Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Televizyon Kalk Gidelim 126. yeni bölüm bu akşam! Kalk Gidelim oyuncuları kim? Kalk Gidelim konusu ne?
        1

        KALK GİDELİM KONUSU

        Ailesini geride bırakıp İstanbul’a giden Mustafa Ali’nin yıllar sonra iflas ederek zenginlik düşkünü karısı ve lüks içinde büyümüş çocuklarıyla tekrar köyüne dönüşünü konu alıyor. "Kalk Gidelim" yıllar evvel doğduğu topraklardan, geleneklerimizle büyüdüğü ailesinin yanından İstanbul’a yerleşmiş ve özünü unutmuş, biraz da yozlaşmış bir adamın, yıllar sonra İstanbul’da kurduğu kendi ailesiyle beraber tekrar baba ocağına ve özüne dönme serüvenini konu almaktadır. İstanbul’da tanışıp evlendiği karısı ve şimdi yirmili yaşlarda olan çocukları, kahramanımızın büyüdüğü ve yetiştiği ortamdan tamamen uzaktır. Kendisi de aradan geçen yaklaşık yirmi beş senede, ailesini, geleneklerini, adetlerini, yaşam tarzını ve hatta türkülerini bile unutmuştur. İstanbul’un gündelik hayatının telaşında anne- babasından öğrendiklerini çocuklarına öğretmemiştir. Bu aslında ülkemizde yaşanmış ve yaşanmakta olan göç hikayelerinden yalnızca biridir. Mustafa Ali’nin hikayesini ilginç kılan ise yirmi beş yıl sonra yaşadığı yerlere, birlikte büyüdüğü insanlara ve doğaya mecburen de olsa geri dönmesidir. Aslında gerçek şu’dur ki; hayat, köylünün olduğu yerdedir. Köylü, yaşamını, toprağı işlediği elleriyle ve alın teriyle idame ettirir. Zamanla köydeki yaşam, köylülerin dayanıklı ve kanaatkar yapıları bizim ‘İstanbullu’ aileye de geçecek, güzel günlerde olduğu gibi kötü günlerde de bir arada olmayı öğrenecekler, aile bağlarının aslında ne kadar önemli olduğunu anlayacaklardır.

        2

        KALK GİDELİM NEREDE ÇEKİLİYOR?

        Dizi çekimleri Muğla’nın Yeşilyurt köyünde gerçekleştirilmektedir.

        3

        Alican Okumuş

        HALİM DAL

        Seyfettin ve Sevda’nın diğer oğlu. Canberk’ten biraz büyük. Akran sayılırlar. Liseye kadar okumuş, sert bir köy delikanlısı... Kara kaşlı, kara gözlü, kısacası kara yağız, kuvvetli ve kaslı vücut hatlarına sahip... Yakışıklıdır yakışıklı olmasına ama tek kusuru aklı işte...

        4

        Aslı Omağ

        MERYEM KÜTÜK

        35 yaşlarında. Meryem’in kasabanın sözü geçen Hanım ağasıdır. Babadan kalma mal varlığının başındadır. Hacı Hüseyin ailesi ile iş yapmaktadır, ta ki Mustafa Ali dönene kadar…

        5

        Ayça Varlıer

        NURCAN DAL

        40’lı yaşlarında. Mustafa Ali’nin biricik aşkı... Canberk ve Duru’nun annesi, Sevda’nın eltisi, Nuriye’nin görümcesi... Eltisi, hiç görmedim böyle dillisi; Görümce, görmeyeyim ömrümce...

        6

        Beyazıt Gülercan

        HACI HÜSEYİN DAL

        65 yaşlarında. Hikayemizin doğruluk, dürüstlük, iyilik, çalışkanlık ve disiplin abidesi babası... Mustafa Ali Dal’ın, Seyfettin Dal’ın ve kızı Nuriye’nin babalarıdır. Yaşadıkları kasabanın en ileri gelen ailelerinden birinin başı... Tarlalar, bağlar, bahçeler, büyük baş, küçükbaş hayvan çiftlikleri vardır. Bütün bu zenginliğe sahip olmasına rağmen ‘eli sıkı’ bir adamdır Hacı. Tutumludur. Çevresindekilere göre cimri olarak görülebilir ama aslında O’nun niyeti, israftan kaçınmaktır. Mustafa Ali hariç bütün evlatlarını ahlaklı, saygılı, çalışkan, vefalı yetiştirmiştir. Onun gözünden ailenin çürük elması Mustafa Ali’dir. Kütükten silemese de gönlünden silmiştir artık onu! Evde adının anılmasından bile rahatsız olur. Ancak Mustafa Ali Köye geri geldiğinde baba yüreği de yumuşar. Oğlunun çok zor durumda olduğunu anlaması yüreğini ‘cız’ ettirir. Her şeyin düzeleceğini zanneder. Her insan hata yapar, önemli olan, hatasını anlayıp geri dönmek ve bir daha tekrarlamamak üzere ondan uzak durmaktır şiar’ından hareketle Mustafa Ali’ yi affedecek olur ancak Mustafa Ali’nin gizli bir ajandasının olduğunu ve her şeyi dürüstçe itiraf etmediğini fark edince Mustafa Ali’yi adam etmek için o’na sağlam ve zorlayıcı dersler vermeye karar verir.

        7

        Can Kıran

        SAMİM DAL

        Seyfettin’in kendini zeki sanan büyük oğlu... Canberk’ten ve Halim’den bir kaç yaş büyük. Sevda’nın yere göğe koyamadığı ‘kendine’ göre zeki ama aslında bir komik tip.

        8

        Ece Aydemir

        DURU DAL

        17 yaşında Mustafa ve Nurcan’ın kızı. Dünyalar güzeli bir kız ama aynı zamanda da akıllı. Kolejde okuyor. Annesine, abisine göre çok daha sağduyu sahibi bir kız. Babasına düşkündür… Pahalı alışkanlıkları yok. Annesi ne kadar istese de kızını kendisine benzetememiştir. Abisi ile bu sebeple geçinemez.

        Kasabaya ilk geldiği zamanlar annesi ve abisi kadar büyük tepkiler vermese de onun da hayatı kökten değişmiştir. Zorlukları o da yaşayacak ama ilk başta babasının yanında durduğundan sonra da aslında en çok zorlanan kişi kendisi olsa da sesini çıkaramayacaktır. Veli Demir adında basketbolcu bir gence aşıktır. Aslen bir Türk olan bu delikanlı, Rusya’da büyümek zorunda kalmış, daha sonra askerlik için Türkiye’ye gelmiş ve burada kalmıştır.

        9

        Erkan Sever

        MUSTAFA ALİ DAL

        40’lı yaşlarını geçmiş... Dal ailesinin iki numarası... Seyfettin’in, Seyfettin’den 1,5 - 2 yaş küçük kardeşi... Nurcan’ın kocası, Canberk ve Duru’nun babası... Gelenekçi bir toprakta büyüyüp memleketten ayrıldıktan sonra sosyetenin eteklerinde gezecek diye ayarı kaçıran ve lümpenleşen bir adam...

        10

        Hayrettin Karaoğuz

        ERCAN

        11

        İlayda Aydın

        BADEGÜL KÜTÜK

        18 Yaşında, Meryem’in yeğeni. Ana babası bir kazada ölünce Meryem; hem analık babalık etmiş bu kıza. 18 yaşlarında. Üniversiteye hazırlanıyor. Dünyalar güzeli, akıllı, cazibeli, yaban gülü bir hoş kız... Uzun boylu, renkli gözlü ama esmer.

        Canberk hikayemizde Badegül’e aşık olacak. Badegül biraz yaban gülü olduğundan önce geri duracak. Canberk, bozkırın ortasında açan bir gelincik gibi dikkat çeken bu kıza iyice saracak. Meryem de Canberk’in babası Mustafa Ali ile geçmişte evlenememesinin intikamını almak adına Canberk’in Badegül’ün yanına sokulmasına izin vermeyecek. Ama zaman içinde bu aşk karşılıklı olunca Badegül ve Canberk bir şekilde birbirlerine kavuşmanın yolunu bulacaklar.

        Geleneklerine sıkı sıkıya bağlı ama özgür yetişmiş, doğayla iç içe büyümüş bir köy kızıdır. Canberk, Badegül’ün vahşiliğinden etkilenmiştir.

        12

        Kerim Yağcı

        KAHYA BODUR SADIK

        50 Yaşında Meryem’in çiftliğinin ‘bodur’ Kâhyası’dır. Bir oğlu vardır. Karısı bırakıp gitmiş... Sadık’la ters düşmüşler. En büyük meseleleri Türkü ile Arabesk olmuş. ‘Neşeli Günler’ filminde Aile Naşit’le Münir Özkul’un ‘turşu limondan mı kurulur sirkeden mi’ çatışmasına benzer bir çatışma ile Sadık Türkü demiş, Karısı Arabesk demiş, bu sebeple ayrılmışlar. Gel gör ki yanında çalıştığı Hanımağası Arabeskçinin Allahı’dır. Çiftliğin bütün işleri ile o ilgilenmektedir. Meryem’in sağ koludur. Her yerde kulağı vardır. Köyde olan biten her şeyden haberi vardır. Sözü toktur, lafını esirgemez. Buz dağı gibi olduğuna inanılır. Boyu kısadır ama bunun kalanı yerin 7 kat altına gidiyor derler O’nun için...

        13

        Mehtap Bayri

        SEVDA DAL

        45 yaşlarında... Köyün güzel kızlarından biriymiş zamanında... Hala da öyle. Seyfettin’in karısı... Samim ve Halim’in annesi, evin büyük gelini.

        14

        Nalan Okçuoğlu

        HATİCE DAL

        Hacı Hüseyin Dal’ın karısı, evin annesi... O da kocası gibi idareli bir kadın. 3 evladını en iyi şekilde yetiştirmiş sahip çıkmıştır ama sonrada Mustafa Ali çekip gidince onun yarası yüreğinde kalmıştır. Sert görünümlü bir kadın olmasına rağmen yeri geldiğinde çok merhametli olduğunu da görürüz. İlin, köylerin fakirine hastasına o sahip çıkar. Mustafa Ali’yi Meryem ile evlendirmek istemiş oğlu onu dinleyip İstanbul’a kaçmıştır. Bu sebeple oğluna çok kırgındır. Üstelik Mustafa Ali yıllarca onları ihmal edip adeta ‘hanımköylü’ olunca, bir de bu yetmezmiş gibi sürekli yanında gelinin annesini yani kaynanasını gezdirip kendisini ihmal edince kırgınlığı katlanmıştır. Bu ihmal konusunu aslında Mustafa Ali’ye konduramaz. Mustafa Ali’nin bu ihmaline sebep olan kişinin Nurcan olduğunu düşünür. Bu yüzden hayırsız gelin Nurcan’la büyük bir alıp veremediği olacak, Nurcan’a, Sevda’ya yaptığı kaynanalığın beterini yapacaktır.

        15

        Onur Seyit Yaran

        CANBERK DAL

        20’ li yaşlarında. Mustafa Ali ve Nurcan’ın oğlu. Yakışıklı babasının sayesinde zengin bir hayat sürmeye alışmış, yokluk nedir bilmeyen, güzel kızlarla gönül eğlendiren, çapkın, pahalı arabalarla gezen, özel üniversitede okuyan ama okulun yolunu bilmeyen, sürekli espri yapmak gereği hisseden, şeytan tüylü, çok zeki ama çok sorumsuz, aylak bir ‘dalgacı Mahmut’...

        16

        Ufuk Özkan

        SEYFETTİN DAL

        40-45 yaşında. Dal ailesinin en büyük oğlu, yani kardeşlerin en büyüğü... Sevda’nın kocası, Samim ve Halim’in babası, Mustafa Ali ve Nuriye’nin ağabeyi...

        17

        Andrey Stan

        VELİ DEMİR

        25 yaşlarında, yurt dışında büyümüş bir Türk vatandaşı... Duru’nun basketbolcu sevgilisi... Zamanında garson olan babası Ali Demir, İstanbul’da çalışırken, Rus vatandaşı olan annesiyle tanışmış, evlenmişler ve Veli Demir dünyaya gelmiştir. İsmi, annesi ve babasının ortak rızası ile seçilmiş gibi görünse de, annesi oğlunun isminin ‘Viladimir’ olmasını istemiş ancak baba içine sinmediği için nüfusta çocuğun ismini ‘Veli Demir’ olarak yazdırmış. Veli Demir, 6 yaşlarındayken de şiddetli bir anlaşmazlık ve sonucunda kavgadan dolayı annesi Veli Demir’i alarak Rusya’ya kaçmıştır.

        Haberi Hazırlayan: Elif Avcı

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ