Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Son dakika Kasımpaşa Beşiktaş maçı yorumları! Çare bulamadı... Son dakika spor haberleri - Beşiktaş Haberleri
        1

        SERDAR ALİ ÇELİKLER: Wellinton - Atiba - Josef - Ghezzal ve Aboubakar Beşiktaş'ın yüzde 90'ı demek. Abou ve Ghezzal yüzde 50'si.. Beşiktaş, Kasımpaşa karşısına yüzde 50 eksiği ile çıktı.

        2

        Hayatında sağ önde 7 numara pozisyonunda oynamayan Rosier o bölgede oynayınca iyi bir 2 numaradan olup berbat bir 7 numara ile oynadılar. Yani zaten takımın yüzde 50'si yokken, kalan yüzde 50'nin yarısını da başlangıç tercihleri ile Sergen Yalçın yok etti.

        3

        Kasımpaşa da Sergen Yalçın ve ekibinin yanlış maç önü tercihinden doğan zaafını iyi değerlendirdi. İlk devre oyunun net hakimiydiler, golü bir dış şuttan bulsalar da ikiyi bulabilecek 2 net pozisyonu harcadılar.

        4

        2. devreye Yalçın, ilk devre her şey iyi gidiyormuş gibi değişiklikle başlamadı. Kasımpaşa bir penaltı kazandı ve Ersin takımını oyunda tuttu. O penaltı gol olsa yahut Şenol Can, sonrasında korkmadan pas oyunu oynatabilse farklı kazanırdı Kasımpaşa.

        5

        MEHMET DEMİRKOL: Beşiktaş klasik güçlü oyununun en önemli silahlarından yoksundu. Bu sadece Aboubakar ve Ghezzal’ın yeteneklerinden mahrum kalmak anlamına gelmedi. Pozisyon kaydırmaları tüm yapıyı etkiledi. Larin bir skorer ve çok değerli. Ama sağlam bir santrfor, performansına destek olduğunda... Muhtemelen ilk akla gelecek olan eleştiri Rosier’in sağ önde oynaması olacak. Bu tercih hücumdan çok savunmada sorun çıkardı.

        6

        Çünkü onun lige damga vuran performansına Necip’in yaklaştığını söylemek zor. Özetle sadece eksikler değil, onların yerini doldurmak için yapılan pozisyon kaymaları da ilk yarıda istenen seviyeye çıkılmasını engelledi. Larin ve Rosier de bir nevi yoktu. Bu durumun yanı sıra başta rakibi 2. bölgede beklemek de sorun yarattı.

        7

        Bu tip bir kontrol oyununda Beşiktaş baskı oyunundan çok geride bir takım oluyor. Kasımpaşa pasla çıktığında Beşiktaş’ın özellikle savunma merkezi Souza da dahil olmak üzere donuklaşıyor. Ama önde oynandığında tam tersine bir dinamizm oluşuyor. Hemen baskı ve top kazanma, olmadığında hızlı ve hamleli geri koşular...

        8

        Riskler oluyor ama sağlanan bezdirici baskı için bu ödenebilecek bir bedel. Sergen Yalçın’ın bunun sıkıntısını sezon başından bu yana çekmesine rağmen bu oyunu tercih etmesi eleştirilir.

        9

        ALİ ECE: Hem bizzat en çok gol atan hem de takımın gol atması için her şeyi yapan oyuncun Aboubakar ile asist kralın Ghezzal yokken hücumda zorlanman kaçınılmazdı. Bir de takımın üçüncü en değerli hücum silahı Rosier asıl yeri bekten bir öne açığa kaydırılınca Beşiktaş uzun süredir en verimsiz ilk 45 dakikasını oynadı.

        10

        O 45 dakikada bile Larin ile 2 gol bulabilirdi: Larin ne kadar gelişirse gelişsin Aboubakar’ın merkez rolünden çok Aboubakar veya Cenk’in solunda yardımcı forvet rolünde daha verimli. Tabela 83. dakikayı gösterdiğinde Beşiktaş tam 25 kez Kasımpaşa ceza alanı içinde topla buluşmuştu yani Aboubakar veya Cenk olsaydı golü çoktan bulabilirdi.

        11

        Yine de oyun kalitesi, 57’de Gökhan Töre girip Rosier asıl yerine geçene kadar bu sezonki lig performansı ortalamasının gerisinde kaldı. Aytaç’ın golünde Ersin’in yapabileceği bir şey yoktu gerçekten de mükemmel bir şuttu zaten Ersin penaltıyı çok başarılı bir şekilde kurtararak Beşiktaş’ı en azından skor olarak oyunda tuttu.

        12

        FATİH DOĞAN: Beşiktaş için Aboubakar ve Ghezzal'ın yokluğu önemli bir eksiklikti. Ancak Sergen Yalçın, Ghezzal'ın yokluğunda radikal bir tercihte bulundu. Sezonun en iyi sağ beki Rosier'i öne alıp, Necip'i arkaya koydu. Rosier'in en büyük özelliği savunma ve hücumu iki kişilik oynayıp takımını 12 kişi oynatmasıydı. Bu tercih onu sıradanlaştırdı.

        13

        Sağda Necip, solda N'Sakala kanatlardan topu ileri taşıyamayınca rakip sahada istediği baskıyı kuramadı Beşiktaş. Savunmacı beklerle oynamanın Beşiktaş oyununa katkısının olmadığını çok gördük. Rosier sağda, Rıdvan solda daha farklı etki edebilirdi. Bu söylediklerimin Necip'in top kaybıyla Aytaç'ın ayağından gelen golle ilgisi yok.

        14

        Maçlar kazanılır, kaybedilir. Karamsar bir tablo yok. Tarihi bir fırsatı teptiler. Bu sonuçla Sergen Yalçın ve Beşiktaş rakiplerine adeta "Gelin ortak olun" cesareti verdi.

        15

        CEM DİZDAR: Maç önünde takımdaki eksiklerden çok hakemin adıyla meşgul olan Beşiktaş'ın sahada neleri yapacağı mucib-i meraktı! İlk yarım saat görüldü ki oynayamayan hakem değil, Beşiktaş’tı. Öyle ki Kasımpaşa, defansif hattını önde kuran rakibinin arkasına sarkıp ikisi net biri ihtimal içeren pozisyonlar bulup bir de gol attı.

        16

        Aboubakar’ın yokluğunda Larin’in alan bulması da zorlaştıkça Beşiktaş’ın 'yüksek efor'u sakin kalan Kasımpaşa’yı iştahlandırıp, düşüne taşına oynamalarına olanak sağladı.

        17

        Beşiktaş, ikinci devrenin başında 'top işçiliği' yaptıysa da yerleşen rakibi hareket ettirmekte zorlandı. Yetmedi bir hızlı hücumda penaltı bile yaptırdı rakibi lehine.

        18

        Temposu Kasımpaşa tarafından gitgide düşürülen maçta sonuca etki edeceği düşünülen iki yedek oyuncu, Gökhan Töre ve Oğuzhan Özyakup sonrası da oyunda kayda değer değişiklik olmadı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ