Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Kabine Toplantısı kararları CANLI İZLE | Habertürk TV canlı yayın ile Kabine Toplantısı sonuçları
        1

        Kurban Bayramı sonrası gerçekleştirilecek ilk toplantıda Kabine'yi yoğun bir gündem bekliyor. Bakanlar Kurulu Toplantısı'nda emekli ve memur maaş zammı, torba kanuın ve İsveç'in NATO üyeliği gibi kritik konular masaya yatırılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacak Kabine Toplantısı kararları Habertürk TV ekranlarından canlı olarak izlenebilecek.

        2

        KABİNE TOPLANTISI KARARLARI CANLI YAYINI HABERTÜRK TV EKRANLARINDA

        Kabine Toplantısı kararları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından canlı yayında Millete Sesleniş konuşmasında açıklanacak. Toplantı sona erdikten sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'nın konuşmasını aşağıdaki linkten canlı olarak izleyebilirsiniz.

        KABİNE TOPLANTISI KARARLARI CANLI İZLE

        3

        KABİNE TOPLANTISI GÜNDEM MADDELERİ

        MAAŞ ZAMLARI GÜNDEMDE

        Gündemde memur ve emekli maaşlarına yapılacak zam oranı ile torba yasa var. İsveç'in NATO üyeliği de kapsamlı bir şekilde değerlendirilecek.

        Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla memur ve emekli maaş zammında etkili olacak 6 aylık enflasyon farkı da belli olacak. Kabine toplantısında memur ve emekli maaş zamlarının da gündeme gelmesi bekleniyor.

        İSVEÇ'İN NATO ÜYELİĞİ

        Kabine'nin bir diğer konusu ise İsveç'in NATO üyeliği olacak. ABD Başkanı Joe Biden'ın çarşamba günü İsveç’in NATO'ya üyelik talebi konusunda İsveç Başbakanı Ulf Kristersson'u ağırlayacak. İsveç'in NATO üyeliğiyle ilgili olarak Türkiye ve İsveç, 6 Temmuz'da Brüksel'de üst düzey bir toplantı yapacak.

        İsveç'in NATO üyelik başvurusu, Türkiye ve Macaristan dışında ittifak üyesi tüm ülkelerin parlamentolarında onaylandı. Türkiye, İsveç'in "terörle mücadele" konusunda yeterince adım atmadığı gerekçesiyle başvuruya şimdiye kadar onay vermedi.

        Kabine toplantısında İsveç'in NATO üyeliği de masaya yatırılacak.

        4

        TORBA KANUN

        Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz koordinasyonunda yapılan çalışmada, Meclis'e gelmesi beklenen torba kanun teklifinin taslağının Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulması bekleniyor. Kabine toplantısında görüşüldükten sonra düzenlemelerin yapılmasıyla torba kanun Meclis'e gönderilecek.

        Torba kanunda; en düşük memur maaşının 22 bin lira olması, emekli maaşlarıyla ilgili düzenleme, kira artışının yüzde 25 ile sınırlandırılması, gençlerin telefon ve bilgisayar alımında vergi muafiyeti gibi başlıkların yer alması bekleniyor.

        OVP DE GÖRÜŞÜLECEK

        Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in yapması beklenen sunum ile 3 yıllık orta vadeli program da ele alınacak. Programda tasarruf ve mali disiplin vurgusu yapılması bekleniyor.

        Haberi Hazırlayan: Aslıhan Bayram

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ