Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Dakika bir gol bir! İngiliz Başbakan kraliyet protokolünü deldi - Haberler

        İngiltere'de Theresa May'in istifasının ardından Muhafazakar Parti liderliğine seçilerek başbakanlık koltuğuna oturan Boris Johnson, dün Kraliçe Elizabeth'ten hükümeti kurma görevini alarak resmen göreve başladı.

        PROTOKOL KURALLARINI DELDİ İDDİASI

        İngiliz basınında yer alan haberlerde Johnson'ın henüz görevi teslim alırken kraliyet protokolünü deldiği öne sürüldü.

        İddialara göre Kraliçe ile 25 dakikalık bir görüşme gerçekleştiren Boris Johnson, sonrasında başbakanlık konutunun çalışanlarıyla yaptığı görüşmede Kraliçe'yle konuşmalarını açıkladı. Kraliyet protokolüne göre, Johnson'ın Kraliçe ile yaptığı görüşmenin içeriğinin gizli kalması gerekiyordu.

        REKLAM

        Johnson'ın başbakanlık konutundaki ekibine Kraliçe'nin kendisine, "Birinin bu işi niye istediğini bilmiyorum" dediğini söylediği iddia edildi. Başbakanlık konutu çalışanlarının ise Johnson'ı, bu tip şeyleri yüksek sesle söylememesi konusunda uyardığı belirtildi.

        ÖZÜR DİLEMEK ZORUNDA KALMIŞTI

        Daha önce 2014 yılında, dönemin başbakanı David Cameron İskoçya'daki bağımsızlık referandumuyla ilgili olarak ABD'li milyarder ve eski New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg'le Kraliçe'nin kendisine söyledikleriyle ilgili konuşurken kameralara yakalanmış ve daha sonra bu nedenle özür dilemek zorunda kalmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ