Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem KPSS soruları ve cevapları PDF indir: 2022 ÖSYM ile KPSS soru ve cevapları yayınlandı! ÖSYM ile KPSS sınav soru - cevap anahtarı nasıl ve nereden görüntülenir? KPSS Lisans soruları ve çözümleri
        1

        KPSS soru ve cevapları araştırmaları, Kamu Personel Seçme Sınavı'nın sona ermesiyle birlikte hız kazandı. 31 Temmuz Pazar günü uygulanan 2022 KPSS Lisans (Genel Yetenek-Genel Kültür) ile 2022-KPSS Lisans (Eğitim Bilimleri) oturumlarında ter döken adaylar sınavın hemen ardından "KPSS soruları ve cevapları yayınlandı mı? sorusuna yanıt aradı. ÖSYM tarafından yapılan son dakika açıklaması ile KPSS soruları ve cevap anahtarı yayımlandı. İşte, 2022 KPSS soruları ve cevap anahtarı kitapçıkları hakkında merak edilenler...

        2

        KPSS SORU VE CEVAPLARI AÇIKLANDI!

        2022-KPSS Lisans (Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri) Oturumlarının Temel Soru Kitapçıkları ve Cevap Anahtarları Yayımlandı.

        3

        2022 KPSS SINAV SORU VE CEVAP ANAHTARI YAYIMLANDI!

        ÖSYM tarafından yapılan açıklamada "31 Temmuz 2022 tarihinde uygulanan 2022-KPSS Lisans (Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri) oturumlarının Temel Soru Kitapçıkları ile Cevap Anahtarlarının % 10’ları aşağıdaki bağlantıda sunulmuştur.

        Sınava başvuran adaylar, Temel Soru Kitapçığı diziliminde verilen sınav sorularının tamamına 31 Temmuz 2022 tarihinde saat 17.50'den itibaren ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile 10 gün süreyle erişebileceklerdir.

        Sorular, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında eser niteliğinde olup, telif hakları ÖSYM'ye aittir. ÖSYM'nin yazılı izni olmadan hiçbir şekilde çoğaltılamaz, dağıtılamaz ve yayınlanamaz.

        Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

        ÖSYM BAŞKANLIĞI" ifadelerine yer verildi.

        KPSS LİSANS (GENEL YETENEK-GENEL KÜLTÜR) TEMEL SORU KİTAPÇIĞI VE CEVAP ANAHTARI

        KPSS LİSANS (EĞİTİM BİLİMLERİ) TEMEL SORU KİTAPÇIĞI VE CEVAP ANAHTARI

        4

        KPSS NE ZAMAN, SAAT KAÇTA BAŞLIYOR VE KAÇTA BİTİYOR?

        KPSS lisans sınavı Genel Yetenek – Genel Kültür Sınavı ve Eğitim Bilimleri oturumları 31 Temmuz 2022 Pazar günü uygulanıyor.

        ÖSYM tarafından yapılan duyuruya göre; Genel Yetenek – Genel Kültür oturumu saat 10.00'da Eğitim Bilimleri oturumu ise saat 14:30 itibariyle başlayacak.

        5

        KPSS SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

        ÖSYM sınav takvşmşne göre 2022 KPSS sınav sonuçları 2 Eylül 2022 tarihinde açıklanacak. Adaylar KPSS sonuçlarına ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr resmi internet sitesi adresinden ve mobil uygulama üzerinden erişebilecekler. KPSS sınav sonuçları adayların testlere verdikleri doğru ve yanlış cevaplarla belirlencek ve sınav sonuç belgesi basılmayacak.

        Haberi Hazırlayan: Elif Büşra Cebeci

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ