çorba kaşığı zencefil, 5 çorba kaşığı kozmetik kil ve 10 çorba kaşığı suyu karıştırın.

        8

        Karışımı sorunlu bölgelere uygulayın ve üzerini streç filmle örtün. Bir saat boyunca bu şekilde bekleyin, daha sonra sargıyı açarak ılık duş alın. Bu işlemi haftada bir kez yaparak fit ve pürüzsüz bir vücuda sahip olabilirsiniz.

        9

        5- Siyah noktaları yok etmek için

        Burnunuzda veya çenenizdeki siyah noktalardan bıktıysanız bu maske tam size göre!

        10

        1 çorba kaşığı ılık su, 1 çorba kaşığı un ve 1 çay kaşığı balı karıştırarak hazırladığınız maskeyi siyah nokta bulunan bölgeler için kullanabilirsiniz. Bu maskeyi düzenli şekilde kullanmak cildinizdeki siyah noktaları azaltacaktır.

        11

        6- Güçlü tırnaklara sahip olmak için

        Hindistancevizi yağı ve balı birkaç damla lavanta yağıyla karıştırmak, tırnakların beslenmesinde ve güçlenmesinde iyi bir yöntemdir.

        12

        Bu karışımı daha rahat kullanmak için herhangi bir şişeye dökebilirsiniz. Bu yöntemi uygulayarak güçlü tırnaklara sahip olabilirsiniz.

        13

        7- Güneş yanıklarını ortadan kaldırmak için

        Kabartma tozu cildi yatıştırmaya, güneş lekelerinden arındırmaya ve kızarıkları gidermeye yardımcı olacaktır.

        14

        Kabartma tozunu sorunlu ve ağrılı bölgeye 10-15 dakika boyunca uygulayarak cilt lekeleri ve güneş yanıklarınızı azaltabilirsiniz.

        15

        8- Berrak bir cilde sahip olmak için

        Berrak bir cilde sahip olmak için yapılan siyah maskeyi evde de kolayca uygulayabilirsiniz.

        16

        2 çorba kaşığı öğütülmüş odun kömürünü, 1,5 çay kaşığı suda çözülmüş jelatinle karıştırın. Jöle haline gelene kadar ılıtın. Yüzünüze 30 dakika boyunca uygulayacağınız bu maske cildinizin daha berrak olmasını sağlayacaktır.

        17

        9- Biten maskarayı yeniden değerlendirebilmek için

        Katılaşan ve topaklanan maskaraları değerlendirmek artık çok kolay! Bittiğinizi düşündüğünüz maskaranızı daha fazla kullanmak istiyorsanız içine bir miktar lens solüsyonu damlatın.

        18

        Lens solüsyonu, kuruyan maskaranın yeniden sıvılaşmasını sağlayacak. Bu yöntemle maskaranızı daha uzun süre kullanabilirsiniz.