Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Kömür yardımı ne zaman başlayacak 2022? Kömür yardımı nasıl alınır, nereden başvurulur ve kimler alabilir?
        1

        Kömür yardımı başvuruları bir kez daha gündem olmuş durumda. Birçok vatandaşımızın faydalanabildiği yardımlara ilişkin merak edilen tüm bilgileri bir araya getirdik. İşte, kömür yardımı ile ilgili bilinmesi gereken her şey...

        2

        KÖMÜR YARDIMI SON DURUM

        Doğal gaz ve kömürü ısınma yardımı başlığında değerlendirebiliriz. Kömür yardımını çok uzun zamandır yapıyoruz. Fakat doğal gaz altyapısının oluştuğu yerlerde doğal gaz desteğinin hem çevre kirliliğinin önlenmesi anlamında hem vatandaşın konforunun artması anlamında daha uygun olacağını değerlendirdik. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile yaptığımız çalışmada ısınma desteğini doğal gaz tüketim desteği olarak yapabileceğimizi söyledik.

        3

        Türkiye’nin en soğuk yerinden en sıcak yerine kadar orta noktamız Tokat, en soğuk yerler Iğdır ve Ardahan’dı. En sıcak yer Antalya’ydı. Isı haritasına göre 450-1150 lira arasında değişen tutarları artırdık. 900 lira ile 2500 lira olacak şekilde kademe kademe desteklerimiz var.

        4

        Mart nisan ayında ödemeleri yaptık. İkinci ödemeleri ekim kasım aylarında yapacağız. Başvurular 5 Eylül’de başladı. Doğal gaz tüketim desteği ev sahibi, aboneliğin sizin adınıza olduğu şartlar vardı. Bu kapsamı genişlettik ihtiyaç sahibi kiracılar da buna başvurabilecekler. Kişi faturasını PTT’ye götürerek tahsil etme imkanına sahip olacak.

        5

        Doğal gaz tüketim desteği için 3 milyar liralık kaynak ayırdık. İlk ödemede toplam 114.2 milyon lira ödemişiz. Kömür yardımımızla alakalı da ocak eylül arasında 656 bin 70 ton kömür dağıttık iki milyon haneye. 2003 yılından 2021 yılına kadar da 34 milyon ton kömür dağıtmışız.

        Haberi Hazırlayan: Mete Ertunç Sevilir

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ