Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig EMS Yapı Sivasspor Son dakika: Karabağ FK - Sivasspor MAÇ SONUCU - Futbol Haberleri

        UEFA Avrupa Ligi'ndeki tek temsilcimiz Sivasspor, Azerbaycan ekibi Karabağ FK'yı Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda 3-2 mağlup etti.

        Karabağ 8. dakikada Zoubir'in golüyle 1-0 öne geçerken kırmızı-beyazlılar 40. dakikada Kone'nin penaltıdan kaydettiği golle skoru eşitledi. İlk yarı 1-1'lik skorla tamamlandı.

        Karabağ FK 51. dakikada Matic'in golüyle bir kez daha öne geçerken Sivasspor'da Kayode'nin yanıtı gecikmedi. Oyuna girdikten 1 dakika sonra rakip fileleri havalandıran Kayode, Avrupa Ligi'ndeki 4 maçta da gol atmayı başardı.

        Mücadelede dakikalar 79'a geldiğinde Uğur Çiftçi'nin pasında Arouna Kone bir kez daha sahne alarak Sivasspor'u 3-2 öne geçirdi.

        Üst üste ikinci galibiyetini alan Sivasspor puanını 6'ya yükseltti. Karabağ ise 4. maçlar sonunda da puanla tanışamadı.

        Grubun diğer maçında ise İsrail temsilcisi Maccabi Tel-Aviv ile İspanya'nın Villarreal takımı 1-1'lik eşitlikle sonuçlandı.

        KARABAĞ: 2 - DEMİR GRUP SİVASSPOR: 3

        Stat: Başakşehir Fatih Terim

        Hakemler: Jakob Kehlet, Heine Sorensen, Lars Hummelgaard (Danimarka)

        Karabağ: Mahammadaliyev, Guerrier, Garayev, Medina, Jafarguliyev, Matic, İbrahimli, Bayramov (Dk. 66 Romero), Owusu, Zoubir, Emreli

        Demir Grup Sivasspor: Samassa, Goiano, Caner Osmanpaşa, Appindangoye, Uğur Çiftçi, Robin Yalçın (Dk. 20 Cofie), Claudemir, Yasin Öztekin (Dk. 90+2 Camara), Gradel, Ninga (Dk. 57 Kayode), Kone

        Goller: Dk. 8 Zoubir, Dk. 51 Matic (Karabağ), Dk. 40 Kone (Penaltıdan) ve 79, Dk. 58 Kayode (Demir Grup Sivasspor)

        Sarı kartlar: Dk. 9 Samassa, Dk. 62 Goiano, Dk. 90+1 Yasin Öztekin (Demir Grup Sivasspor), Dk. 40 Garayev, Dk. 58 Owusu (Karabağ)

        MAÇIN DAKİKALARI

        7. dakikada hızlı gelişen Qarabağ atağında savumanın arkasına sarkan Zoubir, sol çaprazdan ceza sahasına sokulup kaleci ile karşı karşıya pozisyonda topu uzak köşeden ağlara gönderdi.

        13. dakikada Claudemir'in sol kanattan ceza sahasına uzun kullandığı taç atışında ceza sahasında yaşanan karambol sonrasında Qarabağ savunması topu kornere gönderdi.

        15. dakikada sol kanattan ceza sahasına sokulan Zoubir, şut açısını yaratıp vuruşunu yaptı. Top yan ağlarda kaldı.

        22. dakikada sol kanattan Claudemir'in ceza sahasına doğru uzun kullandığı taç atışında kaleci Mahammadaliyev topu sektirdi. Ceza sahası dışında topu önünde bulan Gradel'in vuruşunda top ayağına oturmadı ve kaleye yönelmedi.

        30. dakikada Gradel'in pasıyla Ninga savunmanın arkasına sarkmak istedi ama kaleci Mahammadaliyev ceza sahasının dışına çıkarak topu kendi arkadaşlarına kazandırdı.

        38. dakikada Yasin ön alanda baskı yaparak topu Gradel'e kazandırdı. Gradel'in vuruşunda top rakibin eline geldi ve hakem penaltı noktasını gösterdi. Penaltı atışını Arouna Kone kullandı ve topu sağ köşeden ağlara gönderdi.

        İlk 45 dakika karşılıklı gollerle 1-1 sona erdi.

        49. dakikada İbrahimli'nin sol çaprazdan ceza sahasına doğru kullandığı serbest vuruşta savunmadan seken topa Uros Matic gelişine bir vuruş yaparak topu ağlara gönderdi.

        55. dakikada Gradel'in pasıyla Ninga savunmanın arkasına sarkmak istedi. İki rakibi ile girdiği mücadelede yerde kaldı. Hakem bu pozisyonda Ninga'nın faul yaptığını belirledi.

        57. dakikada Yasin'in sağ kanattan ortasında Kayode ön direkte kafayı vurdu ve topu uzak köşeden ağlara gönderdi. Oyuna girdikten 1 dakika sonra fileleri havalandıran Kayode bu sezon Avrupa Ligi'nde forma giydiği 4 maçta 4 gol atmayı başardı.

        67. dakikada Gradel, ceza sahası dışından vuruşunu yaptı. Kayode'den seken top direğe çarptı. Çizgi üzerinde kaleci Mahammadaliyev topu kontrol etti.

        78. dakikada Uğur Çiftçi sol kanattan topu taşıyıp yay içindeki Kone'yi gördü. Kone çok şık bir vuruşla topu yakın direk dibinden ağlara gönderdi. 37 yaşındaki Arouna Kone bu sezon Avrupa Ligi'ndeki ikinci golünü kaydetti.

        12 MAÇTA 4 GALİBİYET

        Avrupa kupalarında 12 maça çıkan Sivasspor, bu karşılaşmaların 4'ünü kazandı, birinde berabere kaldı, 7 kez sahadan yenik ayrıldı.

        Kırmızı-beyazlı ekip, söz konusu müsabakalarda 15 kez rakip fileleri havalandırırken, kalesinde 27 gole engel olamadı.

        Sivasspor'un Avrupa kupalarındaki ilk golüne imza atan Mehmet Yıldız, kırmızı-beyazlı formayla uluslararası maçlarda 2 kez gol sevinci yaşarken, dört kez fileleri havalandıran Kayode, en golcü oyuncu olarak dikkati çekti.

        Avrupa maçlarında toplam 9 oyuncu Sivasspor adına skor üretirken, Mehmet Yıldız ve Kayode'nin yanı sıra Mamadou Diallo, Ersen Martin, Yannick Kamanan, Musa Aydın, Mustapha Yatabare, Max Gradel ve Caner Osmanpaşa rakip fileleri havalandıran isimler oldu.

        REKLAM
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ