Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor 2018 Dünya Kupası İzlanda İzlanda: 1 - Hırvatistan: 2 | MAÇ SONUCU - 2018 Dünya Kupası Haberleri
        DÜNYA KUPASI HEYECANI HTSPOR ARENA'DA... İZLANDA - HIRVATİSTAN MAÇININ TÜM DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ

        2018 FIFA Dünya Kupası'nda D Grubu'ndaki mücadelede İzlanda ile Hırvatistan, karşı karşıya geldi.

        Karşılaşmanın ilk yarısında gol sesi çıkmadı. 53'te Badelj, Hırvatistan'ı öne geçirdi: 1-0. 76. dakikada Sigurdsson, İzlanda'nın umutlarını yeşertti. Ancak 90'da sahneye çıkan Hırvat Perisic, maçın sonucunu belirledi: 2-1.

        Bu sonuçla Hırvatistan 9 puanla gruptan lider olarak çıkarken İzlanda 1 puanla turnuvaya veda etti.

        Hırvatistan 9, Arjantin 4, Nijerya 3, İzlanda ise 1 puanla grup aşamasını tamamladı.

        SON 16 TURU EŞLEŞMELERİ

        Hırvatistan - Danimarka

        Arjantin - Fransa

        İZLANDA: 1 - HIRVATİSTAN: 2

        STAT: Rostov

        HAKEMLER: Mateu Lahoz, Pau Cebrian, Roberto Diaz

        İZLANDA: Halldorsson, Saevarsson, Ingason, Ragnar Sigurdsson (Dk. 71 Sigurdarson), Magnusson, Bjarnason (Dk. 90 Traustason), Gunnarsson, Gudmundsson, Hallfredsson, Gylfi Sigurdsson, Finnbogason (Dk. 85 Gudmundsson

        HIRVATİSTAN: Kalinic, Pivaric, Caleta-Car, Corluka, Jedvaj, Badelj, Modric (Dk. 65 Bradaric), Pjaca (Dk. 70 Lovren), Kovacic (Dk. 81 Rakitic), Perisic, Kramaric

        GOLLER: Dk. 76 (P) Sigurdsson (İzlanda) - Dk. 53 Badelj, Dk. 90+1 Perisic (Hırvatistan)

        SARI KARTLAR: Hallfredsson, Finnbogason, Saeversson (İzlanda) - Pjaca, Jedjav (Hırvatistan)

        MAÇTAN POZİSYONLAR

        53.dakikada Modric'in pasını kontrol eden Badelj, yaptığı vuruş ile fileleri sarstı: 0-1.

        76. dakikada Hırvatistan ceza sahası içerisinde meşin yuvarlak Lovren'in eline temas etti ve hakem Lahoz penaltı noktasını gösterdi. Penaltıda topun başına geçen Sigurdsson kaleci ile topu ayrı köşelere yolladı ve skoru eşitledi: 1-1.

        90. dakikada Badelj'in ara pasında ceza sahası içerisinde topla buluşan Perisic, düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 1-2.

        Karşılaşma Hırvatistan'ın 2-1'lik üstünlüğü ile sonuçlandı.

        2018 DÜNYA KUPASI GRUPLARI VE PUAN DURUMU 2018 DÜNYA KUPASI FİKSTÜRÜ

        İZLANDA

        Arjantin, Hırvatistan ve Nijerya ile D Grubu'nda yer alan İzlanda'nın kupaya katılma mücadelesi, öne çıkan oyuncuları, Dünya Kupası geçmişi ve kadrosuyla ilgili ayrıntılar şöyle:

        KUPAYA KATILMA MÜCADELESİ

        Diş hekimi de olan Heimir Hallgrimsson'un teknik direktörlüğünü yaptığı İzlanda, Avrupa Elemeleri'nde Türkiye, Hırvatistan, Ukrayna, Finlandiya ve Kosova ile I Grubu'nda mücadele etti.

        Grupta oynadığı 10 maçta 7 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 mağlubiyet yaşayan İzlanda, topladığı 22 puanla lider olarak 2018 Dünya Kupası biletini aldı.

        ÖNE ÇIKAN OYUNCULARI

        Son dönemlerde aldığı başarılı sonuçlar ve oynadığı futbolla adından sıkça söz ettiren İzlanda'nın 2018 Rusya'daki en önemli kozu, diz sakatlığından kurtulması halinde Gylfi Sigurdsson olacak.

        Geride kalan sezonun başında kulüp bonservis rekoruyla Everton'a transfer olan orta saha oyuncusu, elemelerde attığı 4 gol ve yaptığı asistlerle İzlanda'nın Dünya Kupası'na katılmasında en önemli katkıyı sağladı.

        Eleme maçlarında takımının en skorer ismi olan Sigurdsson'u 3 kez fileleri havalandıran Almanya temsilcisi Augsburglu Alfred Finnbogason takip etti.

        Premier Lig ekibi Burnley'de istikrarlı bir sezon geçiren kanat oyuncusu Johann Gudmundsson, yüksek temposu ve etkili kullandığı iki ayağıyla ön plana çıkıyor.

        2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda çeyrek finale kalarak büyük bir başarıya imza atan ve FIFA dünya sıralamasında 22. basamakta yer alan İzlanda'nın kadrosunda Gençlerbirliği ve Kardemir Karabükspor'da forma giyen Olafur Skulason da yer alıyor.

        DÜNYA KUPASI GEÇMİŞİ

        İzlanda, tarihinde ilk kez Dünya Kupası'nda mücadele edecek.

        Uluslararası arenada ilk çıkışını 2014 FIFA Dünya Kupası elemelerinde gösteren İzlanda, play-off turunda Hırvatistan'a elenerek şampiyona biletini alamamıştı.

        -----------------

        HIRVATİSTAN

        Rusya'nın ev sahipliği yapacağı 21. FIFA Dünya Kupası'nda mücadele edecek Hırvatistan Milli Takımı, Fransa 1998'de elde ettiği üçüncülük başarısının üzerine çıkmaya çalışacak.

        Arjantin, İzlanda ve Nijerya ile D Grubu'nda yer alan Hırvatistan Milli Takımı'nın kupaya katılma mücadelesi, öne çıkan oyuncuları, Dünya Kupası geçmişi ve kadrosuyla ilgili ayrıntılar şöyle:

        KUPAYA KATILMA MÜCADELESİ

        Hırvat eski futbolcu Zlatko Dalic'in çalıştırdığı Hırvatistan, Avrupa Elemeleri'nde Türkiye, İzlanda, Ukrayna, Finlandiya ve Kosova ile I Grubu'nda mücadele etti.

        Grupta çıktığı 10 maçın 6'sından galip ayrılan ve ikişer beraberlik ile mağlubiyet yaşayan Hırvatistan, 20 puanla İzlanda'nın arkasında ikinci oldu. Play-off'larda Yunanistan'ı 4-1 ve 0-0'lık skorlarla eleyen Hırvatistan, 2018 Dünya Kupası vizesi aldı.

        ÖNE ÇIKAN OYUNCULARI

        Önceki turnuvalarda Davor Suker, Zvonimir Boban, Alen Boksic gibi isimlerin forma giydiği Hırvatistan'ın kadrosunda yine önemli futbolcular bulunuyor.

        Kalesini Monacolu Danijel Subasic'in koruyacağı Hırvatistan'ın savunmasında, Lokomotiv Moskova'dan tecrübeli Vedran Corluka, Liverpoollu Dejan Lovren ve Beşiktaş'tan Domagoj Vida yer alıyor.

        Takımın orta sahasında Real Madrid'den Luka Modric ve Barcelona'dan Ivan Rakitic, turnuvaya damga vurabilecek isimler arasında göze çarpıyor.

        Forvet hattında ise Juventuslu Mario Mandzukic ile Interli Ivan Perisic katkı vermesi beklenen isimler olacak.

        Hırvatistan'ın Rusya biletini cebine koymasında en büyük katkıyı, elemelerde ağları 5 kez havalandıran Mandzukic yaptı.

        DÜNYA KUPASI GEÇMİŞİ

        Hırvatistan Milli Takımı, Yugoslavya'dan ayrıldıktan sonra Dünya Kupası'na 4 kez katıldı.

        Organizasyon tarihinde 16 maç yapan Hırvatlar, bu maçlardan 7'sini kazandı, 2'sinden beraberlikle, 7'sinden de mağlubiyetle ayrıldı. Son olarak Brezilya 2014'te boy gösteren Hırvatistan, Dünya Kupası tarihi boyunca 21 gol attı, kalesinde 17 gol gördü.

        Fransa 1998'de üçüncü olma başarısı gösteren Hırvatistan'ın Dünya Kupası geçmişi şöyle:

        1998 - Üçüncü

        2002 - Grup aşaması

        2006 - Grup aşaması

        2014 - Grup aşaması

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ