Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve İncesu Belediyesi iş birliğiyle yaptırılan yufka tesisi ve mini terminalin mimarisinde, ilçedeki Merzifonlu Karamustafa Kervansarayı'ndan esinlenildi.

        İncesu Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, kasım ayında hizmete başlayacak yatırımlardan yufka tesisinde pekmez, üzüm, peynir, yoğurt gibi yöresel ürünler de satılacak.

        Açıklamada görüşlerine yer verilen İncesu Belediye Başkanı Mustafa İlmek, ilçede rutin hizmetlerin dışında yatırımların sürdüğünü belirterek katkı veren Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'a teşekkür etti.

        - Talas Millet Bahçesi'nde karbon yutak alanı oluşturulacak

        Talas Belediyesinin ev sahipliğinde Talas 100. Yıl Millet Bahçesi'nde endemik türdeki bitkiler kullanılarak oluşturulacak "Karbon Yutak Alanı" projesinin tanıtım ve değerlendirme toplantısı yapıldı.

        Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın'ın yanı sıra Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Hava Yönetimi Daire Başkanı İrde Gürtepe ve Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü personeli ile Talas Millet Bahçesi proje yürütücüsü İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hayriye Eşbah Tunçay'ın katılımıyla yapılan toplantıda millet bahçesinde gerçekleştirilecek bitki uygulamaları üzerinde duruldu.

        Online gerçekleştirilen toplantıda endemik bitkiler ile karbon yutak alanı hakkında bilgiler paylaşıldı.

        Kente özgü endemik bitkilerin kullanılarak karbon emiliminin en üst düzeyde yapılmasının hedeflendiği proje tamamlandığında Talas başta olmak üzere Kayseri'de önemli oksijen kaynağı doğal ortamı oluşturulacak.

        - Kocasinan'da yeni sezonun buğdayları ekildi

        Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Höbek'te yeni sezonun ilk buğday tohumlarının ekimini yaptı.

        İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav ve Kocasinan Ziraat Odası Başkanı Abdülkadir Güneş'in de katıldığı programda tohum ekme makinasına buğday tohumları yerleştirildikten sonra traktör kullanan Başkan Çolakbayrakdar, tohumları toprakla buluşturdu.

        Tarımsal üretime verilen desteği sürdürdüklerini belirten Çolakbayrakdar, "Tarımsal üretimde biz kendi kendine yeten bir ülkeyiz ama bu asla yeterli değildir. Yerelden hareketle Kocasinan'da biz üretimimizi nasıl artıracağız ve çeşit olarak neler ekeceğiz, bunun gayreti ve çabası içerisindeyiz. Türkiye Yüzyılı'nda çiftçimizi geleceğe taşıyacak projeler üretiyoruz ve destekçisi oluyoruz. İnşallah yeni dönemde ektiğimiz tohumlar daha bereketli olsun." ifadelerini kullandı.

        - Büyükşehir Belediyesinin kadın personeline meme kanseri eğitimi

        Büyükşehir Belediyesi ve Kayseri Kızılay Hastanesi iş birliğinde kadın personele yönelik meme kanseri farkındalık eğitimi verildi.

        Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç da Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonundaki eğitime katılarak, Kızılay Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Seyfi Akşehirli'ye verdiği bilgilerden dolayı teşekkür etti.

        Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Akşehirli meme kanseri ve korunma yollarını anlattı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kayseri haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kayseri Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler