Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim 2021 KYK yurt başvuru sonuçları AÇIKLANDI! e-Devlet KYK yurt sonuçları ekranı

        KYK yurt başvuru sonuçları için heyecan dolu bekleyiş başladı. Başvru süreci 12 Eylül Pazar günü sona erdi. Başvuruların ardından geçen 4 günün ardından sonuçlar KYK e-Devlet uzantısı üzerinden açıklandı.

        İşte e-Devlet KYK yurt başvuru sorgulama ekranı...

        KYK YURT BAŞVURU SONUÇLARI

        Sonuçlar KYK e-Devlet uzantısı üzerinden kontrol edilebilecek. İşte KYK sonuç sayfası...

        KYK SONUÇ SORGULAMA SAYFASI

        Başvuru sonuçlarının açıklanmasının ardından 1.tip, 2.tip, 3.tip, 4.tip, 5.tip, 6.tip KYK yurt ücretleri de araştırılmaya başlandı. İşte 2021 KYK yurt ücretleri...

        KYK YURT ÜCRETLERİ

        1. TİP KYK YURTLARI

        KYK YURT ÜCRETİ: 230

        DEPOZİTO ÜCRETİ: 314

        2. TİP KYK YURTLARI

        KYK YURT ÜCRETİ: 250

        DEPOZİTO ÜCRETİ: 342

        3. TİP KYK YURTLARI

        KYK YURT ÜCRETİ: 290

        DEPOZİTO ÜCRETİ: 342

        4. TİP KYK YURTLARI

        KYK YURT ÜCRETİ: 325

        DEPOZİTO ÜCRETİ: 444

        REKLAM

        5. TİP KYK YURTLARI

        KYK YURT ÜCRETİ: 360

        DEPOZİTO ÜCRETİ: 492

        6. TİP KYK YURTLARI

        KYK YURT ÜCRETİ: 390

        DEPOZİTO ÜCRETİ

        Örneğin 6 kişilik odalara sahip olan, tuvalet banyosu katlarda ortak şekilde kullanılan yurtların fiyatları daha düşük oluyor. Ancak yeni yapılan yurt binasında tuvalet ve banyosu oda içlerinde olan 1-2 kişilik odaların fiyatları ise daha yüksek oluyor. Bu bilgilere göre 1.tip KYK yurdu için fiyatı, fiyatı depozitosu daha uygun ancak odadaki kişi sayısı daha fazla. 6.tip KYK yurtlarında ise odalar genellikle 2 kişilik olmakta.

        KYK YURT KAYITLARI NE ZAMAN?

        KYK yurt kayıt işlemleri için net bir tarih duyurulmadı ancak herhangi bir yurda yerleşen öğrencilerin kayıt işlemleri ilk kayıt ücretini yatırmasıyla birlikte başlayacak.

        İLK KAYIT ÜCRETİ NEDİR?

        KYK yurtlarına ilk defa yerleştirilen öğrencilerin ilk kayıt esnasında bir ücret ödemesi gerekir. Bu ücrete ilk kayıt ücreti denir. İlk kayıt ücreti gün bazında yatak ücreti ve güvence bedeli ücretini kapsar.

        İl kayıt ücreti öğrencinin yerleştirildiği yurda ve yerleştirme tarihine göre farklılık gösterir. Kredi Yurtlar Kurumu tarafından belirlenen banka ATM’lerinde veya Kredi/Yurt e-Ödeme ekranında yer alan tutar otomatik olarak görülür.

        KYK YURT KAYITLARI NASIL YAPILIR?

        KYK yurt kayıtları için ilk adım ilk kayıt ücretidir. İlk kayıt ücretinin ödenmesinin ardından öncelikle e-Devlet “Yurt Kayıt İşlemleri” bağlantısından taahhütname onayı yapılır. Daha sonra ise başvuru sonuç ekranında belirtilen belgeler yurt müdürlüğüne teslim edilir.

        KYK YURT KAYITLARI İÇİN GEREKLİ BELGELER

        1. Öncelik Belgesi (Önceliği Olanlar İçin); Öğrencilerin öncelik durumları, Bakanlığımız tarafından ilgili kamu kurum ve kuruluşlarından doğrulanmaktadır. Doğrulaması yapılamayan öğrencilerin, sonuç ekranında belirtilen belgelerden engel raporunu yurtta kalmaya başladıkları tarihten itibaren en geç bir ay, diğer öncelik belgelerini ise yurtta kalmaya başladıkları tarihten itibaren en geç 7 gün içinde yerleştirildikleri yurt müdürlüğüne teslim etmeleri gerekmektedir. Bakanlığımız tarafından doğrulanamayan belgeyi verilen sürede teslim edemeyen öğrencilerin kayıtları, kayıtlı kaldıkları günlerin bedeli tahsil edilerek yanlış beyandan silinir.

        • Şehit eşi ve çocukları, şehidin çocuğu yoksa bekar kardeşleri ile gazi ve gazi çocukları (Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından alınan Seyahat Kartı veya Sosyal Güvenlik Kurumundan ilgili kanun maddelerine göre aylık bağlandığını gösterir belge),

        • % 40 ve üzerinde engelli olduğunu beyan eden öğrenciler ( Tam teşekküllü hastaneden alınacak rapor),

        • Lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı yetiştirme yurtlarında barınarak tamamlayanlar (Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından alınacak belge)

        • Devlet koruması altında olan öğrenciler (Devlet koruması altında olduklarına dair Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından alınacak belge veya Mahkeme Kararı)

        • Lise ve dengi öğrenimlerini Darüşşafaka Lisesinde tamamlayanlar, (Darüşşafaka Lisesinden alınacak belge)

        • Bakanlık tarafından yurtlarda barınmada öncelikli olacak milli sporcu belgesine sahip sporculara ilişkin belirlenen kriterleri taşıyanlar (Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğünden alınacak belge/yazı)

        •Gönüllü güvenlik korucusu olarak çalışan, çalışırken vefat eden veya emekliye ayrılanların çocukları (Valilikten alınacak belge)

        2. 4 adet son altı ay içinde çekilmiş vesikalık fotoğraf yurtta kalmaya başladıkları tarihte,

        3. % 40 ve üzeri engelli ebeveyni olanların (Tam teşekküllü hastaneden alınacak rapor). Bakanlık tarafından doğrulanamadığı takdirde yurtta kalmaya başladıkları tarihten itibaren en geç bir ay içerisinde,

        4. 18 yaşından küçükler için Veli/Vasi İzin Belgesi doldurularak yurtta kalmaya başladıkları tarihte, yerleştirildikleri yurt müdürlüğüne teslim etmeleri gerekmektedir.

        Verilen süre içinde ilgili yurt müdürlüklerine kayıt yaptırmayan öğrenciler, haklarını kaybedeceklerdir.

        Haberi Hazırlayan: Mehmet Kerem Hançer
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ