Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Kripto Para Bitcoin ve Ethereum'da Fed düşüşü - Kripto Para Haberleri
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Fed Başkanı Jerome Powell'ın dün Jackson Hole Ekonomi Sempozyumu'nda yaptığı konuşmada faiz artırımlarına devam edileceği ve enflasyonla mücadele için eldeki araçların güçlü bir şekilde kullanılacağını belirtmesi kripto paralarda düşüşe yol açtı.

        Konuşma öncesi Fed'in eylül toplantısında 50 ve 75 baz puanlık faiz artırımlarına gitme ihtimalleri eşit oranda fiyatlanıyordu. Konuşmanın ardından ise piyasalarda ivme 75 baz puana döndü.

        Bu durum risk iştahını azaltırken kripto paralarda satışı beraberinde getirdi.

        Bitcoin bugün yüzde 5 düşüşle 20.200 dolara kadar geriledi. Ethereum ise günlük yüzde 9.2 gerileyerek 1.500 dolar sınırına yaklaştı.

        REKLAM

        TSİ 15.40 itibarıyla Binance Coin günlük yüzde 5, Ripple yüzde 5.5, Cardano(ADA) yüzde 6, Solana yüzde 7.8, Dogecoin ise yüzde 6.8 kayıp yaşadı.

        1 TRİLYON DOLARIN ÜZERİNDEYDİ

        Analistler yeni haftada gözlerin Fed yetkililerinden gelebilecek sözlü yönlendirmelerde olamaya devam edeceğini belirtti.

        Powell'ın dünkü açıklamalarından önce kripto paraların toplam piyasa değeri 1 trilyon 44 milyar dolar seviyesindeydi. Bugün ise 974 milyar dolara geriledi. Yani söz konusu 'şahin' kabul edilen açıklamalarla kripto paralarda şu ana kadar 70 milyar dolar buharlaştı.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ