Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem KAR TATİLİ | Son dakika: 13 il ve 2 ilçede eğitime kar engeli! Yarın okullar tatil mi?
        1

        Kar tatili: Son dakika Valilik kararı ile 13 ilde okullar tatil edildi. Ayrıca Tunceli'nin Ovacık ve Kahramanmaraş'ın Göksun ilçelerinde de eğitime kar engeli gendi. 26 Yani bugün okulların tatil edilmesinin ardından yarın okullar tatil mi? sorusu öğrenci ve veliler tarafından araştırılıyor. Peki; yarın okullar tatil mi? İşte cevabı...

        2

        ANKARA'DA EĞİTİME KAR ENGELİ

        Ankara’da yoğun kar yağışı nedeniyle ilkokul ve liselerin yanı sıra bazı üniversitelerde de eğitime bir günlük ara verildi. Kar tatilini sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden duyuran Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Tekin’e öğrencilerden, sevgi dolu geri dönüşler yapıldı.

        Ancak, Ankara'da yarın okulların tatil olup olmaması ile ilgili resmi bir açıklama yapılmadı

        3

        BURSA VE BALIKESİR'DE EĞİTİME KAR ENGELİ

        Bursa ve Balıkesir'de, kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle bazı ilçelerde eğitime bugün ara verildi.

        4

        Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Büyükorhan, Harmancık ve Keles ilçelerinde tüm okullarda eğitime bugün ara verilmesi kararlaştırıldı.

        Balıkesir Valiliği de Dursunbey ve Kepsut ilçelerinde olumsuz hava koşulları nedeniyle okulların bugün tatil edildiğini duyurdu.

        Peki; Bursa ve Balıkesir'de yarın okullar tatil mi? Konu ile Valilik tarafından herhangi bir açıklama yapılmadı.

        5

        KONYA'DA OKULLAR TATİL EDİLDİ

        Konya'da kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar bugün tatil edildi. Ancak "Konya'da yarın okullar tatil mi?" sorusu henüz cevabını bulmadı.

        6

        Öte yandan Aksaray, Kırşehir ve Nevşehir'de okullar kar yağışı nedeniyle 26 Aralık Çarşamba günü tatil edildi. Ancak bu illerde okulların tatil olup olmaması ile ilgili herhangi bir karar alınmadı.

        7

        Kar tatili ilan edilen diğer iller ise; Tokat, Niğde, Çorum, Kraman ve Elazığ oldu... Peki; Tokat, Niğde, Çorum, Kraman ve Elazığ'da yarın okullar tatil mi?

        8

        Konu ile ilgili henüz bu saydığımız illerin Valilikleri tarafından herhangi bir açıklama yapılmadı.

        Bu nedenle bu illerde yarın okulların tatil olması ile ilgili henüz bir gelişme söz konusu değil...

        9

        5 GÜNLÜK HAVA TAHMİN RAPORU

        Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın doğusu, Orta ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun güneyi ve doğusu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile bu sabah ilk saatlerde Ankara ve Çankırı çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

        10

        Genellikle karla karışık yağmur ve kar, Orta ve Doğu Akdeniz kıyıları, Doğu Karadeniz kıyıları ve Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve sağanak şeklinde görülecek yağışların; Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu'da kuvvetli, yer yer çok kuvvetli, İç Anadolu ve Doğu Anadolu'nun yağış alan kesimleri ile Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli ve yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Yurdun iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus meydana geleceği tahmin ediliyor.

        11

        Ülke genelinde hissedilir derecede (6-12 derece) azalacağı ve mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor.

        12

        KUVVETLİ KAR YAĞIŞI UYARISI: Yağışların; İç Anadolu'nun güneyi ve doğusu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun yağış alan yerleri ile Güneydoğu Anadolu'nun 1000 m. üzeri rakımlı yerlerinde kuvvetli ve yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

        Haberi Hazırlayan: Mehmet Kerem Hançer

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ