Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Sigorta Konut Komşuya verilen zarar konut sigortası kapsamında - Sigorta Haberleri
        .png
        .png

        Konut sigortası yaptırarakevimizi içindeki eşyalarımızı, kendimizi ve sorumluluklarımızı teminat altına alabileceğimizi söyleyen Anadolu Sigorta Yangın ve Mühendislik Sigortaları Müdürü Asuman Üskent, deprem, sel su baskını, hırsızlık, taşıt çarpmasının yanı sıra evdekielektronik cihazlar ve elektrikli aletler, kombi, klima, hidrofor gibi cihazların ve tesisatlarınarıza sigortalarının da poliçe kapsamında olduğunu kaydetti. Misafirler dahil evdeki tüm insanlar da konut sigortalı olan bir yapıda güvence altında.Üskent'in sorularımıza verdiği cevaplar şunlar:

        Konut sigortalarını tüm ev ve işyerleri için yaptırabilir miyiz?

        Konut sigortaları mesken olarak kullanılan yapılar ve içindeki ev eşyaları için hazırlanmış ürünler.Ticari faaliyet yürüten işyerleri için işyeri poliçeleri yapmak durumundayız. Konutlar bizim yaşam alanlarımız ve bu yaşam alanları biz farkında olsak da almasak da bir takım risklerintehdidi altında. Konut poliçesi alarak evimizi içindeki eşyalarımızı, kendimizi ve sorumluluklarımızı teminat altına alabiliriz.

        MİSAFİRLER BİLE SİGORTALI

        Konut sigortasının teminatları nelerdir?

        Konut sigortası bir çokteminatı içinde barındıran oldukça geniş kapsamlı ürünler. Klasik sigorta teminatları var. Tabii olaylar dediğimizdeprem, sel su baskını, dolu,fırtına gibi. Bunun yanında yangın, dahili su, hırsızlık,taşıt çarpması gibi birtakım teminatlar da bulunuyor. Konutların içinde bulunan elektronik cihazlar ve elektrikli aletler, kombi, klima, hidrofor gibi cihazların ve tesisatlarınarıza sigortaları da poliçe kapsamında bulunuyor. Konutların dış cephe camları, içinde bulunan kapıların camları, masalar, sehpa camları, vitrin camları, aynalar da cam kırılması teminatı ile güvence altına alınabiliyor. Sigortalılarımızı da teminat altına alıyoruz. Konut poliçelerinin içinde ferdi kaza teminatı var. Yine sigortalılarımızın üçüncü şahıslara karşı oluşabilecek tazminat talepleri ile ilgili teminatlarvar. Gasp ve kapkaç sonucu meydana gelebilecek maddi hasarlar da yine poliçenin kapsamı içinde.

        REKLAM

        EVDEKİ DEĞERLİ EŞYA DAHİL

        Konut sigortası evden çalınan para, değerli tablo ve ziynet eşyasını kapsar mı?

        Poliçelerimizde bunların kapsanması için bir eşya teminatının olması gerekiyor. Nakit paranın hırsızlığı için de nakit para teminatının mutlaka yer alması lazım. Sanat eseri ve antika değeri olan eşyalar ve ziynet eşyası için 2 şekilde teminat veriyoruz. Ya eşya bedelininbelli bir oranı nispetindeveya bu limit yeterli gelmezse liste almak suretiyleteminat verebiliyoruz.

        Konut ile birlikte yanan bina kapsam dahilinde mi? Ortak alanların yeniden yapılmasını karşılar mı?

        Konut poliçesinin içinde eğer bina teminatı alınmışsa bir yangın durumunda meydana gelen zararlar teminat kapsamında. Konutun içinde bulunduğu apartman tamamen yanarsa bu artmanın ortak yaşam alanları dediğimiz kısımları da sigortalının bu yaşam alanlarındaki hissesi oranında teminatadahil edilebilir. Sitelerin ve apartmanlarınortak alanlarına yönelik bir poliçemiz de var bizim.

        REKLAM

        KOMŞUNUN ZARARI DA TEMİNAT ALTINDA

        Konut sigortasının ek faydaları ve asistans hizmetleri nelerdir?

        Bu hizmetler sigortalılarımızın yaşam kalitesini yükseltmek ve hayatına kolaylıklar sağlamak için verdiğimiz hizmetler. Çilingir, su ve elektrik tesisatlarındameydana gelebilecek olan arızalarda ihtiyaç duyulabilecekolan acil hizmetler, bir hasar anında sigortalı yerin oturulamaz hale gelmesi halinde ihtiyaç duyulabilecek güvenlik hizmetleri ve sigortalılarımızın otel konaklama masrafları da bu teminat kapsamında sunuluyor. Acil sağlık hizmeti ile konut içindeki tüm insanlar bu teminattan faydalanabiliyor. Ayrıca kombi, klima, petek temizliği ve halı yıkama hizmetimiz var. Son olarak Anadolu Konut mini onarın teminatımız var. Bu teminatla biz sert zemin, parkemobilya gibi eşyalardaki ufak tefek çizikler, berelenmeleri tamir ediyoruz. Halı koltuk döşemesi gibi yerlerde meydana gelebilecek sigara yanıkları ve lekeler gibi deformasyonları da gideriyoruz.

        REKLAM

        Konut sigortası komşulara verilen zararı içerir mi?

        Evet kapsar. Yangın mali mesuliyet teminatı adı altında verdiğimiz hizmet ile sigortalılarımızın komşularına, eğer mal sahibi iseler kiracılarına eğer kiracılarsa mal sahiplerine karşı olan sorumluluklarını teminat altına alır. Yangın neticesinde komşularveya binada meydana gelebilecekolan zararları karşılar. Dahili su teminatı da komşularda meydana gelebilecek zararları karşılar.

        DASK ile konut sigortası arasında fark var mı?Konut sigortası DASK'ı tamamlar mı?

        Zorunlu deprem sigortası deprem ve deprem sonrasında oluşabilecek olan yangın ve yer kayması risklerine karşı oluşturulmuş bir ürün. Sadece binalara yapılıyor ve belli bir limite kadar tazminat ödeyen bir ürün. Konutiçinde bulunan eşyalar sadece konut sigortası ile teminat altına alınıyor. Bir hasar meydana geldiği zaman zorunlu deprem sigortasının karşıladığı limitin üzerinde bir tutar söz konusuile bunu konut sigortası ile karşılıyoruz.

        REKLAM
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ