Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem KPSS LİSANS BAŞVURU YAP | 2023 GY-GK, Eğitim Bilimleri, ÖABT Lisans KPSS başvurusu nereden, nasıl yapılır ve kaç gün sürecek? İşte ÖSYM AİS başvuru ekranı
        1

        Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Lisans başvuruları, 16 Mayıs Salı günü alınmaya başlandı. Lisans düzeyindeki Genel Yetenek – Genel Kültür (GY-GK), Eğitim Bilimleri, Alan Bilgisi ve ÖABT sınavlarına katılım sağlayacak adaylar, Lisans KPSS başvuru ekranını sorguluyor. Lisans KPSS başvuruları ÖSYM AİS sistemi https://ais.osym.gov.tr/ internet sitesi üzerinden gerçekleştirilecek. İşte 2023 Lisans KPSS başvuru ekranı ve başvuru kılavuzu...

        2

        KPSS BAŞVURULARI BAŞLADI

        Lisans mezunu öğrencilerin katılacağı Genel Yetenek-Genel Kültür-Eğitim Bilimleri-Alan Bilgisi ve ÖABT sınav başvuruları 16-29 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

        KPSS başvuru ücreti, kılavuzun yayınlanması ile birlikte belli olacak. Adaylar başvuru işlemlerini ÖSYM AİS üzerinden tamamlayacak.

        3

        2023 KPSS NE ZAMAN?

        Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, "Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS)

        Genel Yetenek-Genel Kültür-Eğitim Bilimleri oturumları 23 Temmuz'da,

        Alan Bilgisi 1. gün oturumları 29 Temmuz'da, 2. gün oturumları 30 Temmuz'da yapılacak.

        KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) 6 Ağustos'ta düzenlenecek.

        KPSS sonuçları ise 25 Ağustos'ta duyurulacak" ifadeleri ile KPSS tarihini duyurdu.

        4

        KPSS BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

        Adaylar, başvurularını elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil uygulamasından yapabilecekler.

        Başvuruların tamamlanması için sınav ücretinin yatırılması gerekiyor. KPSS sınav ücreti anlaşmalı bankaların ATM'leri, banka şubeleri ve internet bankacılığı yöntemiyle ödenebiliyor.

        Dileyen adaylar ise ÖSYM'nin kendi ödeme sistemi olan e-Ödemeler bölümün banka/ kredi kartıyla ödemelerini gerçekleştirebilir.

        2023 LİSANS KPSS BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ.

        Haberi Hazırlayan: Elif Büşra Cebeci

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ