Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Kabine Toplantısı ne zaman, saat kaçta yapılacak? 2022 Kabine Toplantısı bugün mü olacak? Gündem: Asgari ücret, emekli zammı ve Kurban Bayramı tatili
        1

        Emekli ve çalışanların gözü bugün ki "Asgari ücrete olası ara zam gelecek mi?" "Kurban Bayramı tatili 9 gün olacak mı?" ve "Emekli Temmuz zammı ne kadar, olacak?" soruları bugün ki Kabine de cevabını bulacak. Bu nedenle gözler bugün ki Kabine Toplantısı'nda... Peki, Kabine Kabine toplantısı saat kaçata? İşte emrak edilen soruların cevabı...

        2

        KABİNE SAAT KAÇTA TOPLANACAK?

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Kabine Toplantısı bugün düzenlenecek.

        Toplantı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde saat 15.00'te başlayacak.

        3

        ASGARİ ÜCRET DÜĞÜMÜ ÇÖZÜLÜYOR!

        Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun tarafları olan işçi, işveren ve hükümet arasında son dönemde temaslar sıklaşırken toplanacak kabinede Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in sunum yapması bekleniyor.

        Toplantıda enflasyona karşı asgari ücretlilere temmuz ayında ara zam verilmesi formülü üzerinde duruluyor.

        4

        KURBAN BAYRAMI TATİLİ 9 GÜN OLACAK MI?

        Bu sene 9-10-11-12 Temmuz’da kutlanacak Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılıp çıkarılmayacağı da Kabine Toplantısı'nda görüşülecek.

        5

        NATO ZİRVESİ

        Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın Habertürk TV'de "Salı günü NATO Genel Sekreteri'nin ricası üzerine Cumhurbaşkanımızın katılımı üzerine Türkiye, NATO, İsveç ve Finlandiya zirvesi yapılacak. NATO zirvesinden öncesinde önümüzdeki Salı günü bu zirve olacak" demişti.

        Kabinenin bir başka önemli gündem maddesi de İspanya’nın başkenti Madrid'de yapılacak NATO Liderler Zirvesi olacak. İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliği, tahıl koridorundaki son durum da masaya yatırılacak.

        Toplantıda alınan kararları Cumhurbaşkanı Erdoğan, Millete Sesleniş konuşmasıyla kamuoyuna duyuracak.

        Haberi Hazırlayan: Mehmet Kerem Hançer

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ