Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Kusursuz görüntüsünün ardında görünmeyen bir hastalık yatıyor!
        1

        3 yıl önce sistemik lupus ve karışık bağ dokusu hastalığı teşhisi kondu. Son bir buçuk yılda 4 defa ameliyat oldu, saçlarını kaybetti.

        2

        "Sadece 19 yaşındayken sayısız doktor ve uzmanla görüştüm" diyen Veronica Beauchamp, lise yıllarının doktor doktor gezerek geçtiğini söyledi.

        3

        "Bu görünmez hastalıklarla yaşamanın en zor kısımlarından biri de, özellikle lisedeyken, diğerlerinden aldığım eleştirilerdi" diyen genç kız, sözlerini şöyle sürdürdü:

        4

        "Hasta görünmüyorum o yüzden de başkalarının içinde bulunduğum durumu anlaması zor. Bu yüzden elimden geldiğince otoimmün hastalıklar hakkında konuşuyorum ve insanların eleştirilerinin beni etkilemesine izin vermiyorum.

        5

        Umarım hikayemi paylaşarak diğer insanların da aynı mücadeleleri yaşamalarına yardımcı olabilirim."

        6

        Veronica, 2016 yılında saçlarını kaybetti. "Saçlarımı kaybettiğimde lisedeydim. İki hafta boyunca saçlarım her gün sınıfa düşüyordu. Bununla başa çıkmak benim için çok zordu, arkadaşlarım neler olduğunu anlamamıştı bu yüzden de benden kaçtılar" dedi ve ekledi:

        7

        "Başkalarının benim hakkımda ne söylediğinin veya ne düşündüğünün önemli olmadığını fark etmem uzun zaman aldı. Kendi mutluluğunuz için başkalarına güvenmeyin. Olmak istediğiniz kişi olun."

        8

        Şu anda üniversiteye giden genç kız, "Çok acı çektiğim günler zorlukla hareket edebiliyorum ama devam etmem gerektiğini biliyorum.

        9

        Hastalıklarımın beni tanımlamasına izin vermeyi reddediyorum. Her zaman bu hastalıklara sahip olacağım, fakat bunlar asla hedeflerime ulaşmamı engellemeyecekler" açıklamasında bulundu.

        19
        20
        Haberi Hazırlayan: Demet Demirkır

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ