Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem KPSS tercih tarihleri 2022! ÖSYM ile KPSS tercih kılavuzu yayınlandı mı, ne zaman yayınlanacak? KPSS ortaöğretim tercihleri ne zaman başlıyor?
        1

        KPSS tercihlerinde heyecanlı bekleyiş sürüyor. KPSS ortaöğretim sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih kılavuzunun yayınlanmasını bekleyen memur adayları, tercih tarihleri için ÖSYM'den gelecek açıklamaları bekliyor. Peki KPSS tercih kılavuzu ne zaman açıklanacak? İşte KPSS tercih tarihleri...

        2

        KPSS ORTAÖĞRETİM TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

        KPSS-2022/2: Bazı Kurum ve Kuruluşların Kadro ve Pozisyonlarına 2. Yerleştirme tercih başvuruları 21 Aralık'ta başlayıp 28 Aralık'ta son bulacak.

        3

        TERCİH KILAVUZU NE ZAMAN YAYIMLANACAK?

        ÖSYM tarafından KPSS tercih kılavuzu henüz yayımlanmadı. Kılavuzda Kamu kurum ve kuruluşlarına ait B Grubu Kadrolar, kadro sayıları ve şartları yer alacak. Kılavuzun yayımlanması için 2022 lisans, ön lisans ve ortaöğretim lise oturumu sonuçlarının açıklanması bekleniyor.

        4

        KPSS TERCİHLERİ NASIL YAPILIR?

        KPSS tercihleri, ÖSYM tarafından yayınlanacak olan tercih kılavuzu kurallarına göre yapılacak. KPSS tercihleri ÖSYM'nin resmi sitesi 'https://ais.osym.gov.tr' adresi üzerinden T.C. Kimlik Numarası ve aday şifresi kullanılarak bireysel olarak gerçekleştirilebilecektir.

        Haberi Hazırlayan: Türker Üner
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ