Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem KPSS Önlisans sınav yerleri açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? ÖSYM ekranı ile 2022 KPSS Ön Lisans sınav yerleri giriş belgesi nasıl ve nereden alınır?
        1

        KPSS Ön Lisans sınavına ilişkin detaylar araştırılıyor. Kamu personeli olmak için sınavda ter dökecek adaylar sınav yaklaşmasıyla "KPSS Ön Lisans sınav yerleri açıklandı mı?" sorusuna yanıt aramaya başladılar. KPSS Ön Lisans sınav giriş belgesi https://ais.osym.gov.tr adresi üzerinden erişime açılıyor. Peki, 2022 KPSS Ön Lisans sınav yerleri ne zaman açıklanacak? İşte konuya ilişkin detaylar haberimizde...

        2

        KPSS ÖN LİSANS SINAVI NE ZAMAN?

        2022-KPSS Önlisans sınavı 9 Ekim 2022 Pazar günü ülke genelinde gerçekleşecek.

        3

        KPSS ÖNLİSANS GİRİŞ YERLERİ BELLİ OLDU MU?

        KPSS önlisans sınav giriş belgesi tarihi hakkında ÖSYM tarafından resmi bir açıklama yapılmadı. Sınav giriş belgeleri genellikle sınavdan 10 gün önce açıklanıyor. Bu nedenle 29 Eylül'de açıklanması öngörülüyor.

        4

        Adaylar, T.C. Kimlik/Y.U. numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden sınav giriş belgesine ulaşabilecekler. Belgenin üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile fotoğrafı bulunacak. Adaylar girdikleri sınava ait Sınava Giriş Belgesi’ni yanında bulundurmak zorundadırlar. Bu belge olmadan sınava girmek mümkün değildir.

        Adaylar internetten edinecekleri Sınava Giriş Belgesi’nin renkli veya siyah beyaz çıktılarını sınavda yanlarında bulundurmak zorundadır. Belge üzerinde adayın fotoğrafının bulunması zorunludur. Adaylar, bu belgelerinin yazıcıdan dökümünü edinirken belge üzerinde fotoğraflarının görünür olmasına dikkat etmelidir. Belgenin ön yüzündeki ÖSYM tarafından belirlenmiş bilgiler hariç ön ve arka yüzünde herhangi bir yazı, resim, işaret vb. bulunduğu takdirde adayın sınavı geçersiz sayılacaktır.

        5

        KPSS ÖN LİSANS SINAVI SÜRESİ NE KADAR, KAÇ SORU SORULACAK?

        Sınavda adaylara Genel Yetenek ve Genel Kültür testleri uygulanacak. KPSS ön lisans sınavının süresi 130 dakika olacak. DHBT, tek oturumda yapılacak ve cevaplama süresi 60 dakika olacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ