Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Televizyon Kuruluş Osman nerede çekiliyor? Mekanları nerede?

        Yayın hayatına yeni girmesine rağmen izleyicilerin büyük beğenisini toplayan Kuruluş Osman dizisi 20 kasım çarşamba günü yayın hayatına başladı. Dizinin başlamasının ardında dizinin nerede çekiliyor sorusu merak konusu oldu. Bizde sizlerin merakınıgidermek adına dizinin nerede çekildiğihakkına bilgiler derledik. İşte Kuruluş Osman dizisinin mekanları...

        Kuruluş Osman nerede çekiliyor?

        Sevilen dizinin mekanları İstanbul Beykoz ve Riva çevresinde geçmektedir. Aynı zamanda Diriliş Ertuğruldizisinin çekimleri de orada tamamlanmış,Riva ve Beykoz Kundura Fabrikası’na 2 plato kurulmuştu. Aynı platolar Kuruluş Osman dizisi içinde kullanılacak.

        REKLAM

        Kuruluş Osman çekimleri, yerleri;

        Kuruluş Osman çekimleri arasında yer alan bazı bölgeler, Oba dükkanları, kilim hane, otağ meydanı ve talimhane olarak kullanılacak. Beykoz kundura fabrikasının içerisinde Halep, Halep sarayı, arz odası, konuk odaları, koridorlar, zindanlar, Kara toygarmekanı, Selçuklukasrı, tapınakçılarsalon ve odaları, tekke yer almakta.

        Kuruluş Osman için mekan istenilen görünüme kavuşuyor. Beykoz Riva Avrupa'nınen büyük Platonlarıolarak biliniyor ve dizi için en ideal bir şekilde inşaediliyor.

        Haberi Hazırlayan: Mehmet Kılıç
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ