Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem KPSS tercih kılavuzu ile tarihleri: 2022 KPSS tercih kılavuzu yayınlandı mı, ne zaman yayınlanacak? Ortaöğretim, lisans tercihleri hangi gün başlayacak?
        1

        Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) açıklamaları KPSS Ortaöğretim, Ön lisans ve Lisans tercihlerini yapacak adaylar tarafından merak ediliyor. KPSS puanlarına göre belirli kurumlara yerleştirilecek adaylar için konuyla ilgili güncel bilgileri bir araya getirdik. İşte merak edilenler...

        2

        SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI BAŞVURU KILAVUZU YAYIMLANDI!

        ÖSYM yaptığı açıklamada, "Tercih işlemleri, Ek'te yer alan KPSS-2022/11 Tercih Kılavuzu'nda kurallarına göre, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numarası ve aday şifresi kullanılarak bireysel olarak yapılacaktır. Adayların tercih işlemleri için kılavuzu dikkatlice incelemeleri gerekmektedir."

        3

        "30 bin personel alımı için adaylar tercihlerini, 30 Kasım-5 Aralık 2022 tarihleri arasında yapabileceklerdir." ifadelerini kullandı.

        SAĞLIK BAKANLIĞI BAŞVURU KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

        4

        2022 KPSS TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLIYOR?

        ÖSYM tarafından paylaşılan açıklamaya göre KPSS-2022/2: Bazı Kurum ve Kuruluşların Kadro ve Pozisyonlarına 2. Yerleştirme tercih başvuruları 21 Aralık 2022 tarihinde başlayacak ve 28 Aralık 2022 tarihinde sona erecek.

        5

        KPSS TERCİH KILAVUZU YAYIMLANDI MI?

        ÖSYM tarafından bazı kurum ve kuruluşların kadro ve pozisyonlarına yerleştirme tarihleri açıklanırken kılavuz henüz açıklanmadı. Bu sebeple; branş, kontenjan, kadro dağılımı henüz bilinmiyor. Açıklandığında haberimizde yer verilecektir.

        6

        KPSS TERCİHLERİ NASIL YAPILIR?

        KPSS tercihleri, ÖSYM tarafından yayınlanacak olan tercih kılavuzu doğrultusunda gerçekleştirilecek. ÖSYM'nin resmi sitesi 'https://ais.osym.gov.tr' adresi üzerinden T.C. Kimlik Numarası ve aday şifresi kullanılarak bireysel tercih başvurusu yapılabilecek.

        ÖSYM AİS GİRİŞ EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

        Haberi Hazırlayan: Tutku Bulut

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ