Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa 39 kişinin feci ölümünde kahreden detay! İngiliz polisi açıkladı... - Haberler
        1

        İngiltere'nin Essex kentinde dün yaşanan göçmen trajedisine ilişkin yeni ayrıntılar ortaya çıktı.

        2

        Polis, kargo gemisiyle Belçika'dan İngiltere'ye geldiği belirtilen kamyonda yaşamını yitiren Çin kökenli kaçak göçmenlerin en az 15 saat boyunca TIR'ın kasasında kilitli kaldıklarını, bu süre zarfında soğutucunun çalışması nedeniyle içerideki sıcaklığın eksi 25 dereceye kadar düştüğünü kaydetti.

        3

        Sağlık ekiplerinin, telefon ihbarının gelmesinden birkaç dakika sonra olay yerine ulaştığı, ancak göçmenlerin daha önce yaşamını yitirdikleri belirtildi.

        4

        Polis, dün olay yerinde gözaltına alınan 25 yaşındaki TIR şoförü Maurice Robinson'ın ifadesinin alındığını açıkladı. Aracın bulunduğu Waterglad Endüstri Sahası'nın güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen yetkililer, Robinson'ın kullancığı TIR'ın sahaya girmesinden birkaç dakika sonra polise ihbar telefonu geldiği kaydedildi.

        5

        Sağlık ekipleri ve polisi alarma geçiren ihbarın Robinson tarafından yapılıp yapılmadığı henüz netlik kazanmadı.

        6

        Cumartesi günü İngiltere'ye giriş yaptığı tespit edilen aracın Pazar, Pazartesi ve Salı günü nerede olduğunun belirlenmesi için çalışmalar sürdürülüyor. Robinson'ın kiraladığı TIR'ın Bulgaristan'a kayıtlı olduğu belirtiliyor.

        7

        Göçmenlerin bulunduğu konteynerin İrlandalı GTR firmasına ait olduğu kaydedildi. Firma yetkililerinin soruşturma kapsamında polisle işbirliği içerisinde olduğu açıklandı.

        8

        OPERASYON SÜRÜYOR

        Robinson'un yaşadığı Kuzey İrlanda'da polisin iki ayrı adrese baskın düzenlediği duyuruldu. Polis, olayın arkasında Bulgaristan bağlantılı İrlandalı bir kaçakçılık şebekesinin olduğu igtimali üzerinde duruyor.

        9

        Baskın yapılan adreslerin Robinson'la bağlantılı olduğu söylenirken, genç şoförün kaçak göçmen taşıyıp taşımadığından emin olunmadığı öne sürülüyor.

        10

        Dün başta Başbakan Boris Johnson olmak üzere birçok üst düzey isim, İngiltere'ye yönelik göçmen kaçakçılığı şebekelerinin çökertilmesi için her türlü adımın atılacağı sözünü vermişti.

        11

        İngiltere'de 2000 yılında da, Belçika'dan ülkeye giriş yaptığı tespit edilen bir kamyonda 58 Çin asıllı kaçak göçmenin cansız bedenleri bulunmuştu. 2015'te Avusturya'da da Slovakya plakalı bir kamyonda 71 kaçak göçmen ölü bulunmuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ