Kanser iddiasıyla göğüsleri alındı, 6 yıldır mahkemede hakkını arıyor
Kocaeli'de kanser iddiasıyla göğüsleri alınan, ancak kanser olmadığı anlaşılan 51 yaşındaki Çiğdem Kışlalı 6 yıldır mahkemede hakkını arıyor. Kışlalı, ellerindeki rapor ve belgelerle savcılığa gidip doktor ve hastane yöneticilerinden şikayetçi oldu. Soruşturmanın ardından doktor ve hastane hakkında dava açıldı.
ABONE OLKocaeli'de ileri evre meme kanseri olduğu gerekçesiyle ameliyatla göğüsleri alınan, ancak kanser olmadığı anlaşılan Çiğdem Kışlalı (51), hastaneye ve doktorlara açtığı davanın 6 yıldır devam ettiğini, artık dosyanın karara bağlanmasını istediğini söyledi. Hayatının alt üst olduğunu belirten Kışlalı, bu süreçte tenis antrenörlüğü mesleğini yapamaz hale geldiğini ve eşinden boşandığını söyledi.
Sakarya'da yaşayan 2 çocuk annesi Çiğdem Kışlalı, Ekim 2017'de, göğsünde kitle hissedip Kocaeli'deki özel bir hastaneye başvurdu. Hastanenin genel cerrahi bölümünde yapılan test ve tetkiklerinden sonra Kışlalı'ya, iddiaya göre, doktor, "5'inci evre meme kanserisin. Kanser kötü boyutta, 1 gün içinde bile yayılabilir, acil ameliyat olman lazım" dedi. Çiğdem Kışlalı, farklı tarihlerde 3 operasyon geçirip, toplam 20 saat ameliyatta kaldı. Göğüsleri alınan Kışlalı, ameliyat sonrası kendisine kemoterapi ve ilaç tedavisi verilmeyince durumdan şüphelenip ameliyattan aylar sonra patoloji sonucuna ulaştı. Aynı özel hastanenin patoloji kliniğinden çıkan sonucu inceleyen Kışlalı, ameliyatta göğsünden alınan parçalarda yapılan incelemede, kanser hücresine rastlanmadığının tespit edildiğini öğrendi. Hastaneye 50 bin TL'nin üzerinde ücret ödeyen Kışlalı, ellerindeki rapor ve belgelerle savcılığa gidip doktor ve hastane yöneticilerinden şikayetçi oldu. Soruşturmanın ardından doktor ve hastane hakkında dava açıldı.
Kışlalı, 6 yıldır süren mahkeme sürecinde, dosyanın defalarca bilirkişilere gidip gelmesine rağmen karar çıkmadığını, davanın bir an önce sonuçlanmasını istediğini belirtti. Yaşadıklarını anlatan Çiğdem Kışlalı, "Bu sürecin nasıl başladığını artık ben de unuttum. Şu elimdeki kağıt, 13'üncü celse ve yine hüsran. Ben artık ne zaman, hangi yılda, ne istediler, ne yaptık? Bunları karıştırıyorum. Benim bildiğim tek şey, ben mememdeki kitle için doktora gidiyorum. Bana, 'Acilen ameliyat olman lazım. 1 gün içerisinde de bütün vücudunu sarabilir, 1 yıl içerisinde de' deyip, 2 doktor beni paniğe soktular. Mesainin bitmesine yakınken ben hastaneden koştura koştura açık renkli MR çekilen yerler buldum. MR çekip getirdikten sonra kanser olduğumu söylediler. Ben 1 gün içerisinde bütün aile meclisini toplayıp karar verdim. Çünkü panik olduk. Ben hayatımda ilk defa doktora gittim ve bana, '1 gün içinde vücudunu sarabilir' dediler. Benim en büyük hatam başka hastanelere, başka doktorlara gitmemek oldu. Özel bir hastaneye gittiğim ve hoca olarak bilinen doktorlar kontrol ettiği için hiç şüphe duymadım" dedi.