Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Almanya Joachim Löw'ün Mesut Özil pişmanlığı! - Futbol Haberleri
        1

        Almanya Milli Takımı Teknik Direktörlüğünü Hansi Flick'e devredecek olan Joachim Löw'den Mesut Özil açıklaması geldi!

        2

        EURO 2020'ye son 16 turunda veda eden Almanya'daki son turnuvasını geçiren Löw, Mesut Özil'in 2018'de milli takımı bırakmasından dolayı hayal kırıklığına uğradığını dile getirdi.

        3

        2018 Dünya Kupası'nda günah keçisi ilan edine Türk asıllı Alman yıldızla ilgili soruyu yanıtlayan Löw "2018'de Milli Takımı bıraktığında hayal kırıklığına uğradım. Ancak daha sonra konuşmadık ama bence buluşup konuşacağımız zaman gelecek" ifadelerini kullandı.

        4

        Mesut Özil'in Almanya Milli Takımı için çok şeylere imza attığını vurgulayan tecrübeli çalıştırıcı "Mesut, Almanya için inanılmaz derecede önemli ve harika bir oyuncuydu. İkimizin de konuşup her şeyi bir kenara bırakacağımız gün gelecek" dedi.

        5

        Almanya Milli Takımı'yla ilk maçına 2009'da çıkan Mesut Özil, 2010 Dünya Kupası'na damga vuran performansından sonra Brezilya'da dünya şampiyonu olan 2014 kadrosunun da en önemli oyuncularındandı.

        6

        MESUT ÖZİL MİLLİ TAKIMI NEDEN BIRAKMIŞTI?

        Mesut Özil, 2018 Dünya Kupası'nın ardından sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak Almanya Futbol Federasyonu'nu 'ırkçılık ve saygısızlık' suçlarına ortak olmakla itham etmişti.

        7

        Cumhurbaşkanı Erdoğan ile fotoğraf çektirmesinin ardından uğradığı ırkçı saldırılar karşısında Federasyon'un kendisinin arkasına durmadığını ve bu suçlara ortak olduğunu savunmuştu.

        8

        LÖW'ÜN TEPKİSİ NE OLMUŞTU?

        Bu süreçte Almanya Milli Takımı teknik direktörlüğünü yürüten Joachim Löw bir süre açıklama yapmazken yaklaşık iki ay sonra sessizliğini bozmuştu.

        9

        Münih'te düzenlenen basın toplantısında konuşan Löw, Mesut Özil’in ilk milli maçına 2009 yılında çıktığını ve birlikte çok şey yaşadıklarını belirterek, "Dünya şampiyonu olduk. Elbette bu kalıcıdır." demişti.

        10

        Yaklaşık 2 ay sonra da Bild'e konuşan Löw Mesut Özil'in kamuoyuna yaptığı açıklamayla milli takımı bıraktığını ifade ettiğini bu nedenle geri dönüşünü beklemediğini belirtti.

        11

        ALMANYA FUTBOL FEDERASYONU'NDAN İTİRAF GELMİŞTİ

        Almanya Futbol Federasyonu (DFB) Başkanı Reinhard Grindel, ırkçı saldırılar nedeniyle Almanya Milli Takımı'ndan ayrılan Mesut Özil ile ilgili olarak olayların üzerinden birkaç ay geçtikten sonra itirafta bulunmuştu.

        12

        "Bild am Sonntag" gazetesine konuşan Grindel, "Irkçı saldırılar karşısında belirli durumlarda daha açık bir şekilde pozisyon almalıydım ve Mesut Özil’in önünde durmalıydım." ifadesini kullanmıştı.

        13

        Bu tür saldırıların kabul edilemez olduğunu belirten Grindel, Mesut Özil’in DFB tarafından yarı yolda bırakıldığı hissini taşımasından dolayı da üzgün olduğunu kaydetmişti.

        14

        Grindel, Dünya Kupası'ndan sonra Mesut Özil'in performansıyla ilgili yorumda bulunmadığını iddia ederek, "Birlikte kazanırız birlikte kaybederiz. Bu, benim açımdan her zaman için nettir." değerlendirmesinde bulunmuştu.

        15

        Reinhard Grindel, Mesut Özil için milli takımın kapısının kapalı olup olmadığı sorusu üzerine, "Bu konuyu yönetim kurulu ve teknik direktörün istişare etmesi lazım ancak şimdiye kadar Almanya Milli Takımı Teknik Direktörü Joachim Löw ile Mesut Özil arasında bir görüşme olmadı." yorumunu yapmıştı.

        16

        Grindel, Almanya'nın turnuvaya erken veda etmesinden sonra Mesut Özil'i eleştirerek futbolcunun fotoğrafla ilgili bir açıklama yapmasını istemiş, Alman basınının Mesut Özil'e yönelik linç kampanyasına da sessiz kalmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ