Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kocaeli’de Süper Amatör Lig’e yükselecek takımı belirleyecek 1. Amatör Küme playoff maçlarında futbolcuların, aynı anda oynanan diğer müsabakalardaki skorlara göre rakibin gol atmasına müdahale etmemeleriyle ilgili soruşturma sürüyor. TFF Etik Kurulu’nun yürüttüğü soruşturmada 4 takımın tüm sporcularından elektronik posta aracılığıyla savunma alındı, yöneticilerden de savunma istendi.
        Kocaeli 1. Amatör Küme PlayOff A Grubu’nda aynı anda başlayan maçlarda Tavşancılspor Uzuntarla Belediyespor ve Çerkeşlispor Bekirpaşa Başaranspor karşılaşmıştı. Tek devreli lig usulüne göre oynanan ve grubu lider bitirenin adını Süper Amatör Lig’e yazdıracağı karşılaşmaların son anlarında yaşanan olaylar ise maça damga vurmuştu. Takımlar, kendi maçlarını oynarken bir yandan diğer mücadelenin skorunu kollamış, aldıkları gol haberine göre rakibin gol atmasına izin vermiş ve bu durum çok tepki çekmişti.

        Sporcu ve yöneticilerden savunma istendi
        Spor kamuoyunda geniş yankı uyandıran ve etik tartışması başlatan Derince Suni Çim Stadı’ndaki görüntülerin ardından Kocaeli Futbol İl Temsilciliği hakem ve gözlemci raporlarının teslim edilmesinin ardından mücadeleleri disiplin kuruluna sevk etti. İl temsilciliğinden Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği’ne taşınan maçlarla ilgili dosya, gerekli soruşturmayı yapmak üzere Etik Kurulu’na gönderildi. Ocak ayının son haftasında mevcut raporlar ve görüntüleri inceledikten sonra ek raporlar isteyen kurul, ardından maçlarda kadroda bulunan tüm futbolculardan elektronik posta yoluyla savunma istedi. Futbolcuların dijital yoldan ulaştırdıkları savunmalarını, kulüp yöneticileri takip etti. Tüm sporcuların savunmasını alan ve yöneticilerden savunma isteyen Etik Kurulu’nun mart ayı içinde karar vermesi bekleniyor.

        Maçlarda neler olmuştu?
        Tavşancıl, Uzuntarla Belediyespor karşısında 20 öndeyken diğer yanda da Çerkeşli ve Bekirpaşa Başaran arasında 11’lik beraberlik vardı. Tavşancıl’ın önde olması, Bekirpaşa Başaran’ın da berabere kalması Tavşancıl’ı Süper Amatör Lig’e çıkaracak, bu skorlar Başaran’a yaramayacaktı. Çerkeşli, Bekirpaşa Başaran karşısında 90+4. dakikada bulduğu golle 21 öne geçti ve bu haber anında Derince’de oynanan Tavşancıl Uzuntarla maçına ulaştı. Ardından, Uzuntarla 90+5 ile 90+7. dakikalar arasında 3 gol atarak bir anda skoru 32 yaptı. Uzuntarla’nın galibiyeti ve Başaran’ın yenilmesi Uzuntarla’yı Süper Amatör Lig’e çıkarıyordu. Bu skorlar da Çerkeşli’ye yaramıyordu. Bu kez Bekirpaşa Başaran 90+8’de 22’yi buldu. Bu haberin diğer müsabakaya ulaşmasıyla bu kez Tavşancılspor, üst üste 2 gol atarak 43’lük skor üstünlüğü sağladı ve maç böyle bitti. Bekirpaşa Başaran’a bu skor yaramadığı için Çerkeşlispor 90+10. dakikada 32’yi yakaladı ve karşılaşma bu skorla tamamlandı.
        Söz konusu sonuçların ardından gruptan çıkan ikili averajla Çerkeşlispor oldu. Tavşancılspor ile Uzuntarla Belediyespor maçının son anlarında yaşananlar, kameralara yansıdı. Maça damgasını vuran ise diğer maçtaki skorlara göre takımların kalelerini korumasız bırakarak rakiplerinin gol atmalarına izin vermeleri oldu. Görüntülerde oyuncuların durduğu, kalecilerin sakatlanarak yere yattığı, sahaya sırtını döndüğü ve topun filelere gitmesine izin verdikleri görüldü.

        Anadolu Ajansı, DHA ve İHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler