Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Kurban Bayramı tarihi ne zaman? 9 günlük bayram tatili ayın kaçında başlayacak? 2018 arefe günü tatili

        Kurban Bayramı için artık sayılı günler kaldı. Vatandaşlar bir yandan kurbanlık ararken bir yandan da tatil planı yapmaya başladılar. Önemli soruların başında ise; Kurban Bayramı ne zaman başlayıp ne zaman bitecek? Bayram tatili kaç gün sürecek? gibi konular var. İşte yanıtları...

        KURBAN BAYRAMI TARİHİ NE ZAMAN?

        Merak edilen Kurban Bayramı bu sene (2018) 21 Ağustos Salı günü itibariyle başlayacak. 24 Ağustos Cuma günü sona erecek. Her bayramda olduğu gibi bu bayram tatilinde de akraba ziyaretleri yapılacak.

        KURBAN BAYRAMI TATİLİ 9 GÜN!

        Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olacağını açıkladı. Kabine toplantısında, yaklaşan Kurban Bayramı'na ilişkin bir karar alındığını söyleyen Kalın, "Yapılan düzenleme çerçevesinde Kurban Bayramı tatili 9 güne çıkartılmıştır. Bunu da kamuoyuyla paylaşıyoruz. Yani arife günü olan pazartesi de tatile dahil edilmiş bulunuyor." dedi.

        Kurban Bayramı 1. gün:21 Ağustos 2018 Salı

        Kurban Bayramı 2. gün:22 Ağustos 2018 Çarşamba

        Kurban Bayramı 3. gün:23 Ağustos 2018 Perşembe

        Kurban Bayramı 4. gün:24 Ağustos 2018 Cuma

        KURBAN BAYRAMI 9 GÜN TATİLİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

        18 Ağustos Cumartesi 1
        19 AğustosPazar 2
        20Ağustos Pazartesi 3
        21 AğustosSalı 4
        22 AğustosÇarşamba 5
        23AğustosPerşembe 6
        24AğustosCuma 7
        25 Ağustos Cumartesi 8
        26AğustosPazar 9

        KURBAN BAYRAMI NAMAZI SAATİ

        İstanbul Kurban Bayram Namazı: 07:00

        Ankara Kurban Bayram Namazı: 06:46

        REKLAM

        İzmir Kurban Bayram Namazı: 07:11

        Diğer illerin Kurban Bayram Namazı saati

        İL İL KURBAN BAYRAM NAMAZI SAATLERİ

        Kurban Bayramı için 10 bin ek sefer konacak

        Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılmasıyla özellikle tatil yörelerine yönelik otobüs biletlerine talep arttı. Bayram süresince 10 milyondan fazla yolcu hedefleyen otobüs firmaları, vatandaşların mağdur olmaması için 10 bin ek sefer düzenleyecek.

        Tüm Otobüsçüler Federasyonu (TOF) Genel Başkanı ve TOBB Karayolu Yolcu Taşımacılığı Sektör Meclisi Başkanı Mustafa Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ramazan Bayramı, Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Seçimi dolayısıyla haziran ayının sektör için kayıp bir ay olduğunu söyledi.

        Yıldırım, "Bu nedenle yaz tatili 2 aya sıkıştı. Seçimlerin ardından başlayan hareketlilik, Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılmasıyla daha da arttı. Yolcu sayısı beklenenin çok üzerine çıktı." dedi.

        Bayram tatili dolayısıyla yolculukların 15 Ağustos itibarıyla yoğunlaşacağına dikkati çeken Yıldırım, özellikle tatil yörelerine otobüs biletlerinin gidiş-dönüş olarak alınması tavsiyesinde bulundu.

        Yıldırım, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının şehirler arası otobüs firmalarına, Kurban Bayramı tatil süresince B2 ve D2 belgelerine kayıtlı otobüsleri kullanma izni vermesiyle 10 bin ek sefer konulacağını bildirdi.

        Tatil yörelerine yönelik otobüs seferlerine talebin arttığını vurgulayan Yıldırım, "Aynı zamanda bayram tatilini memleketlerinde geçirmek isteyenler de bulunuyor. Bu bayram, Türkiye'nin her yerine yoğun talep alıyoruz." diye konuştu.

        Haberi Hazırlayan: Mehmet Kılıç
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ