Bilezikleri için komşusunu keserle katletmişti! Cani için karar!
Kayseri'de, 51 yaşındaki Hasibe Soykuk'u, bileziklerini almak için keserle vahşice öldürdüğü suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırılan 46 yaşındaki İsmail Kocatürk'ün cezası, Kayseri Bölge Adliye Mahkemesi tarafından hukuka uygun bulunarak onandı
ABONE OLKayseri'de olay, 13 Kasım 2023’te saat 21.00 sıralarında Melikgazi ilçesi Gesi Güney Mahallesi Yüksel Çavuşoğlu Caddesi'ndeki 2 katlı evde meydana geldi.
Seyit Ahmet Soykuk, hayvanlarını otlattıktan sonra eve geldiğinde eşi Hasibe Soykuk'u (51) kanlar içinde yerde yatarken buldu.
DHA'daki habere göre ihbarla eve jandarma ve sağlık ekipleri geldi. Hasibe Soykuk'un başına sert bir cisim ile vurularak öldürüldüğü belirlendi. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri ve Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT), şüpheli olarak kadının eşi Seyit Ahmet Soykuk ile komşuları İsmail Kocatürk'ü (46) gözaltına aldı.
Soykuk ifadesi sonrası serbest bırakılırken, İsmail Kocatürk cinayeti kadının oğlu B.B.S.'nin işlediğini öne sürüp, "B.B.S.'nin elinde keser vardı, birbirimizi itekledik. B.B.S., bana 'Kimseye bir şey söyleme, aileni de çocuklarını da öldürürüm' dedi. Korkuyla evime gittim. Kan lekelerini yıkadım" diyerek ifade verdi.
Bu ifade sonrası kadının oğulları S.S. ve B.B.S. de gözaltına alındı. Ancak kadının çocuklarının olay günü başka yerde olduğunun belirlenmesi üzerine S.S. ve B.B.S., serbest bırakıldı.